Dejme pravici šanci a rozpočet bude i přebytkový

„Jistě se najde někdo, kdo nebude souhlasit, ale pravice má pravdu hlavně v tom, že je třeba snížit především výdajovou stranu rozpočtu, nikoli tu příjmovou, proto předkládám následující opatření, která zajistí nejen rozpočet vyrovnaný, ale dá-li modrý Bůh i přebytkový. 

Kdo má alespoň elementární ekonomické znalosti, ví o čem mluvím, proto se nebudu zdržovat vysvětlováním pojmů a přejdu rovnou k věci. 

Podíváme-li se na strukturu výdajové strany státního rozpočtu (tu příjmovou v této úvaze pominu), pak s hrůzou zjistíme, že přes 40% státních výdajů jde na sociální dávky, což při biliónu státních výdajů dělá přes 400 miliard, které lze snadno ušetřit. 

Pojďme si to rozebrat podrobněji, třeba podle zprávy Ministerstva financí za první čtvrtletí tohoto roku (2009). 

Z celkového balíku výdajů na sociální dávky jde na důchody téměř 79%. To je katastrofa. A to je chtějí někteří nezodpovědní ještě valorizovat. Tady nesouhlasím ani s ministrem Janotou, protože nikoli pouhé zastavení růstu důchodů, ale rovnou snížení je tou jedinou správnou cestou.  

Navrhuji na polovinu a po dalším půlroce na nulu. Ti smrti se vzpírající vyžírkové, alespoň ukáží nakolik jsou životaschopní. Někteří dokáží přežít, bez ohledu na stát, těm budiž vzdána čest, a ty skuhrající a chroptící navrhuji dorazit golfovými holemi a láhvemi od šampaňského (prázdnými, pochopitelně – někteří jsou tvrdohlaví a mohlo by dojít namísto destrukce lebky k destrukci láhve, čímž by se rozlitým nektarem zbytečně plýtvalo). 

Tímto krokem by se rovnou ušetřily nemalé prostředky ve výdajové kapitole zdravotnictví. 

Necelých 10% ze sociálních dávek pak jde na dávky státní sociální podpory, asi 7% na dávky nemocenského pojištění, přibližně 3% na podpory v nezaměstnanosti a na ostatní dávky ke 2%

Jak vidíte i zde jsou samé platby lidem pro zdravou, aktivní a vyspělou společnost postradatelným.

Státní sociální podpory navrhuji zrušit úplně, protože kdo si není schopen sám najít práci a jen natahuje ruku ke státu, jasně dokazuje, že v evolučním procesu k lepší, zdravé společnosti neobstál, tudíž nemá právo na existenci.

To stejné platí pro dávky nemocenského pojištění (cos dělal v době, kdys byl zdráv, proč sis nenašetřil tehdy a teď žadoníš, ptám se).

Podpory v nezaměstnanosti a ostatní dávky zrušit jakbysmet.

A jak může někdo požadovat příspěvek od státu na vlastní dítě? To je do nebe volající drzost. Stejně tak chtít porodné nebo rodičovský příspěvek je nehorázné (copak tvůj orgasmus prožil pan ministr u nějž žadoníš, ptám se opět, sám kopuluješ, sám si plať). 

Nejenže stát ušetří 400 miliard, ale rovnou vyřeší několik problémů najednou a taky se brzy ukáží pozitiva v multiplikačním efektu těchto opatření.

Vyřešíme už zmiňované bolístky zdravotnictví, sociální pnutí ve společnosti pomine a myslíte, že ještě bude nějaká romská otázka? 

Takže dejme pravici šanci vybudovat zemi bez pasivních, neschopných, nepřizpůsobivých, invalidních, chudých nebo jakkoli odlišných černých pasažérů, kteří jen vysávají systém a bez skrupulí zadlužují příští generace, protože jak vidíte, je to možné. 

Evropa už zažila jedno definitivní řešení, jehož výsledkem měl být modrooký blonďatý sympaťák, ale bohužel to nevyšlo. 

Teď máme – my Češi - novou šanci, tak ji nepromarněme, jejím výsledkem by mohl být – bez ohledu na barvu očí a kadeří – úspěšný, aktivní, sebevědomý, etnicky čistý, ekonomicky soběstačný, bohatý a vyrovnaný eurofobní humanoskeptik.“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Štipský | čtvrtek 17.9.2009 10:45 | karma článku: 15,78 | přečteno: 1195x