Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čistota půl zdraví - zklamání

Jsem čistotný člověk, nezapáchám, myji se a myji si také všechny smyslové orgány včetně těch pravidelně používaných - ty si dokonce myji i extra podle aktuální potřeby.

Tak vykoupán, oholen a ještě pěkně utřít tvářičku.... a sakra! Zůstalo mi trochu pěny na holení v uchu a zatlačil jsem si ji hlouběji. Beru takovou tu vatičku na špejli na čištění uší a snažím se ucho vyčistit. Nic, naopak cítím takové zapraskání někde hluboko v uchu. Naplňuji ucho vodou a skáču na jedné noze - to se mi vždy osvědčilo, zase nic! Když polknu tak v uchu zapraská. No nic, zítra ráno to bude O.K. myslím si.

Ráno se budím a první věc je ucho....polykám a v uchu mi praská o něco víc než večer, musím ale do práce (myslím si, že jsem nenahraditelný a nechci vypadat jako nějaký ulejvák, strach ze ztráty zaměstnání dělá také své ). Pracuji od 8:00 do 18:00, takže si zaběhnu na pohotovost - přemýšlím a beru si o pár korun navíc, vědom si změny systému ošetření, která proběhla sdělovacími prostředky.

Po práci vyrážím směr nemocnice, v uchu praská víc a jsem z toho nervózní. Když vcházím, uvědomuji si, že jsem někde četl - nejprve na pohotovost, kde mi dají doporučení na odborné vyšetření, ale to přeci nemůžu, vzal jsem si ráno jen pár drobných! Vím co mi je, jdu přímo na ORL, kde je již tak 5 - 7 pacientů ve frontě. V automatu platím 90,- Kč a řadím se do fronty.

U lékaře krátce vysvětluji mojí příhodu. Lékař se podívá do ucha a říká sestře aby naplnila vlažnou vodou stříkačku. Z vodovodního potrubí naplňuje ohromnou stříkačku a lékař mi celý obsah stříká do ucha. Prohlíží ucho a jakousi pinzetou vytahuje různé mě neznámé nečistoty. Celou proceduru opakuje ještě jednou. "Tak polkněte", polykám a vše je O.K., mám radost a cítím úlevu, poděkuji a odcházím.

Ujdu asi 100 metrů a najednou.... tím vyčištěným uchem slyším trávu růst! Uvědomuji si, že slyším sebemenší šelest a druhým nevyčištěným uchem nic!, tedy jako dříve - klasický sluch, při kterém mi manželka občas řekne "dej si vyčistit uši", teď si uvědomuji toto rčení "uši" obě uši! a otáčím se podvědomě zpět k nemocnici, ale vzápětí si uvědomuji tu frontu a hlavně v kapse mi hřestí již jen pár drobných, které nestačí na poplatek k vyčištění druhého ucha!

Nyní uléhám právě na to vyčištěné ucho a poočku sleduji vzdálenou televizi a manželku, která mi jako každý večer říká " prosím Tě, můžeš to trochu ztlumit". Jsem zklamaný z ošetření za 90,- Kč, budu muset jít znovu, tentokrát ale čištění obou uší, co kdybych slyšel nerovnoměrně?

P.S. Tak jako u odborníka si ucho doma nevyčistíte, jen si nezapomeňte dát vyčistit obě uši, nevím jak to je na pohotovosti finančně, ale podle mých zkušeností by to bylo za 180,- Kč. Raději navštivte svého obvodního lékaře za 30,- Kč, který vám dá doporučení k odborníkovi, kde zaplatíte dalších 30,-Kč -  tedy 60,- Kč dohromady. Ušetříte rovných 120,- Kč! (musíte se ale uvolnit ze zaměstnání, pokud nepracujete na směny).

 

Autor: Kamil Šunda | úterý 5.10.2010 23:09 | karma článku: 10,57 | přečteno: 1577x
  • Další články autora

Kamil Šunda

Čtyři dny Izrael a Palestina, poprvé na Blízkém východě

Stále mám nepořádek v hlavě na čí straně mám stát, tak jsem se chtěl přesvědčit na vlastní oči, jak to v těchto zemích vypadá, vlastně na mapách Google Palestina v určitém měřítku zobrazení ani není. Žil zde přeci Ježíš Kristus.

18.3.2018 v 23:17 | Karma: 23,58 | Přečteno: 1947x | Diskuse| Cestování

Kamil Šunda

Dva týdny autem po Kubě - změny 2016

Kuba nás v roce 2014 uchvátila, chceme porovnat změny o kterých se nyní mluví. Dlužíme také jednu návštěvu v kubánské rodině. Plán je okruh tím směrem, kde jsme nebyli, tedy východ Kuby, hledání místa kde přistál Kryštof Kolumbus.

24.3.2016 v 3:09 | Karma: 18,99 | Přečteno: 1165x | Diskuse| Cestování

Kamil Šunda

Dva týdny autem po Kubě - 2 000 km

Rodinné dilema, kam na dovolenou? Pravidelně se s manželkou dohadujeme již několik let kam vyrazíme. Manželka preferuje opalování na pláži a prohlídku blízkých měst bohatě zásobovaných módou a jinými vymoženostmi civilizace.

6.2.2015 v 5:23 | Karma: 21,44 | Přečteno: 1820x | Diskuse| Cestování

Kamil Šunda

Svěcená Voda na druhou

Gniezno, zatoužil jsem se podívat tam, kam my češi tak často nejezdíme. První hlavní město Polska a podle legendy místo, kde se potkali tři bratři: Lech, Čech a Rus. Náš praotec se potom vydal směrem na jih, Rus na východ. No prostě očekávaný zážitek jak hrom...a byl...

5.11.2013 v 2:30 | Karma: 14,41 | Přečteno: 1056x | Diskuse| Cestování

Kamil Šunda

Elektronický podpis Hravě a Rychle

Už potřetí jdu na finanční úřad během jednoho dne,... ještě že bydlím tak blízko, stěžuji si usměvavé paní na podatelně tohoto úřadu. "Když je někdo zapomětlivý je dobré si zřídit za pár korun elektronický podpis" sděluje mi a odkazuje na Českou poštu na jakýsi Czech Point.

31.3.2012 v 4:28 | Karma: 26,22 | Přečteno: 5028x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1994x
Člověk se zájmem o všechno, který dopodrobna nezná téměř nic a za nejztracenější den v životě považuje ten, v kterém se ani jednou nezasmál.