Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pozor! Úder Světla zničí všechna naše přání!

Žijeme v době velké očisty, kterou lze charakterizovat tím, že Boží Světlo, přicházející Shora, začne dělat pořádek na zemi. A mimo jiné udělá pořádek také s našimi přáními. 

Světlo Páně totiž postupně zlikviduje úplně všechno, co nevede ke Světlu. A proto zlikviduje i hustou pavučinu všemožných lidských tužeb a přání, která zcela překryla a zastřela naši touhu po Bohu.

Neboť jedině tato touha má stát v každém člověku na prvním místě. Všechny naše ostatní touhy, přání, zájmy, koníčky, sklony a snahy mají stát až na druhém místě. V žádném případě nesmí překrývat, zamlžovat a zastírat základní touhu našeho člověčenství, kterou je touha po Bohu tak, jak se to žel přihodilo většině obyvatelstva naší planety. A stalo se to i přesto, že nás na to upozorňuje první a nejdůležitější přikázání, mluvící o tom, že pouze Stvořitel samotný musí v nás stát na prvním místě, a že nemáme mít žádné jiné „bohy“, kterým bychom se klaněli.

Ale lidé neuposlechli a ignorovali toto upozornění. Popínavými rostlinami svých nejrůznějších přání a tužeb nechali zarůst elementární touhu vlastního ducha po Stvořiteli, po Jeho Světle, po Jeho Pravdě a po jeho království nebeském. Tím však sešli z pravé cesty a namísto ní se vydali cestou uspokojování svých vlastních tužeb a přání. Ony se pro ně staly „bohy“ a kvůli nim zapomněli na jediného a pravého Boha. V tomto spočívá celá tragédie lidstva, kráčejícího po bludných cestách svých vlastních tužeb a přání.

Kam nás to přivedlo a kam nás to vede, můžeme všichni jasně pozorovat při pohledu kolem sebe. Při pohledu na společnost, na politiku i na světové dění. Přivedlo nás to k válce, která je zástupnou válkou světových mocností a hrozí, že přeroste do jaderné konfrontace.

A proto, jako pomoc lidstvu, které uvízlo v houštinách svých vlastních přání, přichází očista země a v ní úder ruky Boží do všech lidských přání, nesměřujících ke Světlu. Neboť se přiblížil čas, předpovídaný dávnými proroky, kdy na zemi bude mít prostor již jen to, co je světlé, dobré, čisté, laskavé, spravedlivé a pravé. Pravé, neboli duchovní, což znamená, směřující ke Stvořiteli. Co takové není, nebude mít více na zemi místa a bude z ní odstraněno, jako plevy ve sklizni.

Co to s lidmi udělá a jak se to na nich projeví?

Kdo byl fixován pouze na svá přání, touhy, zájmy, projekty, snažení a kromě nich na nic jiného, ten ztratí náhle půdu pod nohama. Tomu se najednou zhroutí svět, protože všechno, co pro něj něco znamenalo náhle zhasne, jako plamen svíčky.

Jako první to v lidech vyvolá hněv. Obrovský hněv na všechny a všechno kolem sebe, bez schopnosti hledat příčinu v sobě samém a ve své vlastní chybné hodnotové orientaci. Avšak prvotní, bezuzdný hněv vystřídá úplná prázdnota a apatie. Osobnost člověka zcela vnitřně zhasne, což se stane jasně viditelné ve výrazu očí a tváře. Takoví lidé budou pak před zrakem všech ostatních dožívat svého života, jako živá výstraha smrtelného zločinu vůči vlastnímu duchu, který zapomněl, že to nejvyšší a nejvznešenější v celém jeho bytí je jedině jeho směřování ke Stvořiteli.

Ale bude existovat i druhá skupina lidí, kterým se sice také zhroutí svět v podobě všech osobních tužeb a přání, avšak po jejich zhroucení se v hlubinách jejich duše a jejich osobnosti rozhoří, zpočátku malý, ale pak stále silnější a silnější plamínek touhy ducha po Bohu. Touhy po Stvořiteli, po Jeho Světle, Jeho Pravdě a Jeho království. Takto, z popela zmaru všeho nesprávného a falešně nadhodnoceného, dojde u mnoha lidí k duchovnímu znovuzrození. Kvůli těmto lidem a kvůli jejich záchraně ze smrtící pavučiny jejich vlastních přání přichází k zemi velká očista. Velká očista, trhající na kusy tuto pavučinu a dávající tím příležitost duchu člověka k nalezení a rozvinutí jeho dosud zasypané touhy po Stvořiteli.

A protože v současnosti stojíme krátce před začátkem tohoto mohutného dění, každý z nás by si měl udělat osobní vnitřní inventuru všech svých přání. Měli bychom rozpoznat a uvědomit si hlavně ty, které v sobě stavíme výše, než Stvořitele a naši lásku k Němu.

Poznejme je a odsuňme je co nejdříve až na druhé místo, neboť jinak se nám stanou zdrojem našeho neštěstí. Neboť jinak budou září Pánova Světla bolestně vypáleny a zničeny, protože nic v člověku nemá právo stát výše, než Pán.

Ne, nemusíme se vůbec stát poustevníky a nemusíme se zříkat žádných ze svých přání, tužeb a zájmů. Ty, které jsou čisté a dobré si můžeme klidně ponechat, ale musíme je hierarchicky posunout až na druhé místo. Až za Stvořitele a naši lásku k Němu.

Ale protože pro mnohé jsou slova o lásce k Pánu a o jejím postavení na první místo naší osobnosti příliš abstraktní a nedokážou je konkrétně uchopit, řekněme si ještě, jak se má tato láska projevovat.

Láska ke Stvořiteli se projevuje láskou k lidem. Přesně tak, jak řekl Kristus: „Co jste udělali jedinému z mých nejmenších, mně jste udělali.“

Láska k Bohu se projevuje chtěním dobra a konáním dobra. Dobra, které pozvedá a povznáší. Dobra, které vytváří harmonii, porozumění a radostné soužití s bližními. Dobra, které směřuje lidi ke Stvořiteli.

Existuje však také pokřivené dobro, na které bychom si měli dávat pozor! Je to dobro, konané vždy s nějakými postranními úmysly. Proto, abychom vynikli. Proto, abychom se uplatnili. Proto, aby nás obdivovali. Pro politickou, nebo ideologickou objednávku. Proto, že to říkají média a přejí si to mocní. A v neposlední řadě pro peníze, reklamu a jiné materiální i nemateriální výhody.

Skutečné dobro je však dobro, konané jen kvůli dobru samotnému. Skutečné dobro spočívá v dětském, čistém, radostném jednání a chtění dobra bez jakýchkoli postranních úmyslů. Je to spontánní, nezištný a přirozený projev radostného, čistého a ke Světlu usilujícího lidského ducha, jehož dobré chtění bližních povznáší a vede ke Světlu.

Jedině chtění a konání takového dobra bude v nadcházející očistě země vysoce vyzvednuto. K němu budou zářením Božího Světla otesáni ti, kteří se ještě otesat dají. Proto zbývající čas využijme ze všech sil k tomu, abychom svůj vnitřek vybrousili jako vzácný diamant do podoby nejčistšího jasu dětsky radostného chtění dobra, bez jakýchkoli postranních úmyslů. Čím více se k tomuto cíli dokážeme svou vážnou snahou přiblížit, tím více utrpení dokážeme od sebe v brzké době odvrátit.

Sláva buď Bohu na výsostech a na zemi pokoj lidem dobré vůle a dobrého chtění, které je pravým projevem lásky k Nejvyššímu.

Autor: Milan Šupa | středa 8.3.2023 16:20 | karma článku: 9,09 | přečteno: 182x
  • Další články autora

Milan Šupa

V pojmu Grál se naplní konečný osud každého člověka!

Vím, že pro širokou veřejnost bude tento text možná nepochopitelný a obtížně stravitelný. Ale přesto a právě proto je třeba o těchto věcech mluvit.

3.5.2024 v 16:00 | Karma: 0 | Přečteno: 2x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

O novém poznání, kterému to dnešní nesahá ani po kotníky

Všechno, co lidé vytvořili svým rozumem je špatné! I to, co se zdá být dobré a přináší nám blahobyt. Náš blahobyt totiž stojí proti přírodě.

25.4.2024 v 16:00 | Karma: 5,27 | Přečteno: 167x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Určeno všem budoucím bezrukým a beznohým

Tento text bude poměrně drsným popisem toho, co nás všechny čeká a co nikoho nemine. Jeho účelem je, abychom zůstali ušetřeni přicházejícího drsného zásahu do naší osobnosti.

19.4.2024 v 16:00 | Karma: 6,10 | Přečteno: 383x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Nejsme zvířata! Ale proč tak myslíme, jednáme a žijeme?

Člověk je člověk a zvíře je zvíře. To je každému jasné. Je však tragické, pokud člověk, který by měl stát výše, žije, tvoří, přemýšlí, chová se a funguje na základě principu, převzatého ze zvířecího světa.

12.4.2024 v 16:00 | Karma: 4,04 | Přečteno: 176x | Diskuse| Ostatní

Milan Šupa

Odhalení tajemství působení řeči

Řeč je dar. Je to schopnost prezentovat sebe sama, svou osobnost, své názory, postoje a hodnoty. Je to jeden ze základních způsobů, jak zviditelnit to, co v nás vnitřně žije a co námi hýbe.

5.4.2024 v 16:29 | Karma: 5,35 | Přečteno: 97x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 83
  • Celková karma 6,72
  • Průměrná čtenost 193x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik