Techniky Soucitného: A Aničkou obnovíme dokonalost

Na jedné vzdálené planetě padl totalitní režim. Ale protagonisté totality se nechtěli vzdát a napadlo je, že "mají otroka Aničku", kterou používali už jako dítě no k pěkným nechutnostem... námět na sci fi fantasy.

Následující text je námětem na sci-fi fantasy.

Na vzdálené, velmi vzdálené planetě se stalo, že padla totalita. Prostě se to stalo. A protagonisty staré totality napadlo, jak ji zachovat, ale na jiných základech.

Měli už z minulosti soubor malých dětí, otroků, které měli už od narození a měli v rukách jejich srdíčka a dělili si nimi různé pokusy, co půjde. Dávali je do prány za plakání a kopání nožičkami, podsouvali jim myšlenky, způsobovali, že děti nic necítily a pak z nedostatku citu dělaly různé věci. No a logicky, totalita, koho by to nenapadlo, že - prostě s těmi dětmi dělali na dálku různé oplzlosti. Ani to nebudu rozepisovat, ale když někdo chtěl být protagonostou toho režimu, tak dostal na ruku to srdíčko a mohl si s ním dělat, co chtěl, a jeden pracovník to srdíčko měl také a hlídal, aby to dítě neumřelo - protože děti potřebovali využít na kompromitaci opravdu mnoho lidí.

Ale nemocné dítě být mohlo a také mohlo být čím dál měně chytré, dokonce to byl úkol.

Jenže Anička, jak to tak v pohádkách bývá, přesto přese všechno prospívala, až došla jako docela hezká a obstojně chytrá dívka do dospělosti. A ještě o ničem nevěděla.

Na ten původní program ji už nemohli dále využít, protože v tom programu šlo o to, "dělat děti" a způsobit těm lidem kompromitaci a díru do svědomí a jednou tam na to nechat projít Čístého, jak bychom eufemisticky mohli říkat a kdo ví, co se stane, že, když tam projde ČIstý? Zhasne nebo nezhasne ten člověk?

A ty protagonisty staré totality právě napadlo, že stejně jednoduše tak, jako Aničku v dětství "dělali" papaláši režimu, tak ti teď budou dohlížet a budou ji "dělat" i běžní lidé.

O to, co a kdo je Anička zač, věděli všichni, a kdo to nevěděl, tak se to rychle dozvěděl, takže neměla ani jednoho opravdového člověka  a kamarádku. Všichni byli jen nastrčení a dělali si na ni "matky". Nemohla studovat nic, co by chtěla ani pracovat nikde, kde by chtěla a kde by jí to šlo a bavilo. Protože jen když dává člověk do studia a práce sebe celého, může dosáhnout nadprůměrných výsledků.

Musela být takovým Otloukánkem, který měl všeho míň, aby na ní bylo vidět, že není jako ostatní lidé.

A pak ji dali do programu a děti o let mladší jí dělali matky a otce a nařizovali jí, co má a nemá dělat, Vymýšleli pod dobrými úmysly, jak jí udělat absolutní peklo na zemi, pomalu, krůček po krůčku.

Také nechali zabít jiná čistá srdíčka, třeba i ve vedlejších provinciích, která by hovořila o tom, že v programu Čistý už Anička jednou byla a ono existovalo pravidlo, že Čistí musí dělat všechny, ne jen jednoho člověka, proto když člověk "projde", mělo se ho nechat na pokoji. Všechny vraždy vypadaly jako nájemné vraždy a pochopitelně se to nikdy nikde nevyslovili, protože Čistý usiluje jen o život. Má na to speciální značku, jen ukáže, že někdo by "mluvil" a přitom by zůstal čistý, takže by Čistý prošel.

Protože podstata zla, které může i fascinovat, je, že ho dělají všichni, pokládají ho za dobro a je to po tak malých krůčcích, že si člověk může říci: Ale ono se vlastně vůbec noc nestalo... Jak tah štětcem na obraze.. Také jeden tah neznamená nic.. Až více tahů změní charakter obrazu.

A protože v našem vzdáleném světě vládne Srdce, které, když kdysi prošlo, tak stačily dvě i malé věci, aby to člověk nepřežil.- Pak to byly programy Pes a jedna nedokonalost a po tomto programu Anna, kdy dělají otroka od narození, už stačí jen tento program, aby po projití Čistého osoba neprošla.

Podstata mučení otroků spočívá v tom, že co ostatní "dostávají" od rodičů a v bezpečném prostředí, třeba že jim dělají hlavu a srdce, aby je měli pevnější, rozpráví se o jejich slabostech a plánech do budoucna, otrok to všechno dostává v rychlém sledu, netuší, co se děje, nemůže pracovníkům věřit a žije v prostředí hrůzy, běsu a okrádání a demolování bytu programem Pes, který se s technikami kata Denči vhodně doplňuje. Jak kat, ale vlastně bratr a syn a otec v jednom otrokovi přijde sdělit: Nejhorší je umřít vyděsením. Otrok je tak zahlcen a zmaten zážitky , na které je sám, kromě doby, kdy si pracovníci na něm dělají sami sebe a pak "mají srdce" a někdy sem tam pomůžou, že vůbec netuší, co se děje, a vlastně to nechce ani vědět, protože to mučení je hrozné, hrozné, hrozné.

Podstatou otrokova života je život "Bez možnosti volby". A ostatní jen žijí v iluzí, že tu možnost mají.

A tak lidé sami rozhodli, protože i když byli zmanipulovaní a ovládnutí srdcem také, protože všichni jsou na prstech rodičů a ti je ovládají. Zdánlivě měli možnost volby, fakticky jsou to podobní otroci jako Anička, jen bez toho pekla....

 

Autor: Stanislava Ševčíková | středa 25.10.2023 17:25 | karma článku: 0 | přečteno: 72x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,33 | Přečteno: 136x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Kdo jsi? Kdo opravdu jsi? Příspěvek k rozvoji osobnosti

Kdo jsi? Kdo doopravdy jsi a co teď právě cítíš? Chceš, aby se o Tebe někdo staral? Možná je to docela důležitá otázka, která se týká toho, jak může propuknout u člověka duševní nemoc.

28.4.2024 v 17:54 | Karma: 0 | Přečteno: 2x | Miniblogy

Stanislava Ševčíková

O šikaně: Proč? Protože může...

Stále jsem přemýšlela, jak může někdo druhého šikanovat. Přestože je to nezákonné atd atd. Napadla má odpověď: Protože ten člověk může... Může, má to dovoleno...

2.4.2024 v 0:43 | Karma: 13,69 | Přečteno: 334x | Diskuse| Poezie a próza

Stanislava Ševčíková

Nemálo lidí si myslí, že ve vězení odsouzení málo trpí, je tomu opravdu tak?

Je možné se setkat s názorem, že lidé ve vězení mají "až moc hezké podmínky", že by měli více trpět. Je tomu skutečně tak?

17.3.2024 v 10:51 | Karma: 8,43 | Přečteno: 388x | Diskuse| Poezie a próza

Stanislava Ševčíková

Já jsem se tak strašně nadřel.... Hommage mému bratrovi

Často jsem nechápala, když lidé v dělnických profesích často onemocněli a byli půl roku doma. Na základě zkušenosti svého bratra jsem tomu (možná) porozuměla...

30.1.2024 v 20:04 | Karma: 19,46 | Přečteno: 577x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

  • Počet článků 129
  • Celková karma 6,36
  • Průměrná čtenost 686x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)