… a co je vlastně normální aneb nudné vztahy II. (dokončení)

Přines jí kytku, řekni, že jí to sluší.“ „Bude si myslet, že jsem ji zahnul,“ bránil se Honza. „Ale tys jí zahnul,“ připomínal mu Marek. „Jak víš, že ženská tohle chce?“  „Řekla mi to ex, že jsem to nedělal," přiznal Marek.

… a co je vlastně normální aneb nudné vztahy II.

(Navazuje na předchozí díl) Odkaz

„Byl to jen porozchodový sex,“ zopakoval Marek Johnovi a Katce, kam vedla schůzka s Monikou. Zároveň jim tím objasnil, proč je na něj Liliana naštvaná a točí mu zteplalé pivo pod míru. Neuváženě se jí s tím zážitkem svěřil a ona to brala jako nevěru. Když mu ona líčila svoje sexuální eskapády s Romanem, tak to ovšem bylo něco docela jiného. 

„Chtěla si promluvit o tom, co se mezi námi stálo, co jsme si řekli a neřekli, jak se cítí, proč vedle mě byla nešťastná …“ vrátil se Marek k Monice. 

„A proč vedle tebe byla nešťastná?“ zajímalo Káťu.

„A byla to jiná šukačka, než když jste byli spolu?“ měl jiné preference důležitosti John.

Odpověď na obě otázky byla totožná. Nevím. Monika neví, proč byla nešťastná a neví, jestli někdy bude šťastná. Ať už s Markem či bez něj. A Marek zase nevěděl, jestli milování s Monikou bylo stejné jako dřív.

Zpočátku to bylo hodně rozpačité a nervózní, ale postupně se uvolnil a jejich těla zase našla tu správnou kompatibilitu. Dokonce jí předvedl i pár triků, co se naučil od Liliany a Terezy. Monika si toho samozřejmě nemohla nevšimnout, ale bez mrknutí oka to svedl na inspiraci ze sledování porna.

„Takže to bylo jiné,“ vyčetla mezi řádky Káťa. „Živočišný sex s kdysi důvěrně známou ženou, jen teď už bez té povinnosti dělat něco, co se očekává.“ 

„Z Johnovy reakce, „já souložím jen, když chci a letos se mi ještě nechtělo,“ se dalo lehce odvodit, komu byla Kátina slova adresována.

Až v tu chvíli Markovi došlo, že i jeho nejlepší přátelé mají problémy a on byl tak zaslepený těmi svými, že je doposud neviděl. V momentě, kdy šel John s kreténem (na toaletu), Káťu naťuknul a ta se mu svěřila, že už po ní John netouží, tak jako dřív. A že má podezření, že mu je Marek v současnosti špatným příkladem.

„Když vidí, že střídáš holky jak fusekle, myslím, že ho to taky láká. Pokud už nějakou takovou smradlavou fusekli nemá.“

Marek si usmyslel, že se na to Johna nenápadně zeptá, ale ten se zase zřídil pod obraz. Když ho s Káťou dotáhli domů a uložili do postele, chlácholivě ji objal, otcovsky políbil na čelo, přátelsky na tvář a pak si to v rozporu se společenskými konvencemi rozdali v obývacím pokoji na gauči. Díky přemíře alkoholu jim to přišlo jako dobrý nápad. V momentě, kdy vedle sebe zpocení hlasitě oddychovali, jim oběma došlo, že to byl velký nonsens. Víc ovšem litoval Marek, který se cítil provinile vůči Kátě i Honzovi. Káťa litovala jen toho, že Marka zneužila k uspokojení svých potřeb. Ubezpečovala ho, že Honzovi nikdy dřív nevěrná nebyla.

Marek se v neděli odpoledne vrátil do Prahy. Měl bolehlav, výčitky svědomí a rande s Terezou. Večeře a pak kino. Indický film Poslední představení o chlapci, který je posedlý filmem a musí kvůli tomu strpět ústrky a bití. Marek by dal radši přednost obnovené premiéře Mullholand Drive. Filmu, který byl stejně nejasný jako jeho nynější život a po letech si z něj pamatoval jen lesbickou scénu mezi Naomi Watts a Laurou Harring. Jenže film samozřejmě vybrala Tereza. Odměnou za jeho podřízení se mu pak byl další nevšední sexuální zážitek. Tedy popravdě byla to jen misionářská poloha, kdy měl ruce připoutané k pelesti postele. Ale Marek byl tím, kdo ležel na zádech a měl roztažené nohy, kdežto Tereza s nohama u sebe se nad ním vznášela na svých svalnatých pažích a určovala rytmus přírazů a hloubku penetrace. Marek byl z pozice ředitele zvyklý mít vždy vše pod kontrolou.  Sní ovšem neměl pod kontrolou zhola nic. Tereza byla inteligentní, sebevědomá, tajemná a nepřístupná. Jejich vzájemný vztah nebyl nijak definován. Marek nedokázal říct, jestli jsou kamarádi, partneři nebo milenci. Pravidelně spolu cvičili, dělal ji doprovod na kulturních akcích, ale nikdy mu na veřejnosti ani v soukromí neprojevovala žádné city. Což byl naprostý kontrast oproti Lilianě. Ta mu v soukromí předváděla celou plejádu milostných vyznání, ač byla stále oficiální přítelkyní nadprůměrně vybaveného Romana. Přitom Liliana neměla žádné zábrany ani hranice a Marek se občas cítil blbě, že ji sprostě zneužívá. U Terezy to bylo přesně naopak. Hrála si s ním jak kočka s myší. Tajemná femme fatale mu působila rozkoš i bolest. Postelové hrátky s ní byly všechno jen ne nuda. Kousala, škrábala a nezřídka mu během sexu dala i facku nebo mu kroutila bradavkami způsobem, jakým se ladilo analogové rádio. Během aktu samotného mu to ani nepřišlo, ale hned po něm se cítil zneužitý.  

Marek byl čtrnáct let s Monikou a nikdy ho ani nenapadlo, že bude s nějakou jinou ženou. Respektive s jinými ženami. Jeho mozek jako by se přestěhoval do gatí a hormony se utrhly z opratí. Samozřejmě si uvědomoval, že ani jedna z nich není ta pravá pro život a stejné stanovisko měla i jeho terapeutka Dominika. Té profesní etika nedovolovala vynášet jakékoli soudy, ale Marek to vycítil z otázek, které mu kladla. O tom, že se do rovnice o třech neznámých: Monika, Liliana, Tereza ještě přimotala Káťa, před Dominikou ze „skromnosti“ taktně pomlčel. Jeho znalosti v oblasti ekonomie ho vedly k závěru, že tohle ho může přijít velmi draho.

Do čeho naopak investovat bezpodmínečně musel, byly léky na erekci. Neboť měl obavy, že nebude schopen opakovaně uspokojit všechny potřeby svých kamarádek. Pomohl mu bývalý z gymnázia, doktor Leoš a Kamagra.

Katka po pár dnech sebrala odvahu a napsala Markovi sms. Marek si sypal popel na hlavu, omlouval se, ale Katka nechtěla slyšet jeho pokání. Chtěla ho vidět, slyšet, chtěla, aby se jí znovu dotýkal. Marek se nejprve bránil, ale protože byl od přírody slabý tvor a nechtěl si to u ní rozházet, postupně roztál a slíbil ji nemožné. Že se s ní znovu sejde. V sobotu.

Čilou mobilní komunikaci měl ve chvílích příměří i s Monikou a Lilianou. Zatímco s Mončou řešili křivdy a šrámy let minulých, s Lilianou prováděli jen smyslné dráždění přes WhatsApp zprávy.

Dobré ráno, miláčku, napsala Markovi Liliana před páteční poradou. Věděl, že dnes nemá školu a připravuje se na večerní pinglování. A jeho tím pádem čeká noční piglování. Bude si u ní muset vyžehlit, že jí byl nevěrný se svou ženou.

Co máš na sobě? zajímalo Marka. Tohle byly jejich hry.

Černý rolák a červenou sukni.

A jaké máš spodní prádlo?

Divochu … krajkové.

A barva?

To se budeš muset kouknout sám.

Kouknul bych se hned. Zajel Ti dlaněmi pod sukni, stáhnul silonky i kalhotky ke kolenům, vyhrnul Ti sukni, ohnul si tě a hezky zezadu tvrdě ojel.

To by se asi nehodilo … mírnila jeho nadšení Liliana.

Proč by se to nehodilo? dožadoval se vysvětlení Marek.

Jsme na návštěvě u Romanových rodičů …

„Pane řediteli, všichni už jsou v zasedačce,“ vyrušila ho sekretářka Emílie, na jejíž klepání Marek nereagoval.

Marek si byl vědom, že teď se kvůli telegrafnímu sloupu nehodí vstávat od stolu, a tak Emílii poprosil, ať mu dá ještě chvilku.

Jméno Emílie vzniklo z latinského aemilianus a znamená pracovitý, horlivý či soutěživý a přesně taková šestatřicetiletá matka dvou dětí s neposednou blonďatou hřívou byla.

„Zase Vám stoupnul, pane řediteli?“ pravila starostlivě a chystala se obejít stůl.

„Co prosím, co si to …?“ nechápal Marek.

„Jestli Vám zase stoupnul tlak?“ skočila mu do řeči Emílie. „Můžu Vám nějak pomoct?“

Emílie mu před půl rokem volala záchranku, protože v práci zkolaboval a od té doby se o něj mírně strachovala.

Leda bys mi ho vydlachnila a přeblafla, pomyslel si Marek, ale nahlas se vrátil k vykání a řekl jen, „děkuji, cítím, že už ten tlak povoluje.“

„Nesmíte si toho brát tolik,“ chytla ho Emílie za ruku a hladila ho po prstě, kde měl dříve snubní prsten.

Škoda, že už těch žen a problémů s nimi spojených mám tolik, litoval Marek, protože Emílie by rovněž stála za hřích. Věděl, že než aby svůj „harém“ rozšiřoval, měl by v rámci úsporných opatření spíše propouštět. Šetřit nemusí ani tak svou peněženku jako tělesnou schránku a duševní bohatství.

Když si večer po cestě do hospody stěžoval Malému Johnovi, že už mu z těch ženských hrabe, přítel pro něj neměl příliš pochopení.  

„Ty si máš na co stěžovat,“ odbyl ho naštvaně John. „Když tě sere jedna, máš druhou nebo třetí.“

„A přece ti závidím,“ přiznal popravdě Marek.

John si ho tázavě prohlížel, a proto rychle dodal, „nemyslím, že ti závidím Káťu, ale že máte dvacet let jeden druhého.“

Káťa s nimi tentokrát nešla a Marek moc dobře věděl proč. Během sms komunikace jí omylem poslal zprávu, která byla určená Tereze, s kterou si v daný okamžik též psal. Odpověděla mu jen: pozdravuj Terezu a Honzovi řekla, že k nim na návštěvu přijela teta z Červené Vody.

Když se jich Liliana při příchodu do hospy zeptala na jejich přání, John s hranou veselostí nahlas zahlaholil, „stará má krámy, tak budu solidární a dám si rajskou! A pivo!“

Takového ho Marek neznal a hned jak dosedli ke stolu, mu vyčetl, že Katka je jeho žena a matka dvou úžasných dětí.“  

„Marie …. a co je vlastně žena? Jen mládě od tchýně,“ poznamenal jízlivě.

Poté se Malý John přeci jen změnil v malého Honzu a svěřil se mu, že Honzíkova cesta měla i nějaké vedlejší odbočky a jejich manželství prochází těžkou krizí.

„Takže jsi byl Katce opakovaně nevěrný?“ žasnul Marek.

„A ty myslíš, že ona mi nezahýbala?“

Do minulého víkendu nikdy, uvědomil si Marek a spadla z něj část břímě výčitek.

„Já si myslím, že určitě ne, ale kdyby ano, tak potom cos mi řekl, by na to měla právo,“ kličkoval jak zajíc na honu Marek.

Na otázku, zda se má Katce přiznat, mu Marek důrazně doporučil obligátní NE! Co kdyby na základě jeho přiznání Katku napadlo to samé.

„Hlavně s ní musíš zase začít spát,“ apeloval na něj. „Protože jí to chybí! Ale ne šukat, ale milovat se s ní. Přines jí kytku, obejmi ji, pohlaď, řekni jí, že jí to sluší.“

„To si bude myslet, že jsem jí zahnul,“ bránil se projevovat city Honza.

„Ale ty jsi jí zahnul,“ připomínal mu Marek.

„A jak víš, že ženská tohle chce?“ stále byl nevěřícím Tomášem Honza.

„Řekla mi to Monika … že jsem to nedělal,“ šel s pravdou ven, ač byl uvnitř nálevny, Marek.

Ten večer se Honza pod obraz nezřídil, brzy zaplatil a vydal se k domovu, kde začal mírnit napáchané škody na jejich manželství.

Při troše Honzovy snahy z toho snad vyváznu bez ztráty kytičky, uklidňoval se Marek. A můj „harém“ přijde o poslední přírůstek.

Sám pak zalil posledním douškem tabletu Kamagry, aby Lilianě ukázal, zač je toho loket. Jenže Liliana neměla na sex ani pomyšlení. Řešila trable s Romanem i s bratrem Adamem. A tak se chtěla jen přitulit a utěšovat. Jenže pokaždé když se o Marka otřela svou prdelkou nebo hřbetem ruky zavadil o její ňadro, účinná látka Sildenafil nahnala krev tam, kde ji výjimečně nepotřeboval. Pro Marka to byla hodně bolestivá zkušenost.

O pár dní později učinil zkušenost ještě bolestivější. Tereza se během sexu odvázala víc než obvykle a jak se nechala unést, dospěla k orgasmu, ale Marek nejen že se neudělal, ale ještě se mu varlata stáhla do dutiny břišní.

To byla poslední kapka. Pohár jeho trpělivosti přetekl. Zatímco se Tereza sprchovala, on přecházel po jejím obývacím pokoji sem a tam, snažil se najít ztracenou mužnost a připravoval se na to, jak jí to vytmaví.

Černo před očima se mu udělalo, když na Terezině psacím stole spatřil hromadu papírů, zpod které vykukovala složka s názvem Dotazník otroka. Třístránkový elaborát, kde měl otrok zaškrtnout, co všechno si nechá od své paní líbit. Bičování kopřivami, bití rákoskou či důtkami přes zadek a přirození. Horký vosk. Svorky na bradavky, závaží na přirození. A ještě spousta dalších způsobů mučení, o kterých v životě neslyšel.

„Tímhle si přivydělávám, je to koníček,“ přestihla Marka Tereza, když třeštil oči nad neobvyklými praktikami. Stála před ním nahá, nádherná žena s mokrými vlasy, ale on necítil vzrušení ani znechucení, jen byl naprosto dokonale zmatený. Až v tuhle chvíli se mu odhalila a přiznala, co už Marek věděl, ale nechtěl si to připustit. Že Terezu vzrušuje bolest působená druhým. Lidé, kteří mají moc a rozhodují, zpravidla potřebují uvolnit nahromaděný stres, vyčistit si hlavu, uvolnit se. Proto si Marka vybrala. Předpokládala, že je stejný jako její zákazníci. Manažeři, politici, vysocí důstojníci. Přiznala, že svým způsobem ho má i ráda.

„Jak jinak se uvolnit, než se nechat spoutat a nechat za sebe rozhodovat druhé,“ uzavřela svou zpověď Terka.

„Ale u tebe jsem zřejmě šlápla vedle,“ smutně se pousmála a oběma bylo jasné, že se vidí naposledy.

Horší už to snad být nemůže, pomyslel si Marek, když vyšel před Terezin dům do tmavé noci a jako na povel se spustil liják. Ještě když běžel k autu, začal mu v kapse saka zvonit mobil. Volajícím byla Liliana, a tak když nasedl do Porsche a nastartoval, nasadil si handsfree a zavolal jí zpátky. Hned z jejich prvních slov mu bylo jasné, že není v pořádku. Mluvila nesrozumitelně, s hlubokým smutkem a přitom se hihňala.

„Lili, jsi v pořádku?“

„Marieééé, … on si našel jinou,“ vzlykala Liliana.

„Roman si našel jinou holku?“ dovtípil se.

„Roman? Kdo tady mluví o Romanovi … Adam už se mnou nechce být a našel si jinou.“

„Adam je tvůj bratr,“ připomněl jí, neboť měl pocit, že je opilá či na drogách.

„To já přece vím, že je to můj bratr, nejsem blbá,“ hihňala se dál Liliana a na nepřipraveného Marka vybalila celou historii jejich vztahu. Byť šlo o vyprávění útržkovité a lehce zmatené, takřka všechny díly skládačky do sebe zapadly. Kdyby v záchvatu žalu neinhalovala na otupení bolesti rajský plyn z bombiček na šlehačku, zůstala by jejich love-story hermeticky uzavřená před okolním světem. 

Takhle Liliana (symbol čistoty a krásy) Markovi přiznala, že se do Adama zamilovala už na počátku puberty a dlouho ho všemožně šmírovala a sváděla. Adam už měl za sebou první sexuální dobrodružství, ale holky, s kterými chodil, mu nedávaly tolik erotických podnětů jako mladší sestřička a tak lehce podroušen poprvé podlehl. Jenže zatímco u něj šlo o neovladatelný sexuální pud, po kterém vždy následovaly výčitky svědomí, Liliana Adama upřímně milovala. A svým způsobem ho, pomocí svých ženských zbraní, i maličko ovládala. Dala mu třeba své spodní prádlo, aby se do něj udělal. Poslechl jí a ona ho pak nevyprané nosila. V sexu, na rozdíl od jeho přítelkyň, neměla žádné zábrany. Skutečnost, že si bratr našel novou holku, která byla stejně náruživá, byla jen dalším Adamovým pokusem se od sestry odpoutat. Roman byl pro Lilianu jen nabíječ, na kterého měl Adam žárlit. Nabíječ, co uspokojoval její choutky, když nemohla být s tím, koho milovala.  Podobnou roli měl v tom propletenci zřejmě i Marek, ale celou pravdu se nikdy nedozvěděl. Liliana do sebe v průběhu vyprávění vpravila ještě několik bombiček s rajským plynem a zničehonic odpadla. Druhý den měla okno jak výkladní skříň a detaily své zpovědi si pořádně nepamatovala.

Zcela vykolejený a nepřipoutaný Marek proletěl čelním oknem svého Porsche Carrera (ve kterém byl za frajera), když na mokré vozovce a ve špatné viditelnosti nezvládl řízení. Porsche bylo na odpis a zničil si i stylizované oblečení a la Hank Moody. S autem i oblečením odešla na věčnost i mizerná česká variace svůdce žen a životního ztroskotance.

Marek se probudil až v nemocnici, kde mu na cedulku se jménem pacienta umístěnou u nohou postele Katka s Honzou dopsali fixou Marie. Marek byl rád, že přátele zase vidí, obzvlášť když se po celou dobu, co postávali u jeho lůžka, drželi láskyplně za ruce. Katka mu při odchodu dala pusu na tvář a špitla do ucha, „děkuji, že jsi mu domluvil a buď na ni hodný.“

Význam jejích slov pochopil, až když do pokoje vešla uslzená Monika.

„Tys byl vždycky bourák,“ pravila jeho zákonná manželka a chytla ho za ruku. Poté mu, abych těch šoků nebylo málo, sdělila, že by si měl pořídit větší a bezpečnější auto, protože možná bude otcem.  

„Jaká je pravděpodobnost, že to dítě bude moje?“ zajímalo Marka. „Padesát procent,“ vzpomněl si na plodného guru.

„Spíš třicet tři celých tři,“ nejapně zavtipkovala Monika, která s guru Davem spala jen jednou, a byl to otřesný zážitek. Po zbytek svého „dobrovolného“ vyhnanství si vyčítala, že je blbá kráva.

Monika pustila Markovu dlaň, jako by náhle prozřela, „ty, už sis našel jinou, viď? Všimla jsem si toho, už když jsme byli na kafi. Vypadáš mnohem líp, jsi takový mužnější, sebevědomější.“

„Já?“ předstíral údiv Marek. „Možná mi manželství nesvědčilo,“ vrátil Monice těch třicet tři celých tři procent. „A hlavně jsem nudnej,“ připomněl jí její vlastní slova.

„Neřekla jsem, že jsi nudnej, ale že život s tebou byl nudnej,“ opravila ho Monika.

Kdeže loňské nudy jsou, pomyslel si Marek.

„Promiň, nemám právo se na to ptát,“ sypala si popel na hlavu a dívala se mu zpříma do očí.

Marek před jejím pohledem neuhnul. „Nic, co by stálo za zmínku … prostě nuda a šeď.“

 Předchozí Všehochuť povídky: Odkaz

 

Autor: David Snítilý | sobota 13.4.2024 6:50 | karma článku: 14,20 | přečteno: 460x