Kalouskovi by nemělo být ouzko z důchodců, ale blivno ze sebe

Kalousek licoměrně „politoval“ pracující důchodce, které chce připravit legislativním zmetkem o více než dva tisíce korun měsíčně, tak, že jim adresoval výhružku státní šikanou.

 

Kalousek na tiskové konferenci hřímal: „Je mi za ně (pracující důchodce) trochu ouzko. Neznám jejich motivy, ale tam, kde je motivem účelové obejití zákona, tak riskují doměření daně a penále. ... Účelové obejití zákona s sebou nese rizika. Vyměřené penále nebude prominuto“ (zdroj iDnes).

Až třetina pracujících penzistů si totiž na sklonku loňského roku požádala o legální přerušení výplat důchodů. Po devadesáti dnech by se jim dokonce důchod valorizoval o odpracovanou dobu. Nemohou za to, že Kalouskovi legislativci jsou babráci a slevu na daních uzákonili zrušit pouze těm, kteří starobní důchod pobírali k 1. lednu 2013.

Kalousek se teď ohání „motivy“, obcházením zákonů, šikanou daňové správy a kvůli vlastní neschopnosti těmto gramotným pracujícím důchodcům sprostě vyhrožuje finančními úřady, doměřováním daní a vystavováním penále. Tak to už je opravdu sousto pro Nejvyšší správní soud, dokonce bych řekl pro Ústavní soud.

Důchodci by se neměli nechat zastrašit a proti státní šikaně by se měli bránit. Kalouskova „ouzkost“ navíc hraničí s trestným činem vydírání či útisku. A měl by si uvědomit, že chce postihovat tu aktivní část seniorů, kteří svou pracovní iniciativou musí kompenzovat Drábkovy loupeže na průběžném systému.

Je si třeba uvědomit, že pokud vůbec máme hovořit o „pojištění“, tak nedává žádnou logiku, aby pracující důchodci, kteří si své důchodové „pojištění“ předplatili v aktivním věku, dále z přivýdělku museli platit odvody do penzijního systému, kde jim již vznikl naopak nárok na čerpání penze.

Pro šťouraly podotýkám, že ještě nejsem důchodce a na důchodový systém ani nespoléhám. Zaplatil jsem však do něj milióny, které nikdy nevyberu. A tak mi vadí, že ti, kdož systém vybrakovali, ještě mají tu drzost okrádat ty nejbezmocnější a navíc jim vyhrožovat buzerací ze strany státních orgánů.

Kalousek je to nejodpornější, co náš politický systém za dvacet let vyprodukoval. Je chronickou nekrózou veřejného sektoru. Je mi ouzko, že naše životy otravuje už jednu celou generaci. Vysoké penále za to už dlouho platíme všichni.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | pátek 4.1.2013 11:40 | karma článku: 42,97 | přečteno: 2933x