Techniky Soucitného: Ve jménu světla světlo světlem...

Organizace na jiné planetě dokázala vytvořit pomocí technik původně vyvinutých na pomáhání - totalitní organizaci lidí, kteří vědí, že musí souhlasit s tím, co jde "od srdce"...

Popisuji námět na sci-fi fantasy.

Děj se odehrává na jiné planetě, mnoho a mnoho světelných let vzdálené od Země a Sluneční soustavy, dokonce i od naší galaxie Mléčná dráha.

Když už hovoříme o Mléčné dráze, ráda bych se věnovala ještě zcela zásadnímu úkolu, který všechny lokální organizace na této jiné planetě dostaly, a to úkol - jak zabít Matku. Organizace to takto nikdy neformulovala, protože musí výhradně pomáhat a taková slova v jejich jemném slovníku ani neexistují - jak prostě dostat ženu a matku na úroveň muže a jak ovládnout ženu - tak, aby to fungovalo stejně jako u mužů. Dvě chyby nebo dva programy a basta, letí ke hvězdám, stává se hvězdou.

Mnohá staletí a tisíciletí se snažili, ale ženy měly stále ochranu své dělohy, toho, že nosí nový život, chrání jej a také se o něj starají. .A také jsou fyzicky slabší než muži, že. Alespoň obvykle.

K ženám a matkám se ještě vrátíme.

Na naší planetě od nepaměti existoval takový kolektivní "common sense", jak by řekli Britové - "společný rozum", "společné vnímání". Už od dávných a dávných dob, kdy lidstvo - ano, i na této planetě žije lidstvo, ale trošku odlišné od našich lidí.

Jenže ono šlo si vytvořit takovou "lokální skupinu" a povídat si na dálku jen s těmi, se kterými člověk chtěl a také, vybírat si ty, které člověk chtěl.

Protože cílem těchto lidí, kteří chtěli být lídři a mít všechno pod kontrolou, i životy, tedy hlavně životy, bylo - mít naprosto poslušnou společnost. Pořád tu ale byly matky a taková skupina lidí, kteří měli strukturu osobnosti založenou na spolupráci rozumu a emocí. Fungovali klidně na rozum, ale jakmile to dospělo za hranu, emoce se vzbouřily a oni se začali chovat emotivně a korigovat své chování emocemi.

Další typy jsou fungování výhradně na základě rozumu - tito lidé byli pro organizaci v pohodě, protože když jim ukázali,, co všechno umí, tak se podvolili a spolupracovali a budovali systém. Další skupina lidí fungovala jen na základě emocí - tedy spokojenosti a nespokojenosti a ti zase byli naprosto ovladatelní organizací.

Organizace totiž uměla „srdcem“ vcychovávat lidi jenom proto, že se účastnili programu Pes, tedy mučení speciálně vybraných otroků od narození, které jim předkládala organizace. A tito otroci od narození, jejichž téměř jediná myšlenka nebyla jejich, ale byla vložená tisíci a tisíci pracovníky organizace, kteří je měli obstoupené jako mšice rostlinku - spáchali nějakou maličkost, třeba když jim jejich šéfové dávali věci z práce, ať si to nechají, tak si třeba taky něco vzali.

A tito lidé od narození věděli, že otrok půjde do programu Pes a všichni se k němu chovali tak, že tam půjde, takže s nimi nenavazovali opravdové lidské vztahy. Byla to prostě "opice", ani ne člověk, ale "předchůdce člověka".

A ti lidé to nevěděli, vyrůstali prostě v takovém studeném odchovu, v chladném prostředí bez emocí, že by se jeden ani nedivil, kdyby se stali lidmi studeného srdce, tedy zločinci...

Takže se mohlo stát, že otrokovi v duchu řekla babička: "Víš, že tě nemám ani ráda"? a otrok v duchu odpověděl, zalitý láskou k hodné babičce: "Jenže jsi pořád nejlepší ze všech" - tvoje chování je lepší než chování kohokoli jiného.

„Srdce“

My všichni si pod pojmem srdce představíme vřelého hodného člověka, který díky tomu, že má srdce, tak vlastně umí vyrovnat třeba i nespravedlnosti a křivdy způsobené rozumem. Třeba jak nedávno psaly česká media o ukrajinské mamince samoživitelce čtyř dětí, která přišla o právo na podporu proto, že měla na účtu peníze na studium pro dceru a teď dluží 60 tisíc. Prostě nelogická nespravedlnost.

A „srdce“ v naší společnosti znamenalo, že se pomalu odstraňovali lidé, kteří to srdce měli nejlepší. Pomalu, žádný spěch, bylo na to hodně a hodně let, prostě umřeli, byli dáni na okraj a vymřela také celá jejich rodina. NA VÝSTRAHU. Takže už nikdo nedokázal mít takové srdce jako dřív, vždy to bylo o kousek. Takže běžní lidé nic nepostřehli a pořád si mysleli, že "mají srdce". A v klidu odsouhlasovali mučení, které by sami nedokázali vydržet. A na základě toho byli zabíjeni, pardon ztotožňováni se srdcem i oni. Už nebyla potřeba žádná jejich chyba - a tím se to právě zrychlilo a zefektivnilo, protože pracovníci se už nemuseli zabývat chybami lidí, ale mohli to mastit dvěma základními technikami jen na program Pes.

A dále se odstraňovaly kypré ženy s velkými ňadry, protože ty v pracovnících vzbuzovaly soucit a nedovedli je zabít, pardon ztotožňovat se sebou.

A ještě se eliminovala ona zmíněná skupina lidí, co fungovali na rozum i emoce, ti také v této společnosti nesměli existovat, protože když by se "zrychlilo" a lidé by začali umírat třeba od 50 let, tak tito lidé by nesouhlasili.

Programy se zaváděly podle naturelu lidí s různými názvy - bylo to prezentováno jako legrace vojáků, kteří se potřebovali odreagovat před náročným posláním ve válce. Nebo se vyhrožovalo, když to nepovolí, bude válka. Nebo to byl trest, ale vedený řádnými pravidly a časově ohraničený -ačkoli to tak nebylo - jediná hranice tohoto programu je "až je to hotovo", a to je smrt člověka. Nebo se řeklo, že každý musí dát nějaké dítě do programu na trénink pro ostatní, někomu vzali ale všechny děti. Byli to právě lidi čistých srdíček, kteří měli srdce a kteří byli odstraněni.

Organizace díky těmto programům získala naprosto poslušné lidi, kteří věděli, že za žádných a žádných okolností se nesmí ozvat a nesmí protestovat nebo osobu zachránit, takže získali i davové myšlení a ztratili individuální identitu, žili pouze kolektivním Já.

A největší legrace (dřív bych řekla chucpe, ale v době napadení Izraele Hamásem si to netroufnu z piety říci) byla, že šéf té jejich organizace měl srdíčko právě toho Čistého, který byl odstraněn, jeho rodina byla po několik generací dávána do programu, lidé je chodili domů okrádat a brali jim věci a demolovali zařízení, protože kdo je podle nich naprosto čistý, musí žít chudě, my bychom řekli - o chlebě a vodě nebo o bramborách a kapustě. Protože bez toho "lepšího" srdíčka by nic nedokázal, protože bude lidi té společnosti zabíjet, pardon ztotožňovat, právě na srdce toho odmítnutého a mučeného Srdce.

Pokračování příště.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislava Ševčíková | pondělí 16.10.2023 11:46 | karma článku: 5,16 | přečteno: 227x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 142x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Nemálo lidí si myslí, že ve vězení odsouzení málo trpí, je tomu opravdu tak?

Je možné se setkat s názorem, že lidé ve vězení mají "až moc hezké podmínky", že by měli více trpět. Je tomu skutečně tak?

17.3.2024 v 10:51 | Karma: 8,43 | Přečteno: 389x | Diskuse| Poezie a próza

Stanislava Ševčíková

Já jsem se tak strašně nadřel.... Hommage mému bratrovi

Často jsem nechápala, když lidé v dělnických profesích často onemocněli a byli půl roku doma. Na základě zkušenosti svého bratra jsem tomu (možná) porozuměla...

30.1.2024 v 20:04 | Karma: 19,46 | Přečteno: 578x | Diskuse| Občanské aktivity

Stanislava Ševčíková

Já mám kde spát, člověk bez domova ale ne...

Jenže jak takovému člověku pomoci, když nemám práci a za nějaký čas můžu být podobným potřebným, který obchází zařízení sociálních služeb s jídlem zdarma - také:

24.1.2024 v 8:52 | Karma: 13,07 | Přečteno: 312x | Diskuse| Občanské aktivity

Stanislava Ševčíková

Chvála mentorů a písemných kodexů s právy a povinnostmi pro začínající pracovníky

Na většině pracovních míst, kam jsem nastoupila, jsem byla obrazně hozena do vody, abych za pár dnů plavala jako běžný pracovník. S mentorem, který by se mě třeba ptal a prováděl mě začátky, by to bylo snažší.

24.1.2024 v 7:49 | Karma: 7,81 | Přečteno: 148x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Městské byty za úplatek. Soud popsal fungování mechanismu, dvojice se přiznala

7. května 2024  13:52

Městský soud v Brně dnes rozdal první tresty za korupci při přidělování městských bytů. Při...

Hokej pohlídá 1200 policistů. V sobotu je zaměstná derby na Letné a Rammstein

7. května 2024  13:04,  aktualizováno  13:34

Praha a Ostrava se skoro na tři týdny promění na hlavní města světového hokeje. Od pátku 10. května...

Železniční koridor na Moravu stojí, vlak v Pardubicích usmrtil člověka

7. května 2024  13:23

V Pardubicích po poledni vlak srazil a usmrtil člověka. Provoz na železničním koridoru na Moravu je...

Putin se na inauguraci ujal dalšího mandátu, předloží jméno příštího premiéra

7. května 2024  10:11,  aktualizováno  13:19

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájil svůj pátý mandát v...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 5,90
  • Průměrná čtenost 731x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)