Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co se od éry komunistů podělalo, že jsme dospěli až k masakru?

Za komunistů by byl bratislavský masakr těžko představitelný. Ale pozor, článek není nostalgickou obhajobou naštěstí zašlých časů, ale obžalobou novodobého global-bolševismu, v němž se snoubí pseudopravicová hesla s levičáckými utopismy všeho druhu, s pseudohumanismem a s totalitářskými nástroji.

Než jsem napsal tento článek, záměrně jsem nečetl žádné komentáře k těmto událostem, abych jimi nebyl ovlivněn. Zde je tedy můj pohled na klima, které vygenerovalo bratislavskou tragédii. Pokusím se jmenovat dvě hlavní příčiny:

1. Kult násilí

Valí se na nás z médií (kdy cizí neštěstí je jen bulvární senznací zvyšující sledovanost), z filmů (kdy nezranitelní superhrdinové kosí nepřátele jako mouchy), z počítačových her (které často bývají za hranicí vkusu), ale také z mezinárodní politiky založené na síle (kdy obětem se říká vedlejší škody).

Toto prostředí již celou jednu generaci působí na lidi, u nichž okorává jejich přirozený humanismus založený na individuální morálce (odlišme prosím od proklamativního účelového politického pseudohumanismu ohánějícího se pravdou a láskou nebo politickou korektností).

V této situaci se rekrutovala i skupina lidí, která se stala žoldáky nikoliv při obraně vlasti, ale v pochybných misích (Kosovo, Irák, Afghánistán). Velká část těchto lidí opravdu projde peklem a vrátí se jako psychické trosky se všemi syndromy válečných veteránů, jimiž infikuje a ve větší míře teprve bude infikovat společnost.

Začíná se uplatňovat právo silnějšího nejen ve vztahu občana a státu, ale i ve vztahu občana a firem. Jen si připomeňme komanda ČEZ. A za ministerskou loutkou Johnem se jako skutečný ministr vnitra skrývá šéf bezpečnostní agentury. Privatizaci bezpečnosti ostatně zahájil již Langer, zvaný Íčko.

Bárta zase prohlásil na adresu stavebních firem, jichž se v žádném případě nezastávám, ale jimž stát přestal platit, že první, kdo se proti takové zvůli státu bude bránit právními prostředky jako první, bude vyvrácen ze základů. To by si nedovolil říci svého času ani Husák, leda tak Stalin. I když jsou stavební zakázky státu předražené, po tomto prohlášení měl být vyvrácen ze základů samotný ministr, protože především stát musí dodržovat vlastní zákony a smlouvy, jinak inspiruje k chování z džungle i ostatní.

Teď si mnohé, co se mnou dosud souhlasili, popudím, ale celou atmosféru dokresluje i to, kolik lidí začalo glorifikovat vraždy Mašínů. Heslo „když se kácí les, létají třísky“ k pohledu humánní společnosti nepatří. Každá zbytečná civilní oběť je neomluvitelná.

A když k tomu připočteme, že globalizace nás zavaluje psychologií, kulturou a vzorci uvažování velkých národů, u nichž bývá (s jistou patšalizací) hodnota jednotlivého lidského života úměrně nižší, vytvářejí se tím příhodnější podmínky pro násilná řešení - vzít spravedlnost do vlastních rukou.

2. „Rómská“ vládní politika

Ta vede – již celých dvacet let (jednu generaci) - k fixaci parazitismu především ve velké částí cikánského etnika. Zdrojem toho je „politická korektnost“ a „pozitivní diskriminace“ a snadný přístup k bezpracným příjmům. Navíc se jinak zachází s Cikány než s většinovou populací. Jsou jevy, které by skutečně „bílým" neprošly a u Cikánů se staly normou jejich života. Nelze se divit, že z toho vznikají zákonité konflikty.

Toto etnikum trpí právě tím, že se od narození setkává s bezzásluhovou existencí jejich rodičů. Vzniká tady předpoklad jakéhosi práva na bezpracný zahálčivý život parazita, nezřídka za hranicí práva.

Je to společensky nebezpečné a patologické. Pak se tyto komunity vydělují samy ze slušné společnosti, čímž proti sobě vyvolávají odpor. Ale nedejme se mýlit, rasismus je na obou stranách. To svědčí vždy o tom, že ve společnosti nejsou nastoleny normální vztahy.

Za komunistů musel každý mít aspoň zaměstnání. Dnes by bylo možné alespoň ukončit podporu těm, co nechtějí pracovat. Zároveň by měl stát organizovat veřejně prospěšné práce, aby padla výmluva na diskriminaci při hledání pracovního poměru. Měl by účinně vymáhat posílání dětí do škol, aby se negenerovali další paraziti bez normálních návyků.

Velmi by pomohlo, kdyby se na „rómském“ problému přestali přiživovat paraziti ještě větší, tedy všichni ti Kocábové a další darmožrouti.

Závěr

Když padne blázen opájející se zbraněmi z první kategorie na parazita ze druhé kategorie, je možný konflikt jen otázkou času. Ten první pak má pocit, že vykoná spravedlnost nebo aspoň pomstu.

Samozřejmě, že v konkrétním případu hrály roli i další faktory, o nichž ani nemohu mít všechny informace. Je to složitý spletenec činitelů a vztahů – od kultu globalizace, multikulturality a třeba mýtu „global governance“ až po zaměření policie, v tomto případě slovenské.

Slovensko už je jen kousek od nás. Ještě nedávno jsme se na obdobné případy dívali jako na senzace někde z Ameriky. Nebylo by dobré, aby nám integrační šílenství zatemnilo rozum natolik, že nebudeme řešit vlastní problémy tím, že bychom se nedali varovat tragédií v zemi, s níž máme společný kus nedávné historie.

 

Autor: Dušan Streit | středa 1.9.2010 12:40 | karma článku: 33,32 | přečteno: 2439x
  • Další články autora

Dušan Streit

Další zákeřná sketa – Viktor Nárožný

Nevím, jestli se jedná o alter ego Leo Wolfa nebo o reálného zákeřného fízla, který pomlouvačně kydá špínu s cílem mě znevěrohodnit.

27.3.2014 v 14:12 | Karma: 11,77 | Přečteno: 5381x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

27.3.2014 v 12:03 | Karma: 42,50 | Přečteno: 4004x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Německá okupace byla horší než sovětská. A člen KSČ, který z ní po Listopadu vystoupil, aby dělal politiku jinde, je hoden většího opovržení než dnešní člen KSČM.

26.3.2014 v 11:32 | Karma: 44,06 | Přečteno: 8114x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ministryně Válková, omluva zdaleka nestačí!

Tato předlistopadová členka KSČ, trvale bydlící v bavorském Pasově, která byla ještě v roce 2011 vedoucí katedry na plzeňských právech, jež sama získala profesuru na tak „prestižní“ univerzitě, jako je trnavská, se nikdy neměla stát českou ministryní, navíc v resortu spravedlnosti.

25.3.2014 v 12:02 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2540x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Divadelní ministr obrany vs normální pán. Vadí ještě komunista víc?

V jídelně máme televizi a já mám hloupý zvyk při obědě přes protesty svého staršího syna pouštět ČT 24. A tak v neděli většinou vidím kousek Otázek Václava Moravce. Nemám ho rád, nedívám se cíleně, takže nevídávám začátek ani konec.

24.3.2014 v 11:15 | Karma: 43,15 | Přečteno: 4594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, na Jamajce zakázali vycházení

3. července 2024  20:02

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Návrat Rudé zdi a Farageův efekt. Co se vyplatí sledovat v britských volbách?

3. července 2024

Premium Britské parlamentní volby se zdají předem rozhodnuté. Budou však dějištěm mnoha příběhů, které tato...

Krémová, celistvá pěna a pod ní zlaté pivo. Vyzkoušeli jsme školu čepu

3. července 2024  19:13

I pivaři si na karlovarském filmovém festivalu najdou své, a nemusí přitom ani odejít z centra...

Putin a Si Ťin-pching si notovali v Astaně. Jejich zájmy v regionu se ale kříží

3. července 2024  15:19,  aktualizováno  18:12

Prezidenti Ruska a Číny Vladimir Putin a Si Ťin-pching se v hlavním městě Kazachstánu účastní...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...