Milé ženy, ať nás nepokaká beránek!

Co všechno se člověk nedozví u kadeřnice! Probereme vše. Přes počasí, ošacení i naše drahé polovičky, vím i to, že si musíme dávat pozor na beránka.

Velikonoce jsou sice ještě daleko, ale na co čekat, když jde tak trochu o náš život, nebo spíš o jeho poskvrnění.

"Na Velikonoce si musí ženy něco hezkého na sebe pořídit, aby je beránek nepokakal." Takto mě u kadeřnice informovala jedna zákaznice, a mě to rozesmálo i potěšilo zároveň..

Znám jen pár pranostik, která jsem občas o Velikonocích slýchávala, třeba:

Na Velikonoce jasno, bude laciné máslo

Na Zelený čtvrtek hrachy zasívej, na Velký pátek se zemí nehýbej

Prší-li na Velikonoční pondělí, přijde zkáza na žita.

Kdo se v neděli Velikonoční první vrátí z kostela domů, tomu nejdříve dozraje obilí.

Je-li Zelený čtvrtek bílý, pak je léto teplé...

Přiznám se, že tuto tradici "o beránkovi", si z dětství nijak nevybavuji. Ale to přece vůbec nevadí, vždycky je čas to napravit, milé dámy. Záměrně nepíši muži, protože jich se prý toto rčení netýká. Oni mají své pomlázky. No, já to nevymyslela, jak jsem koupila, tak prodávám. Ale osobně si myslím, že by si rozhodně měli pánové tuto informaci aspoň přečíst, třeba pro inspiraci.

Každopádně se zase o něco víc těším na Velikonoce. Především jsou to pro mne svátky jara a navíc, když vím tak úžasnou zprávu, se podle toho zařídím. Čas běží rychle a tak porozmýšlím, čím obohatit svůj šatník a nejlépe i botník.

A vám, milé ženy, dávám raději takhle dopředu echo, pro jistotu. To abychom se líbily nejen beránkovi, ale hlavně těm našim mužským.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Štanclová | úterý 21.3.2017 13:51 | karma článku: 17,03 | přečteno: 752x