Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Musíš být jako nejposlednější Křovák, jinak jsi bohatá, velmi bohatá

Když organizace Dark Side "trénuje", začne penězi - musíš být jak nejchudší člověk na světě. A až se tím člověk stane, řekne mu, že "my už tu nejsme", už jdeš do kafilérie...

Pokračuji v námětu na sci-fi fantasy.

Organizace Dark Side nezabíjí, jak bylo řečeno, ona "trénuje". Ovšem, hory jsou stále vyšší a cesty jsou stále delší, jak řekl kdosi.

Pokud si organizace vezme tedy do tréninku člověka, který na první pohled do té doby nežije jako otrok, neví o organizaci Dark Side, ani o žádném z jejich programu, ani, co ho čeká.

Jak se říká, hodinky, které v klidu tikají, sekundu po sekundě, když by jim někdo řekl, kolik sekund budou ještě tikat, tak se hrůzou zastaví.

Takže o peníze můžeme připravit člověka v našem imaginárním příběhu tak, že ho nutíme a donutíme "mít srdce" a myslet na nejchudší na světě a vyvolávat v něm pocit zodpovědnosti za chudé a za to, že člověk nemůže mít víc než chudí lidé. 

Otrok je také vyčerpaný z mnohaletého týrání a mučení a ví, že stejně nemůže odporovat a souhlasí, že kdo má více, než nejposlednější chudý, je vlastně bohatý.

Dalším krokem bude asi vytvořit si chýši z proutí a oděv jako Křováci, ovšem pokud imaginární zemi lokalizujeme do krajina Česka, pak tu máme dost dlouhé období zimy, kdy je třeba topit. Jak to uděláme, když máme být jako Křováci? Oni tam mají v jižní Africe stabilní teplotu mezi 20 a 30 stupni. A prát? Budeme chodit k potůčku? Nebo to není potřeba, protože pokud mě znalosti neklamou, tak Křováci mají pouze bederní roušku a tu předpokládám moc neperou.  

Ovšem pozor, Křováci nebyli pokládáni za člověka, spíše za předchůdce člověka a dočetla jsem se, že v 19. století Křováka jedni lidé zastřelili a následně si ho opékali na rožni a snědli ho - jako zvíře. R.I.P. všem lidem, kterým se to stalo.

A další změna nastane, až člověk bude zcela chudý a rozdá všechno chudým - začne žebrat, a to je pokládáno za neslušné, čili se posouvá v organizaci Dark Side do programu "kafilérie" - pes už je starý, nevrlý a trápí se.

Takže si to uvědomme, milé děti, že jakmile máte víc než nejposlednější chudý, jste bohatí, velmi bohatí. A mějme solidaritu s nimi.

Organizace má pravidlo, že oni zásadně nic nedávají, takže když otrok pozve kamarády na oslavu narozenin, tak k němu klidně celá skupina přijde a hodují u něho, ale sami jako skupina, nepřinesou ani dárek, ani třeba chipsy. Když je ale řada na otrokovi, otrok se dobrovolně nabídne vyřešit problém a dobrovolně pomáhá, když se ale jen vlásek věci pohne, přijde mu parta organizace Dark Side zdemolovat zařízení bytu.

Otrok nesmí dostat, kvůli tomu se i falšují závěti, kdy osoba slíbí drobný obnos za péči, ale ne, je to otrok a nesmí mít peníze, tak se závěť zfalšuje 

Když se jedná o otroka, neplatí pravidla typu zkoušky se konají ve školním roce. Pokud otrok chodí na dobrovolný kurs, učitel s ostatními žáky se v klidu rozhodne, že zkouška bude hluboko o prázdninách, i když se běžně má za to, ze školní aktivity by měly končit na konci školního roku. Argument: "MY jsme se tak domluvili". No, proti takové argumentaci se nedá namítat.  A jak to uděláme s otrokovym náhradním termínem? Samozřejmě,  jak máme ve stanovách, a jinak jednat nemůžeme, bude vypsán do 30 dnů od původního termínu. Aha, že už podruhé a i sami těch 30 dnů nedodržíme a stanovíme termín třeba 34 dnů po termínu? Kdo by to řešil. MY jsme se tak domluvili. Takže příště milé děti, pokud studujete nějaký kurs a náhodou, opravdu čirou náhodou byste si plánovali na léto nějakou dovolenou, zrušte ji, zrušte ji kompletně, protože kdykoli, opakuji, kdykoli, jakýkoli den léta, vám může učitel zavolat, že se s ostatními žáky domluvil, že ten den bude zkouška, o které by všichni na celém světě, kromě našeho imaginárního státu, mysleli, že logicky musí proběhnout v rámci školního roku. Nemusela by být takto, protože "My jsme se tak domluvili". A ani další termín nemusí být podle toho, jak to explicitně napíšeme, protože MY jsme se tak domluvili. Geniální.

Organizace Dark Side je geniální celá. Po pár letech, kdy se věci ztrácejí, rozbíjí a kazí pouze decentně a otrok si není jistý, zda mu do bytu někdo chodí a něco mu tam dělá, se organizace rozhodla, že otrokovi zveřejní vše. Takže najednou přijde domů a má tam rozmláceny počítač, a to mechanický, není jiné vysvětlení, než že to někdo udělal záměrně. Takže mu to došlo a už ví, že jak je něco zdemolované, zase si přišel někdo užívat demolici. A protože určitě věci rozbíjel opakovaně, otrok ví, že to nemá smysl. A nastává krásný vtip, kdy jeden den přijde jedna skupina rozmlátil pračku, předtím další skupina vysvětlila otrokovi, že je bohatý a že má mít stejné jako Křováci, tedy nic a třetí den přijde další skupina a diví se, že otrok pochopil, že pračka bude odteď neustále polámaná, že musí prát v rukách nebo v potůčku

 

A tak si organizace baví a hraje, aby lidé nezlobili, protože kdo si hraje, nezlobí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislava Ševčíková | pátek 19.5.2023 22:53 | karma článku: 5,17 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 142x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Nemálo lidí si myslí, že ve vězení odsouzení málo trpí, je tomu opravdu tak?

Je možné se setkat s názorem, že lidé ve vězení mají "až moc hezké podmínky", že by měli více trpět. Je tomu skutečně tak?

17.3.2024 v 10:51 | Karma: 8,43 | Přečteno: 389x | Diskuse| Poezie a próza

Stanislava Ševčíková

Já jsem se tak strašně nadřel.... Hommage mému bratrovi

Často jsem nechápala, když lidé v dělnických profesích často onemocněli a byli půl roku doma. Na základě zkušenosti svého bratra jsem tomu (možná) porozuměla...

30.1.2024 v 20:04 | Karma: 19,46 | Přečteno: 578x | Diskuse| Občanské aktivity

Stanislava Ševčíková

Já mám kde spát, člověk bez domova ale ne...

Jenže jak takovému člověku pomoci, když nemám práci a za nějaký čas můžu být podobným potřebným, který obchází zařízení sociálních služeb s jídlem zdarma - také:

24.1.2024 v 8:52 | Karma: 13,07 | Přečteno: 312x | Diskuse| Občanské aktivity

Stanislava Ševčíková

Kdo měl skutečnou odpovědnost aneb obětní beránci v australském filmu Breaker Morant

"Válka mění přirozenost mužů. Barbarství války jsou zřídkakdy páchány nenormálními muži. Tragédií války je, že tyto horory jsou páchány normálními muži v nenormálních situacích", říká ve filmu obhájce tří australských důstojníků.

5.11.2023 v 13:53 | Karma: 7,20 | Přečteno: 177x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Z uprchlíka agentem. Šapošnikov sehrál při výbuchu ve Vrběticích klíčovou roli

9. května 2024

Premium Jakou roli hrál ve výbuchu muničního skladu ve Vrběticích bývalý ruský voják Nikolaj Šapošnikov? O...

Rusko bombarduje civilní cíle a chlubí se tím. Nechutné, říkají Ukrajinci

9. května 2024

Premium Záporoží (od zpravodajů iDNES.cz) Areál stavební firmy v Záporoží nacházející se jen dva kilometry od centra města zasáhla raketa...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

  • Počet článků 75
  • Celková karma 5,90
  • Průměrná čtenost 1180x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)