Bůh neexistuje! Mám důkaz :-)

Vím, že Bůh měl nechat lidem svobodnou vůli. Ale na druhé straně v Písmu sv. je mnohokrát zmínka o Božím trestu. Nakonec všichni známe rčení o Božích mlýnech...

Farizejství v přímém přenosu. Chtěl bych být Diem :-)

 

Ukázka modlitby:

 

Svatý Bože, hříšné trestáš činy,

trestů Tvých se hrozím za své viny.

Všechno dobré dostávám z Tvé ruky,

podstoupil jsi za mne kříže muky,

nebe otevřels mi smrtí svou

a já zlobou splácím lásku Tvou.

Hříchů je mi z hloubi srdce líto,

polepším se, svatě slibuji to.

 

Chápu to tak, že jsou hranice, za níž už Bůh trestá i na zemi. Kdyby existoval, určité věci, zejména rouhání od údajně věřících, by nemohl strpět.

Zeus se s tím nepáral. Když se mu někdo závažně protivil, sežehl ho bleskem. Tak dopadli třeba obr Tityos nebo Titán Prométheus. Jak zpíval Jiří Fenzík:

 

Tam Zeus se z Olympu rozhlíží čile,

s úsměvem, občas se steskem,

a když vidí zlo, tak do kraťounké chvíle

viníka sežehne bleskem.

 

Nedávno jsem narazil na historku, jak mezi dvaadvacet fotbalistů na hřišti udeřil blesk. Zabilo to jen rozhodčího. Vysvětlení spočívalo údajně v tom, že jediný měl kovovou píšťalku. Já však nepochybuji o tom, že se Bůh nemohl dívat, jak falešně ten člověk pískal :-)

A dostávám se k pointě. Podívejte se na obrázek z cyrilo-metodějských slavností, kde Kalousek se Schwarzenbergem poklekli, aby se pomodlili, nebo spíše aby to aspoň předstírali. Být Bohem, považoval bych to v jejich případě za nestoudné rouhání.

Okamžitě mě napadlo, jak je možné, že se neotevřelo nebe a nesežehl je blesk. Pokládám to zrovna v případě obou těchto pánů za důkaz, že Bůh neexistuje :-)

K smíchu ovšem není, co ti dva pánové mají na svědomí. Beru na vědomí, že když tedy Bůh neexistuje, nám pozemšťanům zbývá jen Ištván. Ten ovšem není ani všemocný, ani absolutně spravedlivý.

Přesto se cosi hnulo. Bez ohledu, jak některé kauzy dopadnou, už teď mají profylaktický efekt. Než jim zase otrne, politici se zjevně začali bát měnit „něco za něco“, pokud se nejedná o programy, ale o osobní výhody. Bez Ištvána – a nechci jej v žádném případě glorifikovat – by si novopečený ministr financí Fischer vůbec nemusel dělat starosti, jak se revanšuje svým „altruistickým“ sponzorům. Teď má problém, na který všichni – i z jeho výrazu – vidí. A dokonce i prezident Zeman si musí přece jen dát pozor, aby své nohsledy neodměňoval příliš.

 

PS Panu Oulickému, panu Pecharovi a panu Kavkovi vzkazuji, že tento článek je ironickou metaforou a nemá za cíl vyvolat učené disputace o rozdílech mezi vírou v Ježíše, Alláha, Budhu, Dia, Jupitera nebo Astara Šerana či Špagetovou příšeru. Dám jim jen námět k přemýšlení: Když potřebují Boha jako stvořitele Vesmíru, proč nepotřebují stvořitele Boha? Odkud se vzal? Jestliže odnikud, nemůže tomu tak být rovnou i s Vesmírem? Blíže zde.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | pátek 12.7.2013 11:49 | karma článku: 31,62 | přečteno: 3075x