Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Olej Petrolejovic Naftenko

2. 9. 2010 9:54
ne se vsim souhlasim, ale

Ve Vasem clanku je sousta pravdy, nektere odbocky viz. Masiny a ruzne ty valecne invaze vyznivaji dost lacine a dle me s veci moc nesouviseji. Celkove je pekne vystizena prilisna medializace nasili a jakakoliv politika ostrych loktu, stejne tak cikansky problem(resp. problem lidi, kteri maji problem se ve spolecnosti uplatnit) - skoda, ze tohle presne takto omilaji snad uplne vsichni, ale odpovedni cinitele se boji hrabnout do vosiho hnizda, ke kteremu spise jeste noseji sladky syrup.

Tragedie to jiste je, ale s komunistickym rezimem bych to moc nemichal (kdo mohl tedha vlastnit samopal, ze) - osobne bych to videl prave ve snadnem realizovani myslenek v ciny tj. hlavne lehkou dostupnosti zbrani (viz. JUESEJ - kdo nema pusku neni v bezpeci politka) a jakesi prazdnote ve spolecnosti, kterou eskaluji prave vsude pritomna povetsinou negativni media.

0 0
možnosti
DS

Streit

2. 9. 2010 11:13
Re: ne se vsim souhlasim, ale

Dík za názor.

Ale podle měje ten širší kontext oprávněný. I mezi zdejšími blogery je vidět lidi s uvažováním válečných veteránů. Ke zmáčknutí kohoutku jim pak stačí, že mají pocit,  že jsou v právu.

0 0
možnosti
K

kevinbb

1. 9. 2010 18:46
Napsal jste to

velmi sametove. ;-)

R^

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 9. 2010 21:41
Re: Napsal jste to

To jsem celý já ;-)

R^

0 0
možnosti
OU

1. 9. 2010 15:54
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
DS

Streit

1. 9. 2010 16:07
Re: názorová kejda

ubožákuRv

0 0
možnosti
C

certik_bertik

1. 9. 2010 15:54
tohle

je trochu potíž, jak organizovat pro Romy jakési práce, když práci nemá hodně neromských spoluobčanů v této době a za druhé, kdo by to organizoval ten by za 14 dní přišel o nervy a nic by se stejně neudělalo

0 0
možnosti
H2

Huffnagell 2.,Nesmrtelný

1. 9. 2010 17:50
Re: tohle

R^

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

1. 9. 2010 15:33
Nic nového

Olga Hepnarová, která 10. července 1973 úmyslně vjela na tramvajovou

zastávku v Praze 7, usmrtila osm lidí. Jako motiv svého činu uvedla

"vyrovnání účtů se společností".

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 9. 2010 15:37
Re: Nic nového

Tady byl ten útok dost cílený. A nebyl hysterický, ale chladnokrevný.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

1. 9. 2010 15:26
Heh, LoL...

...tohle vše by byla pravda za předpokladu...že by se střelba ze sapíku do lidí na ulici děla jak na běžícím pásu...vzhledem k tomu, že jde v našich podmínkách a v podstatě i evropských podmínkách o ... jednotlivé excesy...tak jedinnou příčinou je, že někomu ruplo v bedně...stane se to zas, i gdyby v TV vysílali jen zrnění, v PC by se hrály didaktické hry a cikánské vozy by bez povšimnutí putovaly kraji blízkými i vzdálenými ;-DRv

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 9. 2010 15:39
Re: Heh, LoL...

Jednotlivé excesy nelze vyloučit. Ale nezdá se vám, že toho v naší blízkosti nějak přibývá (Německo, Finsko...)?

0 0
možnosti
R

realateista

1. 9. 2010 13:33
Souhlas s výhradami - ve všem je politika

Za vše může politika, která v zájmu "diskrétních elit" (které kolektivně spolupracují) vychovává lidi k individualismu a sobectví.

1. Kult násilí není samoúčelný, roztříštěný a ohlupovaný dav bez solidarity se snadno ovládá a manipuluje.Copak je normální,že klip "Přemuv bábu" měl takový ohlas a vliv na volby? To se to pak vládne, když jsou lidé, jak ovce.

2. Parazitní způsob života, jednak vychází z pokřivené morálky Romů, kdy se jinak chovají uvnitř komunity a jinak vně. Ale hlavně jde opět o vysokou politiku. Díky zneuživatelům sociálních dávek jsou snadněji prosaditelné škrty ve státním rozpočtu, snadněji proběhne privatizace nemocnic a důchodů. A o to přece jde.

Závěr: Politika je dnes ve všem. Co všechno si musíme nechat líbit kvůli úzké vrstvě kreténů, kteří ovládají svět?

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 9. 2010 15:40
Re: Souhlas s výhradami - ve všem je politika

Jen pozn.: Kult násilí není totéž jako obrana svobody.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

1. 9. 2010 13:21
předpoklady masakru

1. vlastnictví automatické zbraně - pokud by ji nemohl za komára mít i jako člen nějakého štřeleckého družstva.......pak je to dostatečná prevence

2. problémy s Romy - i tenkrát byly, ale byly odsouvány bokem....takže např. na okraji Chánova - splněno i za komára

3. psychická labilita - splněno za jakéhokoliv režimu

Závěr: jediná podmínka rozhoduje významněji o pravděpodobnosti masakru, dostupnost zbraně.;-)

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

1. 9. 2010 13:34
Re: předpoklady masakru

Myslite ze kdyby nemel kver ze by to nechal byt a vsichni by tam zili stastne a spokojene az do smrti? Ze by si nevzal nuz nebo sekyru nebo ten kvartyr nezapalil?

O masakru rozhodlo chovani te gaunerske rodiny.

0 0
možnosti

jarinka

1. 9. 2010 13:11
Souhlasím

s obsahem vašeho článku. Za chvíli i u nás bude normou, že si lidé budou vyřizovat účty mezi sebou zbraněmi. Se vzrůstajícícm počtem aut i automobil bude využíván jako vražedná zbraň.

Správně píšete, že za komunistů měl každý aspoň zaměstnání. Zahálka je matkou hříchu. I cigáni jako rovnoprávní občané ČSSR museli pracovat, chodit na vojnu apod., čili na volný noční život neměli tolik času jako dnes. A oni pracovali, protože za áčka přicházeli o přídavky na děti a navíc hrozil kriminál za příživnictví. Za Deža se nejednou zaručoval závodní výbor ROH, že už nebude bulat, jen aby ty přídavky dostal a aby nebyl nakonec z práce propuštěný, vždyť z čeho by jeho rodina žila - sociální dávky dnešního typu neexistovaly.  

0 0
možnosti
JM

janacz

1. 9. 2010 13:24
Re: Souhlasím

Jsou články, kde se mluví o registrování nebo i čipování osob, ale to prý zase je narušování osobní svobody. Tak si vyberte. Někdo chce jistotu a někdo svobodu ale nikdo nemůže chtít obojí.8-o

0 0
možnosti
PB

arrosage

1. 9. 2010 13:01
tyhle

mimoidní názory jsou především fascinující sociologickou sondou... takže, autore, směle pokračujte.. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...