Vyúčtujme oranžové sliby

Na nic nečekejte, vemte třicetikorunové účtenky za návštěvu lékaře a hajdy do Lidového domu. Sociální demokrati přece slíbili, že je proplatí.

http://www.fragmenty.cz

Voliči by měli předložit ČSSD účet za vítězství. Zaplatí? Z jakých peněz? Vždy to budou peníze vytažené z našich kapes, což samozřejmě není prvotní myšlenka průměrného a nyní většinového voliče s vidinou ušetřených třiceti korun.

Jiří Paroubek je televizně neochvějný - vytvoří na krajích prý jen takové koalice, které refundaci podpoří. Toho to vyšlo lacino, navíc ze svého nemusí dát ani korunu, takže na to - dámy a pánové - má. A nebo počkat, možná už trénuje ten lítostivý výraz, že přes nejlepší vůli se ČSSD nepodařilo třicetikorunové koalice vytvořit a ti skrblíci z ODS na to z centrálního rozpočtu nepřispějí. Takže až po případných pro ČSSD vítězných parlamentních volbách poplatky zruší a kdo by se pak babral v minulosti.

Za třicet korun dvoje volby, inu to je láce.

ČSSD samozřejmě také vyhrála díky tomu, že připomínala lidem, že přišli o nějaké sociální dávky a vše je dražší a žije se jim hůř. Bude se jim s oranžovými hejtmany žít líp? Jistěže ne (a ani ne hůř), ale to "líp" přece Jiří Paroubek může zajistit až ze Strakovy akademie, takže se plnění slibů odkládá do nejisté budoucnosti. 

Sláva vítězům, běda poraženým! – ale platí to i naopak, a poražení se mohou radovat z výše slibů, za které bylo vítězství koupeno. Volby jsou vždy bianco šekem do budoucnosti. U nás pak zpravidla šekem nekrytým a nepropláceným. V případě víkendových krajských voleb více než kdy jindy. 

ODS nedokázala odrazit negativní kampaň opozice a sama si ještě přidělává problémy s Dalíky, Langry a miliardovými hrátkami na Řebíčkově ministerstvu. S Tlustým šla do tenkého Moravy. Bémovo střečkování - tu na Evrestu, tu kolem bytu, jindy s blobem na Letné, či kolem Olympiády, jedné straně také nepřidá a Topolánkovy sprostoty, ženské a dovolené se také počítají. Navíc i ten radar tvrdým až přetvrdlým českým palicím také nevoní. Takže se zdá, že ODS nespasí nic jiného, než ČSSD sama.

Přítel Paroubek v tomto směru již leccos vykonal. Nejen svým blazeovaným nafukováním, ale i pořádáním mejdanů. (Už se těším na ten masakr až vydá sebrané spisy.) To hlavní je, že ČSSD si nyní otevřela vítězstvím také účet, který bude muset někdo zaplatit. Já dopředu sázím na to, že to nezvládne a všichni zase pocítíme oranžovou ruku v našich kapsách, která umí být pěkně nenechavá a dělat velké dluhy do budoucna.

Teď na to navíc půjde zostra ve spolupráci s rudou pazourou. 


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Stockl | pondělí 20.10.2008 9:37 | karma článku: 29,37 | přečteno: 1284x
  • Další články autora

Pavel Stockl

Česká soda Pavla Béma

4.12.2008 v 12:00 | Karma: 17,51

Pavel Stockl

Bylo, nebylo Kdybyčesko č. 1

29.10.2008 v 9:41 | Karma: 25,65

Pavel Stockl

Zakažme zločinné ISMY

24.10.2008 v 12:30 | Karma: 8,87

Pavel Stockl

Bída opozice v přímém přenosu

22.10.2008 v 18:30 | Karma: 36,71

Pavel Stockl

Zvrhlé komunistické spiknutí

22.10.2008 v 14:13 | Karma: 23,90