Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Kalouska nemusím, ale v tomto případě jsou pracující důchodci pouze vráceni na úroveň ostatních zaměstnanců, dříve byli zvýhodněni. Tak jsem to alespoň slyšel prezentovat

2 2
možnosti
RJ

Pane Procházko, zamyslete se nad tím, jakou blbost jste napsal. Zřejmě Vám unikají fakta, nebo daním vůbec nerozumíte!

0 2
možnosti
BH

Technická: Dva tisíce odčitatelná položka, není mínus dvě tisícovky ve výplatním sáčku.

1 3
možnosti
Foto

JE! Je to sleva na dani. Pracující důchodce přijde každý měsíc o 2.070,--Kč. Podlehla jste bludu, který článek vyvrací. Odečitatelné položky už jsou delší čas nahrazeny slevami na daních !!

2 1
možnosti
ZK

Z10d36e35n81a 67K53o79č51í

6. 1. 2013 18:19

Pane Streit, zdaleka nejste takový inteligent, za jakého se nám tady snažíte vnutit. ;-D!!

2 7
možnosti
JV

J51a60n 23V46e71s70e50l72ý

5. 1. 2013 14:19

Dejte prosím už někdo příklad.

Současná zákonná úprava  P-penze V-výdělek D1-daň podle současné sazby. Srovnejte s pozastavením penze tedy puze stejný V-výdělek a pochopitelně jiná daň teď navíc snížená o odpočitatelné položky apod. D2.

Co a jak by se mělo k D2 "dodanit", aby se to dostalo na úroveň 

P+V-D1 = V-D2 ?

A pane Streite, vy prosím neodpovídejte, pokud v tom  jasno nemáte a pracujete jako vrchní dojmolog. Na vaše namyšlené řeči plné "věcných poznámek" co si "myslíte" opravdu nejsem zvědavý. Rád bych se dověděl, jaký mechanismus dodanění si představuje ten, kdo pevně věří tomu, že Kalousek nekalí vodu a má reálnou možnost svou bezmyšlenkově vyřčenou tezi uskutečnit.

Posledně mi jistý "daňový internetový expert" významně naznačil, že Kalousek to udělá nezákoným postupem, které FÚ praktikují už mnoho let... Tož tak tohle úderné vysvětlení prosím raději přeskočte. :-) Předem děkuji každému, kdo tohle veřejně objasní. V

4 3
možnosti
Foto

K neuznání slev na daních má správce daně moc. Prostě zvýší daňový základ a daň doměří o výši neuznaných slev, které činí u pracujících důchodců přes 2 tisíce měsíčně.

Není to v souladu s právem, ale mají k tomu nástroje a dokonce i paragrafy o zatřených a reálných skutečnostech. Opakuji asi po desáté, že u soudu by to Kalousek MĚL prohrát. Ale na 100% vám to při stavu naší justice a legislativy nezaručí žádný advokát.

Proto jsem chtěl postavit proti Kalouskovým výhrůžkám svůj článek a tak vyburcovat  , aby si to nenechali líbit.

2 4
možnosti
Foto

Tak jsem pane Streite splnil dohodu z naší diskuze a napsal článek k presidentské volbě. Jelikož se tam zmiňuji, ve skryté formě, i o Vás, je korektní Vám to sdělit. Což činím. Zdravím.V

4 3
možnosti
Foto

Odpověděl jsem vám, ale zklamal jste mě. Už diskusi s vámi nepovedu. Nevážím si vás.

Zdravím V

2 5
možnosti

M96í28l35a 77Š67u27l58a

4. 1. 2013 15:10

.. zdaňovat práci je zločin .. představme si situaci, kdy jeden vyrobí sekeru v hodnotě 1000,-Kč a obdrží za ní stůl ve stejné hodnotě .. pak přijde Kalousek a dopočítá každému z nich daň z přijmu .. že to nemá logiku? .. no nemá, stejně tak nemá logiku, když z peněz, tedy odměny za práci je vyměřrná daň .. 

.. kdyb to jen trochu šlo, zrušil bych různé odpočty, zvýhodnění, úlevy a podobně současně se zrušením daňe z příjmu .. je to jen státní krádež ..

3 3
možnosti
Foto

A co by potom dělal Kalousek? Bartrového poradce? ;-D

3 4
možnosti
JJ

A finanční úřad bude zkoumat motivy .... čeho vlastně? Pravomocného rozhodnutí jiného úřadu státní správy (ČSSZ)? Bude toto pravomocné rozhodnutí přezkoumávat, rušit jako neplatné a na základě této neplatnosti doměřovat daň?

Smutné, že máme dlouholetého ministra financí, který nic netuší o principech, na kterých státní správa funguje ...

4 2
možnosti
Foto

On dělá Bu bu bu. Čeká, že ovčané zase sklapnou před hrozbou vrchností. Už by se mu fakt agrese, kterou kolem sebe šíří, vrátit. R^

3 4
možnosti
Foto

tedy abych to upřesnil .... naprostý souhlas co se týče Kalouskova vydírání a lumpáren . Jinak v oblasti zdanění si myslím, že by měly být zdaněny všechny příjmy stejným způsobem. Tedy i výdělky pracujících důchodců. Ovšem buzerovat důchodce za to, že si optimalizovai daně- což evidentně dělá i Kalousek- to je prostě gaunerství první třídy.

6 4
možnosti
Foto

tohle byl omyl, který se zplodil před 4 roky a teď ho jen ruší. Důchodcům je mnohem líp než mladým rodinám s dětmi a nevím důvod, proč ba neměli platit, když si k důchodu přivydělávají a berou práci mladším.

3 7
možnosti
ZK

Z11d84e10n44a 19K19o24č97í

4. 1. 2013 12:50

Ano - v tom s Vámi souhlasím !!

2 5
možnosti
MJ

Karma pane Streite. Ale toto je přesný příklad jak žije naše obyvatelstvo v neustálém strachu jako to bylo v padesátých letech nebo v dobách normalizace. Copak se tady v tomto národě nenajde alespoň sto lidí , kteří přijdou před úřad vlády a za toto prohlášení nerozbijou Kalouskovi když nic jiného aspoň okno u kanceláře, nebo Klausovi na hradě aspoń sto oken za lži aroganci a prasárny co po celou dobu jeho působení ve veřejných funcí dělá? To jsme fakt pořád ovce?

6 2
možnosti
Foto

R^!!

Teď je příležitost aspoň vytrvat a bránit se soudně.

4 3
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...