Bára Špotáková vyhrála milióny i jiným lidem

Sázkové kanceláře mají největší zisky, když favorizovaný sportovec nebo tým prohrají. Když brazilská reprezentace prohrála ve Francii na mistrovství světa v kopané s domácími fotbalisty 0 : 3, tak sázkové kanceláře jen v Británii měly zisk v desítkách miliónů liber.Bára Špotáková byla favoritkou v hodu oštěpem žen na olympiádě, ale před posledním pokusem ve finále se zdálo nemožné, aby v dešti zlepšila svůj nejlepší osobní výkon a český rekord. Na kluzkém rozběžišti přehodit podezřelý nový evropský rekord ruské závodnice znamenalo zlepšit se minimálně o 221 cm,protože Ruska měla další pokus delší. Pomoci mohl jen zásah z vyšší moci. A ten zázrak se opravdu stal. Bára sama říkala, že jí pomohl neznámý atletický bůh. Byla to ale bohyně z Olympu.

Olympští bohové mi pomohli - Níké (latinsky Victoria)agentura

Pomohla bohyně vítězství Níké ( latinsky Victoria )

Kdysi dávno v roce 1982 jsem vystoupil na pohoří Olymp v Řecku.Tam jsem v oblacích zahlédl okřídlenou postavu mladé ženy oděnou do tógy,která vypadala jako anděl. Myslel jsem, že je to halucinace, ale telepaticky beze slov jsem rozuměl jejímu sdělení, přestože řecky umím jen několik slov. Sdělila mi, že v tehdejším Československu žijí dva mladí lidé, kteří již dostali mimořádný dar od bohů z Olympu pro klasický olympijský hod oštěpem. Jeden je mladík jménem Železný a jako sudička mi Níké oznámila, že druhé dítě je holčička Barborka, které byl tehdy jen jeden rok (viz foto). Již dříve ve vaší malé zemi dostali sportovci talent k hodu diskem a oštěpem – Janda-Suk, Dana Zátopková, Olga Fikotová, Ludvík Daněk a Imrich Bugár. Vzpomněl jsem si, že okřídlená bohyně vítězství Níké byla zpodobněna jako zlatá soška pro vítězné družstvo na mistrovství světa v kopané. Spolupracoval jsem tehdy na dokumentárních a metodických filmech natáčených na atletickém mistrovství Evropy v Athénách, které mělo teprve začít v září. Níké mi věštila, že tento rok budeme mít dost medailí - vítězem mistrovství Evropy v disku bude Imrich Bugár, ale také v bězích získají medaile Kratochvílová, Kocembová, štafeta 4x400 m a další.

Sudička Níké mi prozradila mi, že malé dítě Barborku bude trénovat nejdříve její maminka, a pak v Dukle Praha můj známý Rudla Černý z atletického oddílu AC Praha 1890. A radit jí bude také trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný. Proto mu mám vyřídit, aby Barborka uctívala bohyni Níké a ona jí pomůže při závodech, když bude pomoci nejvíce potřebovat. Tak jsem to budoucímu trenérovi vyřídil, ale on tomu příliš nevěřil. Ale pak přece jen v americkém Oregonu ušili Barborce Špotákové speciální zlato-bílé tretry firmy Nike (čti najk) viz foto - stejné barvy měla tóga Níké. Také dres Barborky má na sobě znak Nike. A bohyně se smilovala a pomohla. Navíc mi řekla, že oštěp může být také nadlehčován silou myšlenek všech lidí, kteří Barborce přejí úspěch. A těch bylo v Čechách i jinde hodně. A tak Barborka posledním hodem udělala mnoha lidem radost 21.srpna nejen výkonem a zlatou medailí - ale i výhrami, které přesáhly několik miliónů. Navíc na počest olympijské vítězky složila skupina „Tři sestry“ oslavnou píseň, protože Lou Fanánek Hagen také soutěží ve sportu.  Můžete si poslechnout a vidět oslavnou písničku doplněnou videosestřihem olympijského závodu a koncertu s názvem "Čtvrtá sestra ". Je to skvělé. Doplněno dodatečně 31.8.2008 po namixování a zveřejnění písničky.

Kdo si chce zopakovat vítězný "zázračný hod" s pomocí  bohyně vítězství NÍKÉ - tak stačí kliknout zde  http://www.stream.cz/video/132819-barbora-spotakova-vitezny-olympijsky-hod/   

Zítra 29.srpna 2008 od 8:00 h také chce Bára přispět na charitu aukcí svého vítězného dresu, který vidíte na fotografiích z Pekingu  http://zpravy.idnes.cz/aukce.asp?do=aukce&idAukce=dres

 

Autor: Miroslav Štorch | čtvrtek 28.8.2008 8:48 | karma článku: 19,29 | přečteno: 4900x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10