Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Škoda, že jako křesťan nejste také "Charlie"... Mohl jste krásně ukázat, jaký je Bůh křesťanů... Že není malicherný, urážlivý, ale milující a odpouštějící V O nějaké obrázky tady totiž vůbec nejde, jen o projev solidarity... A o pochopení toho, že kdo chce střílet do lidí, vždycky si najde svůj cíl... Mohl jste vzkázat těm vrahům toto: to na mě jsi měl raději střílet, protože ani já se - jako věřící křesťan - nebojím smrti... těším se do nebe!  A narozdíl od tebe se nechci, nemusím a nesmím při mučednické smrti stát VRAHEM... !!

0 0
možnosti

To se nam tu vyrojilo hrdinu.

0 0
možnosti
Foto

Pro autora i některé diskutující.

Karikatura se především musí vyznačovat tím, že nese některé rysy karikovaného, aby byl k poznání.

Pokud někdo z vás či těch pohoršených ví, jak vypadal Mohamed, resp. Duch Otec, Duch Syn a Duch svatý, resp. celá ta "povedená" svatá trojice a spatřuje v těch karikaturách jejich typické rysy, pak prosím, může mluvit o karikatuře a o tom, že je ošklivá.

Nicméně nějaký šeredný pajdulák s frňákem a ručníkem na hlavě - to je kdo? A vůbec, co když on takhle opravdu vypadal, ten masový vrah a pedofil?

Vy všichni, co se domníváte, že ty karikatury někoho pohoršily, jste teď zase pohoršili mne. Asi abych to dal k soudu, nebo na vás poslal ručníkáře s kalachem?

Kromě toho bych našim věřícím připomněl, kvůli jakým maličkostem byli lidé pronásledování jak církví, tak komunisty nebo nacisty - za anekdotu kriminál či lágr.

Teď je vyhlášena fatva za stavbu sněhuláka. Co přijde zítra? Protože záminka se vždycky najde a jsou trapní, co se to snaží okecávat. FUJ!

4 0
možnosti

Dle mého názoru není otázkou zda jste nebo nejste Charlie.Myslím,že rozhodující je,zda za karikaturu jste ochoten a schopen zabíjet.Pochopil bych,že v islámské zemi by to možné bylo.V žádném případě to ale není možné v Evropě.Pokud začnete polemizovat o tom,že karikatura je nevhodná a není ji možné zveřejnit,poněvadž  urazíte muslima,pak je to začátek konce naší civilizace,tak jak jsme ji za svůj život poznali a jak ji vytvořili naši předkové.Islám je nereformovatelný a není  možné s ním sdílet společné hodnoty..

6 0
možnosti

Pokud začnu uvažovat, že bych zveřejněním něčeho, co nemá charakter faktu, mohl spoustu lidí urazit, chovám se jako člověk morální.

1 3
možnosti

Tohle je karikatura. Spíš to je za něčí, třeba vaší morální hranicí. A tomu rozumím.

2 0
možnosti

A o síle SVOBODY ... už jste neco slyšel ?

1 0
možnosti

Svoboda je darem v rukou toho, který je ochoten se jí zčásti svobodně zříci ve prospěch jiných.

0 1
možnosti

Pokud sílu Vaší víry může ohrozit karikatura, tak to asi nebude na moc pevných základech.

9 0
možnosti

Sílu víry ne. Ale bolí to. Pokud to nechápete, zkuste si představit, že stejně bujaře, jako třeba pan Mareš kreslil Paroubka s novou paní Paroubkovou, nakreslí Vaše vlastní rodiče. A tu kresbu pak zveřejní. Bude Vám to příjemné? Vaši lásku k rodičům to jistě nezmenší, ale čím větší Vaše láska k Vašim rodičům je, tím více Vás takový obrázek bude bolet.

1 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
jsem důchodce

Seznam rubrik