Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pane Olšere, Stalin nebyl tupec,ale masový vrah

Dnes jsem si přečetl blog pana Olšera, ve kterém obhajuje pakt Molotov -Ribbentrop, jako nutnost pro obranu SSSR. Dělá to proto, protože to shledal pan Putin, jako nezávadný akt. Poukazuje zde na Beckovské Polsko, které tehdy opravdu mělo polofašistickou vládu. Nic však není černobílé a nic není tak jasné, jak se zdá. Hystorii totiž vždy píší vítězové a jak se mi tak zdá, tak velebení tohoto paktu s nacisty, který je označován jako prozíravý státnický krok masového vraha Stalina může zavánět opravdu propagací nacismu a fašismu. Pan Olšer je tak tou "hlásnou troubou". Jak jsem již řekl, nic není tak jak se jeví. Co když je to naopak?

Pan Gorbačov, když včera apeloval na pokračování přátelství mezi Němci a Rusy dobře veděl, na jakém základě lze toto přátelství stavět. On totiž dobře ví, že Německo vlastně vypěstovalo revolucionáře Lenina, který vybaven několika sty tisíci říšských Marek přijel do Ruska udělat bolševickou revoluci. Tehdy to byl kalkul ze strany Německa. Zavést chaos do nepřátelské země a zastavit boje na východní frontě. Což se podařilo. Válka skončila a vítězní bolševici nezapoměli, kdo je podpořil.

 V rámci dohody umožnili tehdy značně decimované německé armádě, aby cvičila společně s Rudou armádou, němečtí fašisté se jezdili do SSSR učit, jak stavět vyhlazovací tábory  atd. Nikdo se tehdy nezajímal o osud Krymských Tatarů, které Stalinovi čistky mírumilovně zdecimovaly až na pokraj vymření. Nikdo neprotestoval nad tím, že Stalin umělým hladomotem trestal neposlušné Ukrajince, kteří odmítali jeho kolchozy a sovchozy. To je ale podle pana Olšera naprosto v pořádku, to je vlastně projev mírumilovnosti !!!!

 To ale není podstatou článku pana Olšera. Pan Olšer po vzoru pana Putina chce zlidštit pakt dvou diktátorů, kteří měli ambice ovládnout svět. Není již žádným tajemstvím, že Stalin chtěl pomocí armády rozšířit svět socialismu až do Francie a této myšlenky se nevzdal.

V roce 1939, v zimě, Stalin bez vyhlášení války napadl Finsko, podle pana Olšera zcela mírumilovně, protože Stalin chtěl vlastně mír, tato válka skončila v roce 1940 Moskevským smírem. V rámci této akce , jen tak !mírumilovně Stalin anektoval Litvu,Lotyšsko a Estonsko a nastolil zde krutý teror. V témže roce za přepadení Finska byl Sovětský Svaz vyloučen ze společnosti národů a odsouzen jako agresor. Pan Olšer jistě by řekl zcela nespravedlivě a zaujatě. Vždyť Stalin chtěl přece mír a ne válku. Může se pak někdo divit, že nenávist v těchto zemích vůči Stalinovi a Rusům dostoupila vrcholu a občané těchto zemí hromadně bojovali v řadách SS a Wehrmachtu proti svým triznitelům?

Ale abych neodbíhal od tématu. SSSR byl v té době na základě právě toho paktu vyzbrojován a podporován hitlerovským Německem.

Pakt Ribbentrop- Molotov nebyl aktem obrany míru ze strany SSSR, jak tady pláca Olšer, ale normální rozdělení sféry vlivu ve světě. Hitler neměl totiž zájem na dohodě s Polskem, to mu nic nepřineslo,ale pakt s SSSR to byl jeho cíl. A tak, když Evropa krvácela pod údery Wehrmachtu, proudily do Německa tolik potřebné suroviny, jako uhlí,ropa,železná ruda,ocel a hádejte pane Olšere odkud? Od soudruha Stalina ze SSSR. To jste ale nějak zapomněl napsat.

To ale neni vše. To hlavní se teprve začíná objevovat na veřejnosti, podle toho jak jsou odtajňovány archivy.

SSSR bylo přepadeno Německem, čili Německo jednostranně porušilo smlouvu a napadlo svého spojence. Zo je ale všeobecně známý fakt. Ale méně známé je to, proč, když spolupráce bezvadně fungovala. Hitler válčil v Evropě a Stalin zásoboval Hitlera a čekal na svoji příležitost. Poučil se ze spackané finské války a přezbrojoval. Jeho plán byl následující. Hitler vykrvácí válkou v Evropě a on Stalin a jeho Rudá armáda v pravý čas nastoupí do útoku,ale né jako osvoboditel Evropy, ale jako okupant a rozšíří svět socialismu. To ovšem věděl i Hitler díky adm. Canarisovi a jeho Abwehru. Nechal vypracovat plán přepadení SSSR, aby zabránil průniku Stalina do Evropy.

 není bez zajímavosti, že zaskočený Stalin se měsíc nemohl vzpamatovat z toho co se stalo a vážně uvažoval, že se Hitlerovi vzdá. V nedávné době vyšlo najevo, že ještě v zimě v roce 1942 nabízel Stalin Hitlerovi mír a následně společný útok na západní spojence a na Evropu. Ještě že se tak nestalo, protože německý Wehrmacht společně s Rudou armádou a za zády nepřeberná surovinová základna, kdoví jak by to dopadlo.

 No a teď ještě k Polsku. S Poláky se chtěli jednou provždy vypořádat jak Němci, tak Sověti. Rozdělení Polska nebylo tou jedinou ranou tomuto národu. Ještě v roce 1944 v době Varšavského povstání stála Rudá armáda 30 km od Varšavy, kterou mezi tím Němci srovnávali se zemí a vraždili tisíce nevinných obětí a Stalin zakázal armádě Němce vyhnat a Varšavu zachránit. Inu pane Olšere ten mírumilovný Sovětský svaz !!!!

Závěrem snad je tolik. Naším národním problémem jsou naše upravené a mnohdy velmi často účelově pokřivené dějiny. Například slavíme Jana Žižku jako velkého vojevůdce a národního hrdinu, jeho socha na Vítkově je největší jezdeckou sochou v Evropě. Ale jaká je hystorická pravda? Byl to zeman bez majetku a živil se jak se dalo. Dokonce musel uprchnout ze země, protože byl jedním z hejtmanů loupeživé roty, která přepadávala pocestné a kupce. Aby unikl oprátce, tak se nechal najmout do žoldu polského krále, kde bojoval proti řádu Německých rytířů. Do Čech se vrátil po smrti krále Václava IV. a využil tehdy bezvládí, kde se postavil do čela Husitů. V tom v čem byl vynikající, tedy ve válčení,drancování,loupení a vraždění, tak v tom pokračoval dále.

Takových příkladů účelovosti a překroucení naší hystorie jsou naše dějiny plné. Archivy však vydávají pravdivé svědectví o našich dějinách a možná, že tu opravdovou pravdu bychom jako národ ani neunesli. Jen těžko bychom přijali třeba to, že již v roce 1939 při přehlídce branné moci Wehrmachtu bylo plné Václavské náměstí Čechů, ne Němců, znovu opakuji Čechů kteří nepokřikovali "Kdo neskáče není Čech, hop,hop,hop", ale hajlovali a křičeli "Sieg Heil" 

Jak jsem napsal naším problémem je příjmout své dějiny,ale ne ty upravené ale ty z archivů, ty které se skutečně staly. A až to dokážeme a vyrovnáme se se svojí mnohdy nepěknou minulosti, pak teprve nebudou mít takový lidé typu pana Olšera a dalších možnost nás obelhávat svojí demagogií a dějiny upravovat a překrucovat.

Autor: Jiřístrašek Strašekjiří | neděle 9.11.2014 13:14 | karma článku: 26,83 | přečteno: 1032x
  • Další články autora

Jiřístrašek Strašekjiří

Já nejsem a nikdy nebudu Charlie

Za posledních 22 let nechyběla v žádném čísle časopisu Charlie Hebdo karikatura Ježíše, papeže,rabínů či proroka Mohameda. Ježíš zde byl zobrazován v provokativních neuctivých sexuálních polohách.

14.1.2015 v 11:17 | Karma: 22,89 | Přečteno: 946x | Diskuse| Ostatní

Jiřístrašek Strašekjiří

Multikulti v praxi

V Sydney drží islamista jako rukojmí bezbranné civilisty a Evropa přemýšlí, jak být humánní vůči navrátilcům, kteří bojovali v řadách IS. Halík,Úhl,Němcová,Bursík, Jacques a naše vláda nabízí azyl běžencům ze Sýrie. Evropo vzpamatuj se , dokud je ještě čas.

15.12.2014 v 10:01 | Karma: 40,45 | Přečteno: 2414x | Diskuse| Ostatní

Jiřístrašek Strašekjiří

Vymítání ďábla vadí komunistovi Ondráčkovi

Poslanec Ondráček, který sedí v PČR v řadách komunistů, v interpelaci na ministra kultury pana Hermana se dotázal, jestli má pan ministr povědomí o tom, že se v ČR dějí ze strany církve obřady exorcismu na občanech ČR. Zároveň pronesl, že přemýšlel o podání trestního oznámení a že si celou věc znovu prostuduje.

5.12.2014 v 7:00 | Karma: 19,27 | Přečteno: 585x | Diskuse| Ostatní

Jiřístrašek Strašekjiří

Drahá soudružko Toničko

Přečetl jsem si Váš článek "Studenti táhnou na hrad" snad desetkrát. A musím se soudružko Plíšková přiznat, že vždy jsem uronil slzu dojetí. Jste opravdu silná a moudrá osobnost, když se dovedete takto statečně brát za našeho moudrého pana Zemana.(Slovo prezident, mi nějak nejde napsat, asi mám pokaženou klávesnici, omlouvám se). Pro jistotu si dovolím zde uvést odkaz na Váš článek, aby se každý mohl poučit a pokochat Vaší rétorikou, která je opravdu obdivuhodná a moudrá. http://pliskova.blog.idnes.cz/c/436050/Studenti-dnes-tahnou-na-Hrad.html

19.11.2014 v 16:39 | Karma: 33,29 | Přečteno: 2061x | Diskuse| Ostatní

Jiřístrašek Strašekjiří

Jezte citrony-ať jste správně žlutí

Pan Zeman začal po vzoru husitů podnikat "spanilé jízdy" po krajích s jediným cílem prezentovat své nabubřelé EGO a dělat si srandu ze všeho a ze všech, kterým vadí jeho způsob reprezentace ČR v zharaničí. Přesvědčil nás o tom v Havířově, když se rozloučil s publikem žoviálním "Kruva hoši gutenták". A sklidil za to potlesk publika, které mu přišlo vzdávat hold. Inu byl u svých. S tím asi nic nenaděláme, budeme to muset přetrpět, ale nejsem si jist, jestli se při nové volbě prezidenta nebude opakovat podobný scénář jako loni. Lidí stejného smýšlení a ražení je, jak se ukazuje u nás stále dost. Ale to by nebylo tak nejhorší. Horší je to,co se za tím vším může skrývat.

11.11.2014 v 18:37 | Karma: 14,47 | Přečteno: 678x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
jsem důchodce

Seznam rubrik