Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zaorálek je v kauze Wolf kardinálem Richelieuem nebo šaškem?

Přísahám bůh, že mě politika vždy zajímala až po ženách, fotbale, autech a dalších povrchních věcech někde na  20. místě v pořadí mých priorit, protože to není prostředí správných chlapů, ale honimírů. Tím méně mě zajímala ČSSD a ještě méně jistý Lubomír Zaorálek, neboť na mne vždy působil dojmem slizouna, intrikána a nýmanda. Možná to není pravda, třeba je to veleduch. Možná se mýlím a zasloužil by Nobelovku za mír či jiné mírotvorné a státotvorné aktivity místo Obamy. V tom případě se rovnou omlouvám. Pardon!  Ale když i takový politický ignorant jako já dospěje ke zjištění, že pan PhDr. Zaorálek, vzděláním marxisticko-leninský filozof a ekonom z brněnské Purkyňovky, si zřejmě hraje na kardinála Richelieua české politiky kvůli zachování vlastního výnosného politického zadku, tak je to asi vážné a musím se o to rozdělit. Jako občana mě to nasírá.

Petr Wolf, nezarazeny poslanec po vystoupeni z CSSDarchiv

Nikdy bych se do pana Zaorálka nenavážel - a je mi fakt úplně u zadku, ať si dělá co chce - nebýt zcela malicherné pohnutky zjistit cosi o nějakých projektech v oblasti životního prostředí na Ostravsku. Přitom jsem narazil na kauzu Doc. Ing. Petra Wolfa, CSc., jenž se stal v probíhajícím volebním období poslancem za ČSSD, ale v půlce roku 2008 z ní vystoupil. Stal se v očích principála ČSSD Jiřího Paroubka přeběhlíkem a veřejně ho nazval defraudantem. Být Paroubkem, tak bych trochu brzdil. Inu ale dobře...

Nic proti tomu. Mám úplně na háku, proč Wolf z ČSSD vystoupil. Prý to bylo kvůli prezidentským volbám, protože se mu zrovna nelíbil jako kandidát ČSSD pan Švejnar. Ale je mi to fuk.

Jenže naše doba má tu výhodu, že asi tak 95% veškerých informací je veřeně dostupných na internetu. Z něj a od kamarádů v médiích se mi doneslo, že Zaorálek jde po Wolfovi kvůli tomu, že mu před volbami hoří u pr..le a oba kandidují v Ostravě, čili v jednom rybníku. Wolf má renomé odborníka-ekonoma v oboru systémů řízení ekonomických subjektů a je to kverulant ČSSD, kde se schyluje k puči, zatímco Zaorálkovi jako marxistovi, bývalému dramaturgovi ostravské televize a poté předlistopadovému aparátčíkovi kolaborující Československé socialistické strany v Národní frontě ujíždí rychlík. A tak na něj vytáhl kauzu se zpronevěrou peněz z fondů EU, které přicházely z Evropy přes ministerstvo životního prostředí. Tváří se to těžce kriminálně. Kdekdo o tom píše, mluví se o šesti až jedenácti miliónech korun v dotacích, ale když jdete do hloubky, tak zjistíte, že o tom vlastně nikdo nic neví! Přitom stačí trochu píle na síti a zjistíte, že ta kauza vůbec neexistuje! TO MI VADÍ.

Mezi firmou Petra Wolfa a ministerstvem životního prostředí došlo už koncem roku 2008 na základě kontrol, analýz a právního memoranda nezávislé a konsensuálně zvolené advokátní kanceláře ke smíru, že Wolf se nebude soudit, MŽP už nebude nic vypláce a vše je vypořádáno. Konec, uzavřeno. Zaorálek to však vyzvedne ze smetiště a začne krmit média, že jeho největší konkurent Wolf je zlodějem evropských peněz a díky svému vlivu to jako místopředseda sněmovny letos dotlačí až před mandátní a imunitní výbor Parlamentu ČR. Wolf byl v této kauze jednou osloven Policií ČR kvůli podání vysvětlení, což byla záležitost na deset minut. Wolf nemá jediný písemný dokument, že by byl kvůli něčemu vyšetřován. A najednou ho bude řešit parlamentní výbor kvůli vydání k trestnímu stíhání. Imunitní a parlamentní výbor Parlamentu ČR mu nemíní poskytnout žádné doklady o tom, proč ho míní řešit.

No to si snad parlament dělá kozy...!

Samozřejmě zásluhou pana Zaorálka, který si navíc popletl dobu. Volby nebudou. Až příští rok. Špatný timing. Do léta 2010 mu kauza Wolf nevydrží, protože se ukáže, že je to pitomost. Co potom, pane Zaorálku? Koho máte dál?

Má-li se občan České republiky nechat oblbovat takovými kauzami, v nichž se počítá s nevědomostí, tak skutečně nemá cenu k volbám chodit. Jako prostého občana ČR, jenž věnoval minimum svého úsilí u počítače k odhalení pozadí kauzy Wolf, mě konání pana Zaorálka uráží. Neznám ho, neznám ani pana Wolfa, ale o to víc se budu věnovat zkoumání podobných kauz. Jen abych věděl, jak dalece ze mne mohou udělat politici zapřaženého idiota, jehož mohou dotáhnout k volbám ve snaze dát jim svůj hlas. A budu varovat své spoluobčany, aby se nenechali zblbnout prostřednictvím médií, která někdo krmí kravinami. Sám o tom dost vím, protože v nich pracuji. Jenže dělám sport a když někdo vyhraje 4:0, tak je to prostě o tom, že do sítě jednoho mužstva spadne míč čtyřikrát. Pravda, jeden z těch gólů může být ze sporné penalty, což ovšem na vítězství lepšího nic nemění.

To, že se pan Zaorálek stylizuje do pozice kardinála Richelieua české politiky, není z mé hlavy. To je majoritní mínění. Jenže královský dvůr ve Versailles měl i jiné postavy. Jednou z nich byl i dvorní šašek. Inu, výběr role bývá někdy složitý a nezávisí úplně tak na vlastním či obecném mínění, nýbrž na reálném dějinném dopadu. Pan Zaorálek jako milovník divadla si z toho zajisté udělá svůj vlastní rozum. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Skramlík | sobota 10.10.2009 6:05 | karma článku: 28,99 | přečteno: 1765x
  • Další články autora

Pavel Skramlík

Golyšev a Labský, Gola klíče a loupež století

Otevřel jsem plechový kufřík při pořádání pozůstalosti svého bratra, který nedávno zemřel. Byla to sada nástrčkových GOLA klíčů. Představuje jednu z největších krádeží českého technického talentu a patentu. A není první.

11.8.2022 v 9:00 | Karma: 26,13 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Nezvládli jsme rozvoj morálky

Je dost skličující dospívat k myšlence, že naší nemladé generaci, včetně těch o něco mladších, stále s velkým potenciálem, dosud nejúspěšnější v lidské historii, se bude odcházet z toho světa hořce.

11.4.2022 v 8:00 | Karma: 16,22 | Přečteno: 435x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Prasečí mláto! To je disciplína evropského fotbalu proti Česku, jsme jako hadráři

Jsou tři stupně nejhloupejších řídících sborů v Evropě. Číslo 3 zaujímá česká vláda, č. 2 vedení EU a č. 1 disciplinární komise Evropské fotbalové unie (UEFA).

15.4.2021 v 8:00 | Karma: 26,16 | Přečteno: 566x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Jak vybírat do ministerských křesel lidi, kteří nebudou blbci

Zdá se mi celkem legrační, že Piráti a svým způsobem i Starostové (STAN) vybírají v konkurzních řízeních své nové budoucí ministry pro jednotlivé rezorty. Je to pečlivé a chvályhodné.

13.4.2021 v 8:30 | Karma: 19,42 | Přečteno: 789x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Zabil Petra Kellnera pád vrtulníku nebo záhadná střela?

Zaznamenal jsem nemálo textů o Petru Klellnerovi. Adoračních i deklasujících. Patřím mezi zastánce myšlenky, že odešel největší český mozek. A ještě hodně o něm uslyšíme.

9.4.2021 v 8:30 | Karma: 42,99 | Přečteno: 27772x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vláda schválila návrh na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  17:25

Přímý přenos Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se...

Kartu mi dal sám, odmítl muž obžalobu z loupeže. Útok na oběť hájil i rasismem

22. května 2024  17:13

Dvakrát loni na podzim vyrazil recidivista Patrik Tóth v Olomouci za nočním životem, přivedlo ho to...

Macronův evropský bolehlav. Kampaň mu ničí násilnosti, Le Penová z toho tyje

22. května 2024

Premium Blížící se volby do Evropského parlamentu budou varovným signálem pro Emmanuela Macrona, jeho...

Kim posiluje svůj kult. Jeho portrét se poprvé objevil vedle jeho předchůdců

22. května 2024  16:53

Portrét severokorejského diktátora Kim Čong-una se objevil na budově v Pchjongjangu vedle portrétů...

  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.