Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bára Špotáková vyhrála milióny i jiným lidem

Sázkové kanceláře mají největší zisky, když favorizovaný sportovec nebo tým prohrají. Když brazilská reprezentace prohrála ve Francii na mistrovství světa v kopané s domácími fotbalisty 0 : 3, tak sázkové kanceláře jen v Británii měly zisk v desítkách miliónů liber.Bára Špotáková byla favoritkou v hodu oštěpem žen na olympiádě, ale před posledním pokusem ve finále se zdálo nemožné, aby v dešti zlepšila svůj nejlepší osobní výkon a český rekord. Na kluzkém rozběžišti přehodit podezřelý nový evropský rekord ruské závodnice znamenalo zlepšit se minimálně o 221 cm,protože Ruska měla další pokus delší. Pomoci mohl jen zásah z vyšší moci. A ten zázrak se opravdu stal. Bára sama říkala, že jí pomohl neznámý atletický bůh. Byla to ale bohyně z Olympu.

Olympští bohové mi pomohli - Níké (latinsky Victoria)agentura

Pomohla bohyně vítězství Níké ( latinsky Victoria )

Kdysi dávno v roce 1982 jsem vystoupil na pohoří Olymp v Řecku.Tam jsem v oblacích zahlédl okřídlenou postavu mladé ženy oděnou do tógy,která vypadala jako anděl. Myslel jsem, že je to halucinace, ale telepaticky beze slov jsem rozuměl jejímu sdělení, přestože řecky umím jen několik slov. Sdělila mi, že v tehdejším Československu žijí dva mladí lidé, kteří již dostali mimořádný dar od bohů z Olympu pro klasický olympijský hod oštěpem. Jeden je mladík jménem Železný a jako sudička mi Níké oznámila, že druhé dítě je holčička Barborka, které byl tehdy jen jeden rok (viz foto). Již dříve ve vaší malé zemi dostali sportovci talent k hodu diskem a oštěpem – Janda-Suk, Dana Zátopková, Olga Fikotová, Ludvík Daněk a Imrich Bugár. Vzpomněl jsem si, že okřídlená bohyně vítězství Níké byla zpodobněna jako zlatá soška pro vítězné družstvo na mistrovství světa v kopané. Spolupracoval jsem tehdy na dokumentárních a metodických filmech natáčených na atletickém mistrovství Evropy v Athénách, které mělo teprve začít v září. Níké mi věštila, že tento rok budeme mít dost medailí - vítězem mistrovství Evropy v disku bude Imrich Bugár, ale také v bězích získají medaile Kratochvílová, Kocembová, štafeta 4x400 m a další.

Sudička Níké mi prozradila mi, že malé dítě Barborku bude trénovat nejdříve její maminka, a pak v Dukle Praha můj známý Rudla Černý z atletického oddílu AC Praha 1890. A radit jí bude také trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný. Proto mu mám vyřídit, aby Barborka uctívala bohyni Níké a ona jí pomůže při závodech, když bude pomoci nejvíce potřebovat. Tak jsem to budoucímu trenérovi vyřídil, ale on tomu příliš nevěřil. Ale pak přece jen v americkém Oregonu ušili Barborce Špotákové speciální zlato-bílé tretry firmy Nike (čti najk) viz foto - stejné barvy měla tóga Níké. Také dres Barborky má na sobě znak Nike. A bohyně se smilovala a pomohla. Navíc mi řekla, že oštěp může být také nadlehčován silou myšlenek všech lidí, kteří Barborce přejí úspěch. A těch bylo v Čechách i jinde hodně. A tak Barborka posledním hodem udělala mnoha lidem radost 21.srpna nejen výkonem a zlatou medailí - ale i výhrami, které přesáhly několik miliónů. Navíc na počest olympijské vítězky složila skupina „Tři sestry“ oslavnou píseň, protože Lou Fanánek Hagen také soutěží ve sportu.  Můžete si poslechnout a vidět oslavnou písničku doplněnou videosestřihem olympijského závodu a koncertu s názvem "Čtvrtá sestra ". Je to skvělé. Doplněno dodatečně 31.8.2008 po namixování a zveřejnění písničky.

Kdo si chce zopakovat vítězný "zázračný hod" s pomocí  bohyně vítězství NÍKÉ - tak stačí kliknout zde  http://www.stream.cz/video/132819-barbora-spotakova-vitezny-olympijsky-hod/   

Zítra 29.srpna 2008 od 8:00 h také chce Bára přispět na charitu aukcí svého vítězného dresu, který vidíte na fotografiích z Pekingu  http://zpravy.idnes.cz/aukce.asp?do=aukce&idAukce=dres

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Štorch | čtvrtek 28.8.2008 8:48 | karma článku: 19,29 | přečteno: 4900x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

Zrušení některých hraničních kontrol v Evropě způsobilo opravdu volný pohyb osob a zboží. Za zboží můžeme považovat ale i drogy, zbraně. A bohužel kvete i obchod s lidmi. Touha EU po zisku je větší, než potřeba pocitu bezpečí.

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Porazí dnes Plíšková opět světovou jedničku ?

V semifinále US Open sesadila Karolína Plíšková dlouholetou světovou jedničku Serenu Williams a dnes ve finále ji čeká nová světová jednička Angelique Kerber z Německa. Karolína jí na trůn pomohla a hned dnes ji může porazit.Věřme

10.9.2016 v 20:37 | Karma: 21,34 | Přečteno: 614x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

Kdysi dávno před půlstoletím si děti nehrály doma na počítačích a tabletech, ale hodně běhaly venku s kamarády. Kluci lezli po stromech, hráli fotbal na každém plácku, kde bylo místo. Nebo s hokejkami proháněli tenisové míčky.

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02 | Přečteno: 495x | Diskuse| Letní běh

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

Těšili jsme se doma na kvalitní přenosy z OH 2016 v HD rozlišení na dvou vysílacích kanálech a osmi streamech na webu České televize. Bohužel v některých případech šlo o rozhlasové zprávy ze soutěží, které nebyly přímo přenášeny.

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3562x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Macronův evropský bolehlav. Kampaň mu ničí násilnosti, Le Penová z toho tyje

22. května 2024

Premium Blížící se volby do Evropského parlamentu budou varovným signálem pro Emmanuela Macrona, jeho...

Vláda má jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  16:55

Přímý přenos Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Malého cyklistu zabilo na přechodu auto. Odvolací soud zmírnil řidičce trest

22. května 2024  16:48

Nešťastná shoda okolností připravila o život čtrnáctiletého chlapce ve Zbraslavi na Brněnsku. Loni...

Nová Buča? Na ulicích Vovčansku leží těla civilistů, ukazují záběry z dronu

22. května 2024  16:35

Ukrajinci zveřejnili nové video z Vovčansku v Charkovské oblasti, na němž na ulicích města leží...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!