Čunek ohřál předvolební cikánský guláš

Je to téměř kauzální vztah: Je-li před volbami, ohřeje Jiří Čunek cikánský guláš. Ušetří na mase, chlebu i koření, ale nejspíš pár voličů získá. U nás se rasismus hýčká, nevyužívá ho jen pan Čunek, ale i někdy sama sebou zmatená Džamila Stehlíková, různí romští aktivisté a v neposlední řadě extrémisté. A všichni to myslí strašně dobře.

Ví, jak prilákat kameryFlickr.com

Občanský princip rovnosti práv a povinností vůči státu a zákonům se vytratil v mnoha  oblastech života. Zažíváme pocit, že někteří lidé jsou nad zákonem spolu s velkými podniky a bankami. Přijímání speciálních norem vůči homosexuálům a Romům pak pocit, že existují privilegované menšiny, jen posiluje. Není dobré, když stát, který neumí prosazovat a chránit právo, zavádí další speciální pravidla pro ty či ony skupiny obyvatel. 

Čunek teď navrhuje rozdělit Romy do různých kategorií. Možná by pak chtěl dát lidem různých kategorií i něco na klopu, aby byli snáze rozlišitelní. Už vidím nebohé místní úředníky, jak rozdělují místní Romy do jednotlivých skupin. 

Možná by měli politici přestat plácat o překot o řešení romské problematiky. Více udělají dobročinné organizace jako je Člověk v tísni. Speciální zákony a zmocněnci, zvláště pak takoví, které navrhuje Jiří Čunek situaci neřeší již desítky let. Je navíc více problémových skupin obyvatel. Stát by se měl věnovat všeobecně občanům a ne účelově bobtnat kvůli různým skupinám a administrativně posilovat různé xenofobie uvnitř společnosti. 

Pan Čunek se během své kauzy hájil, že obvinění bylo vůči němu vykonstruováno. Hodně tomu nasvědčovalo. Nicméně jeho vystupování během samo obhajoby před veřejností a její vyústění za asistence nejvyššího státního zastupitelství a navzájem si odporujících výpovědí bylo více než nedůvěryhodné. Jeho návrhy na řešení romské problematiky jsou pak zavrženíhodné, nejen kvůli lacinému načasování. Pan Čunek potvrzuje, že není vhodnou osobou pro veřejné funkce. 

Vše ovšem záleží na voličích.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Stockl | úterý 16.9.2008 9:39 | karma článku: 18,20 | přečteno: 1414x
  • Další články autora

Pavel Stockl

Česká soda Pavla Béma

4.12.2008 v 12:00 | Karma: 17,51

Pavel Stockl

Bylo, nebylo Kdybyčesko č. 1

29.10.2008 v 9:41 | Karma: 25,65

Pavel Stockl

Zakažme zločinné ISMY

24.10.2008 v 12:30 | Karma: 8,87

Pavel Stockl

Bída opozice v přímém přenosu

22.10.2008 v 18:30 | Karma: 36,71

Pavel Stockl

Zvrhlé komunistické spiknutí

22.10.2008 v 14:13 | Karma: 23,90