Kdo je to ten Peltaven

Dost by mne zajímalo, kdo to je, že jeho jméno vyvolávají fanoušci po ligových stadionech. Jak to, že jeho jméno vyvolávají fanoušci dvou největších rivalů, Sparty a Slavie? Je to nějaký slavný finský fotbalista či hokejista? Proč budí takové emoce, že při vykřikování jeho jména se přerušují zápasy?

Samozřejmě dobře vím o co jde a kvůli komu jsou všechny ty emoce. Fandím Spartě, když se občas z domova z jižních Čech dostanu do Prahy na Spartu tak sedím většinou na podélné tribuně, rozhodně nejsem kotelník. Pravověrní kotelníci by mě nazvali "gaučákem". Od mala patřila má náklonnost Spartě, ale nikdy jsem neměl a nemám rád fanatismus, nejrůznější rowdies, sparťanské, ostravské nebo jakékoliv další. Považuji je za póvl.

Proč o tom mluvím? Protože původ většiny problémového ve fotbale a na stadionech vidím právě v rowdies. Psal jsem o tom i na blog Idnes ... asi dlouho budu mít před očima obrázky z Bazalů, jak rodiče s dětmi se strachem v očích utíkali ze stadionu a pořadatelé ani policie je nedokázali ochránit před řáděním pochybných individuí, které si jenom vybíjí svojí agresivitu a schovávají se přitom za fotbal.

Pak tedy fotbalová asociace zareagovala touhou vymítit ze stadionů nejrůznější vulgarity. Upřímně řečeno nevím, jak toho chce fotbalová asociace docílit. Když si pár lidí z několika tisíců diváků na stadionech usmyslí, že začne křičet něco vulgárního, tak jim v tom nikdo nezabrání. A je nesmysl kvůli tomu přerušovat utkání, protože tím trpí všichni ostatní na stadionu a původce vulgarit tím jenom vyprovokují k dalším sprostým pokřikům. Osobně mne to netěší, ale vulgarity na stadionech se prostě vyskytovaly, vyskytují a vyskytovat budou. Kdyby se při každém sprostém pokřiku měl zápas přerušovat, byl by fotbalový zápas kvůli neúměrné délce v podstatě nehratelný. Nota bene sport přináší emoce, někdy kladné a někdy záporné a ať hodí kamenem ten, komu občas při sportu nějaké to vulgární slůvko neulítlo.

Pan předseda fotbalové asociace není nijak sympatický ani mě, myslím si o něm své a zrovna on ani za nějaký vulgární pokřik, natož pak za přerušení či předčasné ukončení zápasu, nestojí.

Momentálně byl ukončen první poločas zápasu Teplice - Sparta. Poločas prodloužený o 13 (!) minut. Teplice vedou zcela zaslouženě, ale mám pocit, že výsledek je ovlivněn také tím přerušeními zapříčiněnými vykřikováním jména toho Fina Peltavena. A trouba, který hodí dýmovnici na trenéra vlastního týmu by si měl dát pár facek ... .  

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marek Šnobr | sobota 3.5.2014 21:20 | karma článku: 14,23 | přečteno: 720x
  • Další články autora

Marek Šnobr

Sever a Jih

16.8.2017 v 23:10 | Karma: 28,17

Marek Šnobr

Zpráva o stavu Unie

7.1.2017 v 0:06 | Karma: 19,10

Marek Šnobr

Rozdělená společnost (nejen v ČR)

9.11.2016 v 11:03 | Karma: 17,39

Marek Šnobr

Zbytečné kraje

8.10.2016 v 23:25 | Karma: 24,22