Návrh na zbavení způsobilosti Václava Klause

Je zajímavé a poučné pozorovat, jak dokáže jeden sebestředný člověk, cloumat emocemi politiků u nás i v celé Evropě. My už sice Václava Klause známe a víme, že si často plete instituci, v níž se momentálně nachází a jejímž prostřednictvím má hlásat vůli občanů, za tribunu svých vlastních politických názorů a pohledů na svět, přesto jsme opět trochu nesví, copak nám ta neřízená (možná řízená) střela zase způsobí. Nyní je na tahu Ústavní soud a pokud neshledá v Lisabonské smlouvě žádný problém a Václav Klaus stále bude odmítat podepsat, pak navrhuji zbavit ho způsobilosti k právním úkonům. Pokud ale Ústavní soud dá senátorům za pravdu, pak je to jiná situace a návrh padá pod stůl. Takže uvidíme…

 Okresnímu soudu                                         

 Praha

 Navrhovatel: Občané České republiky (svéprávní)  

N á v r h na zbavení způsobilosti Václava Klause, nar. 19.6.1941, prezidenta ČR, bytem Pražský hrad, k právním úkonům  

I. 

  Jmenovaný už delší dobu projevuje známky duševní choroby. Při prohlášení, že ekologie není věda, před několika lety ještě veřejnost tento lapsus vnímala jako důsledek překrvení mozku nebo celkového přehřátí organismu následkem tenisových zápasů, ale z dnešního pohledu je patrné, že už tehdy jsme mohli pozorovat rodící se chorobu.

  Později se Václav Klaus začal věnovat kromě oblíbených verbálních projevů sycených narcisismem a arogancí i projevu psanému, kde choroba propukla naplno. Ve svých brožurkách se stále častěji věnuje oblastem tolik nenáviděné ekologie a nově i klimatologie v přesvědčení, že kdo jiný než on by už měl svět přesvědčit, že lidé na planetě jsou ohroženi nikoli ekologickou katastrofou, nýbrž ztrátou svobody. A k jeho radosti mu lidé i naslouchají a obracejí k němu svou pozornost. O spisky mají zájem v mnoha zemích jako jsou např. Bulharsko, Slovinsko a naposled dokonce i Albánie.

  V posledním období se ale jmenovanému přitížilo natolik, že pro upoutání pozornosti, která je podle něj menší než by si zasluhoval, neváhá brát rukojmí (cca 500 milionů lidí), aniž by byl mentálně schopen rozpoznat nepatřičnost a škodlivost svého jednání.  

D ů k a z : Evropský statistický úřad, veřejné výstupy a prezentace Václava Klause, prázdné pole pro signaturu prezidenta pod Lisabonskou smlouvou       

II.  

  Nezbývá nám, než navrhnout, aby z výše uvedených důvodů byl Václav Klaus soudem prohlášen za nesvéprávného a zbaven způsobilosti k právním úkonům.  

III.  

S ohledem na shora uvedené navrhujeme vydání tohoto

 r o z s u d k u  

Václav Klaus, nar. 19.6.1941, bytem Pražský hrad, je magor a zbavuje se způsobilosti k právním úkonům.   

V Praze dne ……………………………….                 

Občané České republiky     

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Štipský | neděle 11.10.2009 14:41 | karma článku: 13,47 | přečteno: 848x