Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kéž by volby nebyly. S vládou je taková legrace!

Není dne, abychom se smíchy nechytali za panděro. Z televize sice zmizela politická satira, ale což, když ji vytvářejí politici sami. Pěkně a v originále. Kdyby žil Miloslav Šimek, neměl by co žrát. 

Politici již dávno způsobně netančí, ale předvádějí už jen divoký čardáš. Sice se v jejich podání předvádí dost smutný humor, ale my, Češi, se mu dovedeme zasmát taky. Jen považte - prozřel například ministr daňových kliček a zdravotnictví v jednom. Kdo někdy sepisoval daňové přiznání, dobře ví, co zdanit a co ne. Petr Arenberger to vzal pro začátek pěkně hákem, tedy z pera chudých přiznal ještě chudší příspěvek do státní kasy. Pak zapracovala jeho paměť a z chuďase se stal boháč. Ministryně financí Schillerová jásá. Do kasy pan ministr poslal více peněz. 

Jak se mu to jen mohlo stát? No, mohlo. Máš-li toho majetku moc, pak se "chyba" vloudí. Chyba za třicet mega. To už k popukání opravdu je, protože skutečný chuďas s panem ministrem cítí, ale že nemá "přehled" o svých hmotných statcích, ústa potom do široka rozvírá. Stejné, jako když Felix Holzmann se svým pokusem strčit kanára do akvária a rybičky do klece doznal skutku, že to asi ani jeden z živočichů nepřežije. Zrovna tak jako pokus pana ministra obalamutit Finanční správu.

Premiérovy eskapády vypočítávat netřeba. Když je v něčem malér, tedy za jeho přispění v milované disciplíně mikro managementu, pak se všemu diví. Proboha, proč? Národ se už dávno nediví ničemu a tak pobaveně sleduje jeho Čaulidství v přímém přenosu dnes a denně. Například v posledku v tom, jak opět cílí na důchodce a chce je zasypat penězi. Že jsou nás všech a nikoliv z fondu Agrofertu, to taky pobaví. Babička s dědečkem budou spokojeni, naši vnuci už budou bez důchodů a od státu dostanou jakýsi malý příspěvek, který si budou libovolně navyšovat jen ze svých úspor. Tak to bude, na to můžete vzít jed. Sekera dluhu hluboko zaseknutá do dalších generací je už teď. 

Že to k smíchu není? Ale je, vážení. Protože když tato vláda po volbách zmizí, nastane jen krutá realita, prosta od zábavných politických veletočů, programově sehraných na tiskovkách, kde jsou mnozí politici už zralí na Oscara.

Krutá realita nové vládní garnitury už k smíchu nebude. Čekají nás pošmourné dny ještě větší daňové zátěže a zdražování, které například obchodníci dosud umně skrývají v menší gramáži svých výrobků za stejné peníze. Gramáž zůstane a pak se stejně zboží zdraží. Obchodníci a celé hospodářství bylo kvůli pandemii v útlumu, není se co divit. Jen Karel Havlíček by měl po volbách zůstat jako super špígl nágl ministr. Ráno něco přikáže, v poledne to neplatí a večer vše popře. Poskytne tím aspoň něco k pousmání. 

Stejně jako Jan Hamáček, muž oranžového charakteru v červeném svetru. Nikdy skutečně nepracoval, politika ho živí od studentských let a co pak s ním? Měl by dál pracovat, či spíše působit aspoň nějakém sekretariátu a psát do novin humoristické glosy. Pro začátek o tom, jak se vylhat i ze svého rodného listu. Madam Maláčová mu v tom třeba, z jejího pohledu coby nejférovějšího maníka, jistě férově pomůže. A když už nebude o čem, vzhledem k jejich vzdělanosti pak možná zazní mea culpa, mea maxima culpa. Ale to už asi budeme chtít moc. A zřejmě i od nové vlády, které spolu s námi už do smíchu moc nebude. Z dluhové sekery totiž pořád poteče krev.

Autor: Petr Štrompf | čtvrtek 13.5.2021 10:14 | karma článku: 21,22 | přečteno: 506x
  • Další články autora

Petr Štrompf

Události Luďka Staňka? Pardon, a jaké!?

Tohle jsou Události Luďka Staňka, které my sledujeme, abyste vy, nemuseli....Tolik motto stejnojmenného moderátora. Dodám, že události všeho druhu raději sledujte, abyste nemuseli sledovat Luďka Staňka.

30.6.2022 v 10:57 | Karma: 16,66 | Přečteno: 774x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Statistika: Češi vymírají, mějte hodně dětí. Jen to ne!

Nové info Českého statistického úřadu je, že v ČR sice přibylo obyvatel, ale je více zemřelých než narozených. Na zvýšeném počtu obyvatel ale mají podíl přistěhovalci.

14.6.2022 v 14:54 | Karma: 18,98 | Přečteno: 514x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Rusko by nemělo přestávat lhát. Lež máchne kosou i v Kremlu

Hermeticky uzavřené společenství lhářů v Kremlu si může zatím libovat ve způsobu, jakým se daří vymývat mozky těm, kteří je drží u moci. Bez nich je jakákoliv věrchuška odsouzená k zániku.

2.6.2022 v 9:00 | Karma: 17,44 | Přečteno: 293x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Jak uniknout drahotě za jídlo? Mějte žaludeční vředy

Drahé potraviny napříč jídelníčkem všeho druhu. Neušetříte ani ve slevě supermarketů, protože ona ,,sleva" je pouhým návratem k už předtím vyšším cenám.

24.5.2022 v 16:04 | Karma: 10,23 | Přečteno: 310x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Polibky smrti vyvoleným kandidátům na prezidenta. Od Zemana

Rok do prezidentských voleb jakoby téměř uběhl. Na pomyslném jídelním lístku jsou už lahůdky, mezi kterými by volič měl vybírat. Tentokrát vařil sám šéfkuchař Miloš Zeman a nikoho k tomu ve své lánské kuchyni nepustil.

7.2.2022 v 9:38 | Karma: 34,88 | Přečteno: 6790x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, trať je opět v provozu

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Musíme to řešit rychle, říká Válek. TOP 09 má po konci Tuleji čtyři možnosti

3. května 2024  15:46

Hledá se nový ministr. Zn.: Rychle. Takový inzerát by si teď mohla dát vládní TOP 09 poté, co...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik