A zase ta Lucie, popletená, Talmanová

Je pochopitelné, že nervozita v ODS roste s poklesem jejích preferencí a její členové i jim blízcí se dostávají pod tlak, ale musím říct, že po přečtení posledního článku Lucie Talmanové jsem se docela vyděsil. Člověk si říká, jestli je za tím nějaký našeptávač z Horní Dolní nebo je to něco vážnějšího. Je prominentní milenka jen popletená nebo nemocná?

 A jelikož nejsem v tomto oboru specialista, ponechám na uvážení každého, jak je to doopravdy. 

Dozvěděl jsem se, že Pecina sabotuje projekt datových schránek a vyhodil z něj člověka, který ho od začátku vypiplával, že ČSSD je strana, která z nesmyslné msty ničí vše, co se povedlo udělat pro občany, a že její předseda zmařil předčasné volby a teď chce skrytě vládnout skrze Fischerovu vládu. 

Vím, že paranoia je psychóza vyznačující se chorobnými představami a bludy.

A co na to otevřená encyklopedie Wikipedie? 

„Paranoia je obtížně diagnostikovatelná. Paranoik si dost často už od dětství vypěstuje dost dobrou schopnost se přetvařovat, tvářit se jako zdravý člověk. Paranoik se (zejména před lékařem či cizími lidmi) dokáže „vyhecovat“ k úžasným hereckým výkonům a vystupovat jako osoba příjemná, veselá a láskyplná. Dobrý pozorovatel si všimne nanejvýš jemné tenze či hysterie. Pro úspěšnost léčby si nemocný především musí uvědomit svou nemoc a fakt, že skutečnost, že si myslí, že má vždy pravdu je jedním z hlavních symptomů onemocnění. Je přitom téměř nemožné léčit někoho, kdo si nepřipustí, že je nemocen.“ 

Tak teď vážně nevím…  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Štipský | úterý 6.10.2009 22:10 | karma článku: 19,55 | přečteno: 1896x