Klaus se nažere a EU zůstane celá

Touto parafrází známého přísloví o vlkovi a koze lze nazvat momentální situaci v Česku ohledně ratifikace Lisabonské smlouvy.

 Není už třeba znovu zmiňovat selhání české politické „elity“, která nebyla schopna jednotného, rázného a nekompromisního postoje k excesům Václava Klause, který donedávna dával jasně najevo, že nehodlá respektovat výsledky demokratického schvalovacího procesu u nás i v ostatních zemích EU, a vymáhal si další podmínky, aby se uvolil Lisabonskou smlouvu signovat. 

Co ale stojí za zmínku je fakt, že (pokud Ústavní soud LS požehná) se stále zřetelněji rýsuje možnost ratifikovat bez prezidenta, např. kompetenční žalobou u Ústavního soudu a přenesením práva ratifikovat na vládu, což už je přece jenom dost silné kafe i na Václava Klause, který je teď ve svých prohlášeních stále měkčí a smířlivější.

A je těžko říct (taky je to jedno), komu to došlo dřív, zda samotnému hradnímu pánovi někde v letadle cestou na autogramiádu, nebo jeho nosičům zrcadel, kteří pochopili, že ostatní evropské země nebudou tančit, jak oni budou pískat, když se jim téměř dva roky nedařilo vyndat hlavičky z rekta svého guru a podmínky k Lisabonu vkládat v okamžiku, kdy k tomu byla v rámci procedury doba, (když sám prezident nebyl schopen si to v rozpravách se svým Já uvědomit sám) a pomalu začínají slevovat a nakonec bude stačit jen výjimka bez nové ratifikace a možná se dočkáme doby, kdy se tito eurofobové spokojí s pouhým politickým prohlášením. 

Pro případné další kroky v této věci si vláda vytvořila předpolí vydaným prohlášením, že vláda LS shledává v souladu s Ústavou ČR, aby bylo patrno, že skutečně jediným, kdo vzdoruje vůli lidu a žongluje s Ústavou, je jen a jen Václav Klaus se svou klakou. 

Možná by se neměl pan profesor obklopoval lidmi, pro které je darwinismus levičáckou ideologií a kteří se nevyvinuli z opice, on totiž pohled do očí opičích často napoví mnohem víc než pohled do vlastních… 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Štipský | pondělí 19.10.2009 15:47 | karma článku: 15,66 | přečteno: 882x