Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bouše

1. 4. 2012 9:58
O něco menší horror jsem zažil,

když jsem si byl na poště zažádat o bezplatné zasílání výpisu SIPO e-mailem. Jedna paní o tom nevěděla zhola nic a durhá mi na písemné žádosti iniciativně zaškrtla i políčka s (placenými) službami, o které jsem neměl zájem. Po mých protestech a poněkud živější komunikaci musela ta políčka zamazat. Když se konečně pustila do vkládání dat na PC, "spadla" počítačová síť a bylo vymalováno. Druhý den už to bylo bez problémů, i když jsem jiné pracovnici musel opět vysvětlovat význam zaškrtávacích políček na žádosti. Ze všeho mám pocit, že Česká pošta ukvapeně nabízí nové služby veřejnosti, aniž by předtím řádně vyškolila personál. :-/

0 0
možnosti

Dr.Akula

1. 4. 2012 9:34
Nějak nechápu proč tolik lidí řeší podání daňového přiznání.

Já už několik let nazpět podávám přiznání na podatelně FU když mám zrovna cestu kolem.

Nikdy to netrvalo déle než 3 minuty a nemusel jsem si komplikovaně vyřizovat certifikát ani datovou schránku.

Jediné co u státní správy postrádám je opačná e-mailová nebo SMS komunikace tj. nutnost dojít si na poštu pro doporučené psaní kterým mi úřad sděluje i ty nejmenší prkotiny. Přitom by stačila možnost zaregistrovat si e-mail a na jejich prkotinu dát re s historií.

0 0
možnosti

JeDicz

31. 3. 2012 20:21
*

Pracuji jako IT konzultant pro jednu instituci, takových certifikátů musím i s jejich majiteli za rok oběhat několik. Kromě toho, že celý postup vyřízení žádosti vymyslel duševně vadný člověk, tak jsou czechpointy plné neproškolených a arogantních zaměstnanců... přeju Vám vidět už po sté ty protáhlé ksichty když tam přijdete pro certifikát. Vyzkoušel jsem pro jistotu 5  různých velkých poboček pošty a všude stejné divadlo. "No tak to si teda počkááátee."..."Jééé paní vedoucí tady není, to musíte přijít jindy!"...."Kolegyně má dovolenou, přijďte v úterý odpoledne to má šichtu."..."Klidně si můžete stěžovat, že Vás nikdo neobsloužil...tady se stěžuje vedoucí pošty a to jsem já.".. největší zábava je prodlužování certifikátu vystaveného pro počítač... ten totiž nejde prodloužit pouhým podepsáním starým certifikátem... ale musí ho podepsat osoba na kterou byl vystaven a navíc ta osoba musí mít svůj osobní certifikát... když pak ta původní osoba skončí tak to jsou potom okamžiky...

0 0
možnosti

MikeXH

31. 3. 2012 20:14
Jinak už je u nás 38 000 datových schránek občanů

... zákon říká, že vše mají zdarma. A pokud se to dozví víc lidí, brzo bude 100 tisíc DS.

0 0
možnosti

MikeXH

31. 3. 2012 20:01
Jednoznačně doporučuji datovou schránku

... a máte na celý život klid, dokonce pro úřady je povinná a musí vám do ní vše zasílat a odpovídat.

0 0
možnosti

Plachetnice1

31. 3. 2012 20:13
Re: Jednoznačně doporučuji datovou schránku

Děkuji za doporučení, jak se znám, zařizoval bych to opět na 10x, ale budu o tom uvažovat, až zase vyfasuju něco odnést na poštu:-)

0 0
možnosti

IBM R.I.P.

31. 3. 2012 17:06
Datová schránka

je na rozdíl od certifikátu zdarma a nemusí se každý rok obnovovat.

2 0
možnosti

haek

31. 3. 2012 13:49
Pro občasnou komunikaci s úřady,

tj. několikrát do roka, je dle mého názoru lepší zřídit si datovou schránku. Je to podstatně jednoduší, levnější (kvalifikovaný certifikát stojí, pokud se nepletu, 290 Kč/rok) a úřady jsou s Vámi povinny komunikovat prostřednictvím datové schránky (musí do ní přednostně doručovat). Kvalifikovaný certifikát (elektronický podpis) je vhodný spíše pro určité profese (advokáti, daňoví poradci a pod.).

0 0
možnosti

cassul

31. 3. 2012 16:59
Re: Pro občasnou komunikaci s úřady,

Jenže speciálně daňové přiznání přes datovku poslat nejde.

0 0
možnosti

okmnbhuij

31. 3. 2012 11:41
:-/

Nechápu, proč z toho musel stát udělat opět takový business... Certifikát jsem schopen doma vygenerovat za pár minut - stačilo by mít možnost uploadovat veřejnou část na servery státní správy (třeba při žádosti o novou občanku)...

Místo toho je člověk nucen platit certifikačním autoritám.

2 0
možnosti

cassul

31. 3. 2012 17:00
Re: :-/

Podle mě je celé slavné postsignum jen nástroj, jak přihrát poště prachy...

0 0
možnosti

semelik

31. 3. 2012 11:28
OK, první krok máte za sebou. A teď si - jenom tak,

pro radost - prubněte nainstalovat šifrovací program Crypta pro předávání souborů SIPO.

A když se Vám to povede, čeká Vás (tuším každé dva roky) obnova certifikátu. Takovou zhovadilost jenom tak někde nenajdete. Děvčata na poště s tím zápasí stejně urputně jako uživatelé. Ovšem že by se Česká pošta konečně rozhodla s tím něco udělat, to naprosto nehrozí.

1 0
možnosti

-cis-

31. 3. 2012 9:51
Česká pošta

Mne naštěstí odkázaly do nejvyššího patra pošty, kde jsem byl úplně sám, neboť dvěma úřednicím zabralo vytvoření mého podpisu, a to jsem vše potřebné přinesl, sedmdesát minut.

Překvapu je mne záber České pošty. Je mi líto pracovníků, ale především klienta, který přijde na poštu s jednou fungující přepážkou poslat doporučený dopis a lidem v řadě před ním je vystavován elektronický podpis, zřizován výhodný bankovní účet, sjednáváno excelentní životní pojištění, zjišťován počet zbývajících bodů na řidičském průkazu, vystavován tiket sportky, vydáváno potvrzení z katastru nemovitostí, z živnostenského rejstříku, případně kterým je fundovaně raděno při výběru pánské ochrany.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1994x
Člověk se zájmem o všechno, který dopodrobna nezná téměř nic a za nejztracenější den v životě považuje ten, v kterém se ani jednou nezasmál.