A co těch 7 milionů v krabici?

Nejhorší je mít proti sobě chytrého a zároveň slizkého soupeře. To si říkám teď, když internetovým přenosem sleduji poslanecké představení pana doktora Davida Ratha. Dalo se asi čekat, že bude házet špínu na policii, na ministra vnitra, na státní zástupce a bůh ví koho ještě. Možná by se tak v jeho situaci chovala většina z nás. Ale tak nějak mi v jeho vyprávění chyběla odpověď na tu základní otázky .... co těch 7 milionů v krabici od bot? Co těch dalších x milionů korun skrytých pod podlahou?

Ve svém projevu se pan poslanec ptal, proč policie zakročila právě v okamžiku, kdy si nesl krabizi s penězi. Nejsem sice ani policista ani právník, ale není to proto, že chytit při činu s úplatkem "v ruce" je pro policii a potažmo státní zástupce důkaz z nejpádnějších? Tvrzení, že policie si mohla počkat, co s penězi bude dál a že je možná předá policii, mi přijde naprosto zcestné. I kdybych byť jen na vteřinu uvěřil panu poslanci, že by chtěl peníze dát policii, pak by přeci při podezření na úplatky mohl pan poslanec a exhejtman policii kontaktovat dříve. Navíc nedávný případ Bárta vs. Kočí a Škárka ukazuje, jak dopadnou ti, kteří bez předchozího vědomí policie vezmou úplatek a teprve po převzetí běží na policii s obviněním.

Sečteno a podtrženo věřím, že pracovníci specializovaných útvarů policie nejsou žádní nazdárci, kteří by sebrali Mirka Dušína středních Čech, na kterého se sám pan poslanec snažil ve svém projevu pasovat.

Mimo jiné také doufám, že policie nevyslyší přání ČSSD a nesebere někoho z vládních stran jenom proto, aby se srovnaly účty. Pevně věřím tomu, že korupčníci budou stíháni zatýkáni bez rozdílu stranické příslušnosti. Už by bylo na čase.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Šnobr | úterý 5.6.2012 15:36 | karma článku: 36,66 | přečteno: 3406x
  • Další články autora

Marek Šnobr

Sever a Jih

16.8.2017 v 23:10 | Karma: 28,17

Marek Šnobr

Zpráva o stavu Unie

7.1.2017 v 0:06 | Karma: 19,10

Marek Šnobr

Rozdělená společnost (nejen v ČR)

9.11.2016 v 11:03 | Karma: 17,39

Marek Šnobr

Zbytečné kraje

8.10.2016 v 23:25 | Karma: 24,22