Selektivní hluchota mého psa

Máte psa? Taky slyší jenom to, co chce? Člověk se s tím musí naučit operovat. Když vytvoříte žebříček nejefektivnějších zvuků, můžete i u starého anarchisty dosáhnout nečekaných pokroků!

Tak velký uši a tak blbej sluch...

Například moje bíglice Anna jen velmi těžko odolává následujícím zvukům:

5.místo – Zvonek u dveří
Není to stoprocentní. Konec konců, návštěva nerovná se žrádlo, tak co se honit. Přesto i můj důchodově-gaučový pes málokdy odolá, nakonec zvedne zadek a jde se přeci jen podívat. Asi jestli to náhodou není konečně ten uzenář, o kterého si každej rok píše Ježíškovi.
Zdvižnost: 90%

4.místo – Šustění pytlíku
Anička žije v přesvědčení, že v každém pytlíku na světě je něco pro ni a proto nikdy nepromarní příležitost přijít si o svůj sáčkový příděl říct. Bohužel chodí i za pytlíky v rukou úplně cizích lidí.
Zdvižnost: 95% - ovšem všeobecná a neřízená

3.místo – Zvuk talíře položeného na linku
S bývalým manželem jsme občas ze srandy cestou kolem linky zvedli talíř, který tam byl k tomu účelu připravený, a hlasitě jej položili zpět na linku. Pes přiběhl do tří sekund, ať byl kdekoliv. Jen ať má hezky pohyb!
Zdvižnost: 97%

2.místo – Dveře ledničky
Jakmile je přibouchnu, nesmím udělat krok vzad, jinak šlápnu na psa. Je tam VŽDYCKY.
Nevýhoda: Nefunguje venku.
Zdvižnost: 99%

1.místo – ABSOLUTNÍ NAMBR VAN – „Ančí, dobrota!“
Tohle zvedne Ančí vždycky a jednoho dne na tenhle povel Ančí vstane z mrtvých. To víte, bígl. Jedna kamarádka má bíglici, které už nikdo neřekne jinak než Piškůtek. Na nic jinýho totiž neslyší!
Zdvižnost: 100%

A jaký je povel na opačném konci spektra?
Tramtadadáááá... připravte se na nejblbějšího psa světa:
Ančí, jdeme ven!
Je to k nevíře, ale ani ve třinácti letech Anna tohle sdělení nechápe. Znám psy, před kterými se nesmí vyslovit výrazy „jdeme, procházka, ven, venčit“ a podobně, protože okamžitě s hysterickou radostí přinesou vodítko a vrtí tak, že máte výčitky svědomí půl dne. Ne tak Anna. Zda je skutečně tak natvrdlá nebo nechodí ráda ven, dodnes nevím. Ale svou výhodu to má: Když to řeknu, Anička naprosto spolehlivě zůstane na gauči s kouzelně nechápavě natočenou hlavičkou. Hodí se velmi při čerstvě vytřené podlaze. Co si budem nalhávat, s prostým "zůstaň!" bych takového úspěchu nikdy nedosáhla ;))

Autor: Tina Solanová | sobota 30.3.2013 9:38 | karma článku: 36,94 | přečteno: 2365x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25