Jen mimoň se diví, proč bude stávka ve školách

Vážení čtenáři, rodiče, žáci, studenti a ostatní, situace ve školství je opravdu alarmující. V diskusích a v novinových článcích létá řada polopravd a termínů, které nemusí být na první dobrou pochopitelné.

Dnešní text nebude dlouhý. Rozhodli jsme se s žáky naší školy, že se pokusíme o vysvětlení současné situace v podcastu. Je hodně otevřený, uvádíme v něm řadu konkrétních příkladů a také vyvracíme nesmysly, které kolují ve veřejnosti.

Nejsme žádní odborníci na podcasty, proto prosím omluvte, že vše není dokonalé.

Děkuji všem, kdo za lepší vzdělávání dětí bojujete. Je to moc potřeba. Těší mě, že nás je opravdu hodně, daleko více. Do stávky se již nyní připojilo více než 60 % škol. A další se stále přidávají. Přidávají se k nám i lidé a firmy, od kterých by to člověk ani nemusel čekat - další odborové svazy, Škoda auto, studentský pochod...

Jsem rád, že mnoho lidí pochopilo, že jde opravdu o budoucnost dětí. Že se vzdělávání od roku 2018 hodně posunulo. Že se sice zvýšil za posledních pět let rozpočet MŠMT i platy učitelů. Ale je třeba si také uvědomit, že za tu dobu se zvýšil státní rozpočet o 800 miliard. Ve skutečnosti tak podpora státu do vzdělání výrazně klesla.

Přeci ti nahoře nemohou být vůči budoucnosti národa tak hluší. I oni mají děti. I oni ví,že vzdělání je investice do budoucnosti.

Z krize se neproškrtáte. Musíte šetřit, ale také investovat. Říkal jsem si, že to dojde i signalistům ve vládě.

Držme si (pracovníci ve školách, žáci, studenti a rodiče) palce, aby i ti "nahoře" pochopili...

Slíbený podcast najdete zde:

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štefan Klíma | středa 22.11.2023 18:32 | karma článku: 31,68 | přečteno: 1447x