Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo je horší než zrádce? Zrádce zrádců! Vlastním jménem Chovanec

Něco tak bezzásadového, rozbředlého a odporného, aby pohledal. Vím, že Chovanec posloužil Sobotkovi, ostatně jako předtím Haškovi. Ale předseda, který si hřeje takového hada na prsou, si kope hrob. A nejen sobě, ale i své straně.

 Před pár dny jsem napsal článek: „Chlap by zrádce z ČSSD vymetl. Sobotka na to nemá. Naštěstí“, kde předvídám, že Sobotka, jehož ve funkci upevnila solidarita veřejnosti, nezúčtuje důsledně s lidmi, kteří chtěli i za cenu podrazů a lží ukončit jeho politickou kariéru. Už už to vypadalo, že se díky velké podpoře vzmuží.

 Ale kdepak, není důsledný, což jsem očekával. Tejc je zatím předsedou poslaneckého klubu, Hašek hejtmanem a šéfem regionů (o dalších funkcích nemluvě), Škromach je místopředsedou strany a dokonce i senátu, Zimola se „očistil“ vzdáním se funkce hejtmana – vše zapomenuto.

 A Chovanec? Ten se „vykoupil“ zradou zrádců a porušením omerty. Formálně dal svou funkci hejtmana k dispozici, ale Sobotka ji nepřijal! Spolu se Zimolou si brousí zuby na vládu; za loajalitu...

 Chovanec předvedl nepevnost charakteru - že vždycky podpoří silnějšího. Jeho „morálka“ spočívá na odhadu, odkud fouká vítr. Ale i v tom už se seknul, jinak by nehlasoval pro výzvu k rezignaci předsedy Sobotky a pro jeho vyloučení z týmu pro vyjednávání o vládě.

 Znovu opakuji, že jsem se nemýlil, když jsem počítal se Sobotkovou nedůsledností vypořádat se s odpůrci jako chlap. Lepší příležitost už nikdy mít nebude. A takovému Haškovi se z funkcí nechce, ještě se nevzdal a rána z milosti nepřišla. No a Chovanec se i v budoucnu přidá k silnějšímu.

 Sobotka je prostě Sobotka. Svou stranu vede tam, kam kdysi české hospodářství – k úpadku. Také jsem minule napsal, že slabý Sobotka je lepší než silný Sobotka. Však on také nevyhrál, on byl vynesen k vítězství, a to jen v jedné bitvě. Pučisté byli příliš zbrklí, zákeřní, podlí, ulhaní a hloupí, takže veřejnost jim to spočítala. Ovšem Sobotka není ten, co by uměl nepřátele dorazit. Stále nemá natrvalo nic jistého. Naštěstí!

 Kolem Sobotky se aktivizují figury jako Dientsbier a Štěch, což by mělo lidi před další podporou Sobotky varovat. Protože mi vyhovuje slabá ČSSD,  stávající lavírování v této straně mi nevadí. Však jsem byl po volbách rád, že navzdory očekávání mnoha natěšených socialistů bylo epochální vítězství levice podruhé odvráceno.

 Vadí mi jediná věc. Že ČSSD nesplní svůj předvolební slib a zaprodá kvůli koalici s Lidovci stěžejní bod, na nějž nalákala nejvíce voličů, a to moratorium na církevní „restituce“.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | úterý 5.11.2013 12:03 | karma článku: 35,50 | přečteno: 2818x
  • Další články autora

Dušan Streit

Děkuji svým čtenářům

Už několik let sice bývám ve finále ankety o Blogera roku, tentokrát jsem to ale opravdu nečekal (a nemyslím to jako Karel Gott).

7.3.2014 v 15:28 | Karma: 7,37 | Přečteno: 773x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Schwarzenberg má štěstí, o jeho tělní orgány rvačka nebude

Vždy, když mě začne Miloš Zeman jako prezident republiky iritovat (a dělá to často, naposled zde), předvede jeho protikandidát Schwarzenberg, oč strašnější by bylo, kdyby se stal hlavou státu on.

7.3.2014 v 11:39 | Karma: 41,32 | Přečteno: 3336x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Měl jsem pravdu. Potvrdilo se diletantství i licoměrnost EU na Ukr.

Také se potvrdila zaujatost mainstreamových médií, bohužel vč. iDnes, které zamlčely informaci potvrzující, že „panuje stále silnější a silnější přesvědčení, že za snipery nebyl Janukovič, ale někdo z nové koalice“, jak řekl estonský ministr zahraničí Paet.

6.3.2014 v 11:05 | Karma: 40,19 | Přečteno: 2857x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Mí milí trollové beze mě nemohou žít :-)

Nedávno si můj „obdivovatel“ Pavel Machaček s jiným trollem přizvukoval, jak ten Streit upadnul, a proto že ho už nečtou. Příznačné je, že hned pod mým dalším článkem byla v diskusi „nasáčkována“, a to v prvních 8 minutách, celá ta suita provokatérů, co mě sice údajně nečtou, ale to jim nebrání v dehonestačních kydech.

5.3.2014 v 14:02 | Karma: 7,38 | Přečteno: 790x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Tajné heslo EU: Čím hůře pro lidi, tím lépe pro integraci

Psal jsem o tom už několikrát, naposled v článku „Výsev patogenů jako nástroj integrace“. Ukrajina tuto cynickou praxi opět potvrdila. Po každé krizi jsou nám totiž ordinovány větší dávky toho, co ji vyvolalo.

4.3.2014 v 12:45 | Karma: 40,86 | Přečteno: 3115x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...