Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ako sa robí ozajstný hip hop

Omlouvám se předem za slovník. Tenhle článek je o naprosto horrorovým zážitku ze včerejšího večera – koncertu Rytmuse. CO TO, KRUCINÁL, MĚLO ZNAMENAT?!!

Prostě hustej frajer.

Tak jsme si s holkama řekly, že aby nebyla nuda, půjdeme dát šanci tomu pánovi, co si říká Rytmus. Nuda? NUDA?! Kéž bysme zůstaly doma a štrikovaly fusekle u CD Evy a Vaška – bavily bysme se 100x líp! Dámská jízda se rozjela ve složení: 1kus já, 2 kusy Slušňačky, 2 kusy Manželky.

 

Ohlášený začátek koncertu: 20:00. Ve 20:05 přijíždí Slušňačky a vyzvedávají mě a Manželky. Panuje lehká nervozita, zda nám něco neuteče. Nervozita se dále mírně stupňuje hledáním parkování. Žádnej strach, není kam spěchat. Ale to jsme ještě nevěděly.

20:30 – Vstupujeme do sálu. Na pódiu hraje DJ nějaký nesmysly, co nikoho extra nebaví. Přesto jsme správně naladěny, zaujímáme pozici a lehce potrsáváme v příjemném očekávání šou. Manželky uvažujou, že půjdou do první rejhy, aby něco viděly. Už asi po páté vidíme na projekci set reklam na Klenoty, vodku, energetickej nápoj, nějaký rádio a nový film Bastardi. Ještě nás to dneska čeká mockrát.

21:00 – Říkáme si, že už by to pomalu mohlo začít. Touhle dobou už máme zmapované složení publika – jsme tu nejstarší. Jsou tu dokonce i děti ve věku základní školy, takže to tu vypadá jak na mikulášský. DJ dál statečně playe.

21:40 – Konstatujeme, že ti J.A.R., na kterých jsme tu byly před 14 dny, touhle dobou už pomalu dohrávali. Přemýšlíme, zda Rytmuse stále ještě křísí po včerejším koncertě ve valašském Vsetíně, nebo zda hledá sluneční brýle, bez kterých se mezi nás bojí. Naše předsevzetí nepít alkohol bere za svý. Koncert sponzoruje jakási sedmkrát destilovaná vodka, takže zdroje by tu byly.

22:30 – Stále čekáme v pozici. Děti začínají usínat. Už jen z ohledu na ně by ten týpek měl začít hrát, než odpadnou. Dozvídáme se, že Rytmus tu ještě ani není. Právě jsme si trojnásobnou konzumací vysloužily trička sponzorské vodky. (První pozitivum večera.) Na pódiu začala soutěž v amatérským rappování, takže dojem mikulášský se znásobil. Uvažuju, že do toho půjdu, protože cena útěchy je sleva do tetovacího salonu. Nechala bych si na záda vykérovat RYTMUS JE KOKOT.

23:10 – Manželky prohlásily, že za těch 250,- vstupnýho už touhle dobou máme právo vrazit Rytmusovi facana. Na dámském WC se rozjela debata na téma „existuje Rytmus?“. Odcházím za potravou na nedalekou benzinku. Obsluha čerpací stanice neslyší výraz „ten slovenskej chuj“ tento večer poprvé. Po návratu do sálu zjišťuju, že na pódiu jede souboj amatérských rapperů. Nejde o kvalitu, ale o maximum urážek a vulgarismů. Mládí se baví. Začínáme být nakažené, dokonce už i Slušňačky vykřikujou „Jděte už do prdele!“

23:35 – Jsme oblaženi sentimentálním improvizovaným rappem na téma „zesnulí hokejisti v Jaroslavli“. Organizátoři už neví roupama coby, abychom neomdleli nudou. Obsluha na barech je spokojená – už jim došel téměř všechen sortiment.

23:50 – Děti už dávno spí doma. Právě, když zvažujeme, že si necháme vrátit vstupný, dozvídáme se, že Rytmus právě dojel do katastru obce Karlovy Vary a je otázka 15 minut, než nás konečně poctí svým výkonem. Publikum má stále kyselejší výraz. Kamarád mi smutně sděluje, že sem šli z recese, ale že to bude až takovej úlet prý nečekali. Vyskytla se teorie, že organizátoři čekají, až se tu všichni zduníme tak, že ani nepoznáme, že ten týpek na pódiu není Rytmus.

00:31!! – Konečně jsme se dočkaly. Nastupuje Rytmus. Už jsme stihly vystřízlivět a jsme tak otrávený, že nejsme tolerantní. Věta „Čo ti jebe“ se stala heslem večera. Rytmus  na nás hrne nepřetržitý tok výrazů jako kokot, piča, jebať a podobně. Jelikož šišlá, není mu moc rozumět. Vyplivni tu žvejkačku, chlapečku.

00:57 – Nedáme to do konce. Jak Manželky, tak Slušňačky učinily přítrž mému rozhodnutí vytrvat až do konce, abych zjistila, jak dlouho bude koncert trvat. Je to totální brak, mimo jiný na pódiu stále jedou ty reklamy na Klenoty a Bastardy. Odcházíme za prvních tónů písně, kterou Rytmus věnoval všem sexy ženám. Huláká „kundy dojebané“. Děkujeme, nechceme.

 

Autor: Tina Solanová | neděle 13.11.2011 10:06 | karma článku: 40,66 | přečteno: 8257x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

To se ví, že TV reklamy mají ke všední realitě asi tak blízko, jako kdyby je vyráběla mimozemská civilizace, která zná život na Zemi jen z telenovel. Ale někdy to prostě praští mezi oči!

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58 | Přečteno: 2761x | Diskuse| Ostatní

Tina Solanová

Varák a azbuka

Sněmovna se chystá projednávat novelu zákona o reklamě, která by měla upravovat cizozajyčné názvy a reklamy. Koho by nenapadly Vary, žejo... a co si tom myslí domorodec?

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67 | Přečteno: 1864x | Diskuse| Ostatní

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

Bíglové se vyznačují hlubokým štěkotem. Má bíglice Ančí neštěká, hloubku svého hlasu si šetří na něco jinýho – na vzdechy. Dlouhé, bručivé, úlevné vzdechy.

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84 | Přečteno: 5317x | Diskuse| Ostatní

Tina Solanová

Vrcholová příprava na změnu času

Změna času je noční můra - teda na jaře, na podzim je to naopak požehnání. Letos mám to "štěstí", že se na ni můžu připravovat vpravdě olympijsky. Co to obnáší?

13.3.2014 v 22:01 | Karma: 32,62 | Přečteno: 2346x | Diskuse| Ostatní

Tina Solanová

Vot těchnika!

Mám velkou kancelář a klíče, které si se mnou pořád hrajou na schovku. I zatoužila jsem po pípátku – přesněji, hledači klíčů. Znáte to? Zapískáte a ono to na vás zacvrliká ...teda jsem si myslela.

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25 | Přečteno: 2771x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Na Kroměřížsku našli pohřešovanou seniorku s Alzheimerem, je v péči lékařů

14. června 2024  17:43,  aktualizováno  19:21

Policie pátrala po seniorce ze Záhlinic, místní části Hulína na Kroměřížsku. Seniorka odešla z domu...

Bláznivá sezona, líčí mykolog. Sbírají se masáci i stročky, rostou podzimní druhy

14. června 2024  18:54

„Rostou,“ shodují se lidé, kteří vyrazili za houbami do lesa. Jejich slova potvrzuje i mykolog...

Urychlovač z pušky kulomet nedělá, rozhodl nejvyšší soud USA a zrušil zákaz

14. června 2024  18:09

Nejvyšší soud Spojených států dnes zrušil téměř šest let starý zákaz technických doplňků...

Do porodnic se častěji stěhují tátové i starší děti. Hitem jsou rodinné pokoje

14. června 2024

Premium Češka Hana a Mexičan Fredo se poznali v Praze. Žijí v Brně. Ale první dítě přivedli na svět v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 287
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2492x
Žena.

Seznam rubrik