Je po Listopadu! 850 tisíc profesní sankce za názor, nadto pravdivý

A jsme zase tam, kde jsme byli před Listopadem, tedy v myšlenkové totalitě, kdy profesní komora, v tomto případě advokátní, trestá za to, že její člen dal najevo jiný než mainstreamový názor.

Voliči usoudili, že inzerát je pravdivý. Nepravda by totiž posílila Schwarzenberga.Blesk

 Vypadá to, jako by se Advokátní komora považovala za nástupce „národní fronty“, která je povolána bolševickými prostředky prosazovat menšinový názor vyvolených jako jedině přípustný a závazný. Nevěděl jsem, že profesní komora, navíc takto exponovaná, se může stát členem klaky neúspěšného prezidentského kandidáta Schwarzenberga.

 Kdo to ještě neví, čtěte na iDnes: „Za inzerát proti Schwarzenbergovi zaplatí právník pokutu 850 tisíc“.

 Znovu si čtu ten inzerát a podepsal bych každou větu. Už 4.února jsem inzerát rozebral i s obavami, že advokátovi mohl hrozit dokonce i zákaz činnosti: „Lživý inzerát, či se vrací zákaz činnosti na politickou objednávku?“.

 Objednatel inzerátu advokát Zavadil sice nepřišel zatím o živobytí, ale politický orgán, v nějž se komora advokátů přeměnila, mu dala nejvyšší možnou pokutu, jakou zákon připouští. Za co, proboha? Doufám, že se advokát Zavadil odvolá.

 Pamatujete ještě, jak exprezident Havel vždycky rozlišoval, co říká jako prezident a co jako občan Havel? Jako občan vždy vypouštěl z pusy názory, o nichž si byl vědom dokonce i on, že by je důstojnost jeho úřadu neunesla. Tady však advokát Zavadil nesmí projevit svůj soukromý názor? Vždyť nebyl u soudu jeho inzerát shledán jako nepravdivý. Tak proč?

 Protože pravdoláskaři stále przní naši demokracii, jak jsem o tom psal v článku: „Odkaz Listopadu? Po komunistech przní českou politiku pravdoláskaři“. Vrátí nás opravdu až před Listopad?

 Braňme se! Teď je to také na Vás, pane Zavadile. Lidé, smýšlející podobně jako já, jsou v této věci na Vaší straně.

 

PS Ty, kdož nečetli, zvu na svůj předchozí dnešní článek: „Německá provokace na Ukrajině“.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 5.12.2013 15:04 | karma článku: 36,76 | přečteno: 3104x