Když tě opíchám od hlavy, může být z toho problém nemalý

Název sice trošku zavádějící, ale nebojím se toho, jako ženská téměř za horizontem, si to snad můžu dovolit!

V perexu záměrně píši- ženská téměř za horizontem, ale v reálu se tak fakt ještě necítím. A proč téma na píchání? Hned vám vše vysvětlím, jen si hezky počkejte. Vždycky jsem si myslela, že jsem alergická jen na jednu věc a to bodnutí-píchnutí hmyzem. To mi v životě udělalo nejeden zdravotní problém, kdy mi šlo doslova o život. Jak jsem pak byla doslova vděčná obyčejnému štípnutí komára, které za chvíli vyšumělo.

A najednou, že by snad na prahu staroby, zjišťuju, že mám alergii na opíchané holky. Jsou to, teda byly by to holky krásný, ale všechny jako přes kopírák. Mladičký modelky, herečky, bože kam se jen podívám, všude stejná grimasa, neosobní úsměv. Kam se ztratil původní šarm a krása dívčích tváří? Ještě, že zde máme archív, pomyslím si. Tam je možno vidět dámy, kterým právem patřil titul celebrita. Jak v hereckém, či modelingovém světě.

Aby bylo jasno, to opíchání jim fakt nezávidím! Mně stačí to od těch bzučivých potvůrek. Ale přistihuju se, jak sedím před telkou a komentuju módní přehlídku těch mladičkých holek, které kráčí bez úsměvu, spíš jako stroje vpřed! A v duchu vidím ty krásný holky Evu, Petru, Pavlínu, Danielu a další. Jsou to krásný ženský i teď po letech. A s úsměvem. Je radost na ně pohledět!

Fakt není co závidět. Zvlášť když se změní ksicht. Jak tvrdí má kamarádka. Ta totiž měla právě odletět na vysněnou dovolenou do Turecka. I s manželem. Ten byl a je dosud vášnivým včelařem. Den před toužebným odjezdem do jiného světa, však musel ještě zabezpečit své včelstvo. A k tomu mu nutně musela být po ruce jeho žena. Ač nerada, jelikož zrovna chystala kufry, přesto přiběhla ke včelstvu i k mužíkovi, dala na hlavu ochranný zábal, jenže v tom okamžiku se zvedl hrozný vítr, zábal odvál a milé včeličky opíchaly jejich majitelku kam to šlo, hlavně do očních míst. A to byl malér! Nejen fyzický, ale hlavně psychický.

"Ty vole, dyť mě ani nepustí přes hranice, s tím ksichtem!" řvala jak o život na svého muže, jako kdyby ji opíchal on. Střídavě mu ukazovala foto před a po incidentu a on potom, když se na ni zadíval, pochopil, proč jeho žena tak vyvádí. Byla si naprosto nepodobná. Oči jako Číňanka, nateklé tváře, úplně k nepoznání. Naštěstí přechod přes hranice proběhl v pohodě a manželé si tak v klídku užili dovolenou. 

A proč to píšu? Tento příběh dopadl dobře, ale nikdy, milé dámy nevíte, kdo a jak vás opíchá. A věřte, že následky pak mohou být nehezké.

(Tento blog prosím berte s nadhledem a hlavně s úsměvem, tak jako já)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Štanclová | čtvrtek 10.8.2023 22:23 | karma článku: 23,50 | přečteno: 689x