Poučení z krizového vývoje II

Tak už je to venku. Už jdou s pravdou ven chcete-li. Z úst nového pana ministra spravedlnosti vylezlo, že se bude nový pražský vrchní zástupce hledat ve výběrovém řízení. Tedy kandidátka navržená předchozím panem ministrem, který byl odvolán rychlostí blesku, jmenována nebude. Tedy pokud zmiňované výběrové řízení nevyhraje. A mám silné tušení, že si premiér, ministr spravedlnosti, ministr financí, kmotři ODS a s nimi spojená mocná lobby ohlídají, aby k podobnému přehmatu nedošlo.

Navíc tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti neví, co k tomuto kroku ministra spravedlnosti vedlo. To je špatně položená otázka, paní tisková mluvčí. Lepší je se ptát, kdo k tomuto kroku ministra spravedlnosti vede .... a znovu se zde nelze než odvolat na pana premiéra, pana ministra financí, šedé eminence ODS. Jestli už pan ministr spravedlnosti nastoupil s předem připraveným harmonogramem provedení úkolů a nebo se detaily dolaďují až za pochodu.

Může se zdát, že kdokoliv chce být tak zvaně "in", musí si v naší republice rýpnout do vládních politiků. Leckdy v minulosti by mi byl takový přístup proti srsti, dnes už mi nezbývá než dodat, že se vůbec nedivím a na té vlně se vezu taky. Jen si sesumírujme akce několika posledních týdnů: 1. vyšetřování exhejtmana Středočeského kraje, 2. vyšetřování nákupu vojenských letadel a žádost o vydání paní poslankyně, 3. fretka Kalousek obvolává policisty i kolegy poslance se slovníkem štamgasta hospody nejnižší cenové úrovně a urputně se rve za paní Parkanovou, 4. vláda schvaluje církevní restituce, 5. prý pravicová vláda a prý pravicoví poslanci souhlasí se zvyšováním daní. No a teď si představme, že by naši politici měli mít za zády nepříjemnou státní zástupkyni a policii konečně se nebojící jít po krku všem a bez rozdílu. To přeci ale nemůže ta politická mafie dopustit. Ono už takhle je ta situace zralá na dokument "Poučení z krizového vývoje II" ... .

Na podzim mají být další volby. Nepůjdu k nim, ke krajským a senátním volbám jsem ostatně nešel ani nikdy před tím (jiné to bylo při volbách do Poslanecké sněmovny, tam jsem vždy volil ODS, kterou bych nyní nevolil ani při těchto volbách). Upřímně doufám, že ODS dostane na podzim napráskáno měrou vrchovatou. Nic jiného si ani nezaslouží. Aby si pak mohli na podzimním kongresu už jen drbat hlavy pomazané, jak jsou blbí.

Autor: Marek Šnobr | pátek 20.7.2012 12:21 | karma článku: 25,86 | přečteno: 1392x
  • Další články autora

Marek Šnobr

Sever a Jih

16.8.2017 v 23:10 | Karma: 28,17

Marek Šnobr

Zpráva o stavu Unie

7.1.2017 v 0:06 | Karma: 19,10

Marek Šnobr

Rozdělená společnost (nejen v ČR)

9.11.2016 v 11:03 | Karma: 17,39

Marek Šnobr

Zbytečné kraje

8.10.2016 v 23:25 | Karma: 24,22