Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Okamura chce být prezidentem, odkráglování Samkové je jen malá oběť

dosud nepublikováno
Když už jsem zde asi rok a půl nic nenapsal - neměl jsem čas - musel jsem mít velký důvod otevřít editor blogu na idnes.cz. Tím je odhalit kdo je vlastně Tomio Okamura, jaké jsou jeho plány a proč 14 dnů před volbami do Evropského parlamentu odkrágloval jedničku svého Hnutí Úsvit Kláru Samkovou z kandidátky. Je to věru trpká story, která uvede skeptiky české politické scény do ještě větší deprivace. A optimisty, že Okamura je "novým člověkem v politice a svěžím větrem", do hluboké frustrace. Podotýkám, že Klára Samková je moje žena a nikdy jsem nesouhlasil s tím, že se spojila s Úsvitem. Byl jsem k tomu velmi kritický, ale jako milující manžel jsem ji podporoval, neboť v životě máme i hodnoty citové, mravní, etické, rodinné. Klára Samková, obratná advokátka, žena s IQ 180 (aktualizace: byl jsem Klárou požádán, abych její IQ snížil na 150), si naběhla. Řekl jsem jí, že prostě blbá.

Nemusím psát spekulace, do nichž se pouštějí různí samozvaní komentátoři. Byl jsem všem událostem velmi nablízku, čili napíši jen fakta a nehodlám polemizovat s glosátory, z nichž někteří patří do kategorie fabulujících blbečků. Pan Okamura, chlapec japonsko-korejsko-moravského původu, má obrovské ambice, které příliš nekorespondují s jeho vzděláním a reálnými schopnostmi. Není "novým člověkem" v politice, ale akcelerovaným klonem současné pokleslé tradice české politické kultury. Okamura je jen sofistikovanějším případem pragmatického manipulátora, jenž je sám manipulován.

Vrcholem jeho snah je být prezidentem České republiky. Na Hnutí Úsvit mu vůbec nezáleží. Vytvořil ho pouze jako platformu, z níž se odrazí do nejvyššího patra české politiky. Má devět členů, nemá prakticky žádnou strukturu. Ale už v něm zahájil čistku. Odrovnal místopředsedu Jaroslava Nováka, svého dlouhodobého přítele, kvůli dluhům a exekucím. Dávno o nich věděl. Nyní odkrágloval Kláru Samkovou, jedinou veřejně známou osobnost, kterou postavil do čela kandidátky voleb do EP. Mohla by ho přerůst a její renomé bylo břevnem v oku jeho partnerů. Okamura si vzal za záminku advokátskou kauzu, o níž nejméně měsíce předem věděl, neboť Samková ho sama informovala. Přitom nešlo o nic kriminálního. Použil dvojí metr. Jiní členové jeho hnutí mají jiné vážné problémy.

Pravdu maji skutečně ti, kteří označují Okamuru za populistu a politického kariéristu. Pravda je skutečně o mnoho horší, než se domnívají ti, kteří vycházejí z veřejně dostupných zdrojů.

Úsvit se řítí politickou scénou jako naprosto bezkoncepční subjekt. Někdejší strana VV je proti tomu projekt hlav ze Silicon Valley. Pardon, jeden koncept tam je. Okamura chce být prezidentem a nikdo ho z jeho vlastních řad nesmí ohrozit. Nechce členskou základnu, chce všechno rozhodovat sám. Sklidí v lepším případě všechny úspěchy, ale na druhé straně je sám vystaven všem rizikům neúspěchu, což už vnímá méně. Jenže to úplně tak přímočaře nejde. Zákulisně se propojil s Hnutím ANO a jeho lídrem Andrejem Babišem.

Dosud o tom nikdo neví. Já to prozrazuji. Pan Babiš je vysoká třída. Má silný plán. Vykuchá šéfa ČSSD Sobotku na kauze OKD. Ten bude muset rezignovat. Rozpadne se koalice. Na podzim budou předčasné volby. Vyhraje je ANO a Andrej Babiš se stane premiérem. Čas bude plynout a přijde prezidentský plebiscit. S podporou Babiše by ho měl vyhrát Okamura. Jako jeho pimprle.

A odrovnání Samkové? Jednoduchá záležitost. Okamura to připravoval několik týdnů a netajil se tím. Jen nevěděl jak na to. Samková odkoupila od České spořitelny pohledávku a pak ji zase prodala, resp. vymohla. Mimosoudní dohodou. Bývalá zaměstnankyně její advokátní kanceláře J. M., asistentka, kterou Samková vyhodila, protože podváděla při fakturaci, udělala si z prostorů AK Klára Samková svou sexuální bázi, základnu pro prodej erotických pomůcek a kradla klienty pro sebe (přičemž nebyla advokátkou s příslušnými zkouškami), ukradla domumenty, s nimiž začala obchodovat. Předtím se snažila Samkovou vydírat. Prodala ukradené dokumenty Českému rozhlasu, který na to přistoupil.

Reportér ČRo Janek Kroupa se vloudil v neděli 27. 4. kolem 20.00 h do bytu Kláry Samkové pod falešnou záminkou, že má závažný osobní právní problém. Vsadil na to, že jeho otec, politolog Daniel Kroupa, je přítelem Kláry Samkové od roku 1989. Zasedali spolu v posledním federálním parlamentu. Proto ho Klára pozvala do bytu, coby syna starého přítele. Za normálních okolností by mu řekla - navštivte mne v kanceláři, ale můžu k vám přijít do ČRo, protože ho mám přes ulici. Janek Kroupa se zachoval jako mediální dobytek, po chvíli přátelského rozprávění začal tlačit na kauzu České spořitelny.

Co si o tom může normální člověk pomyslet, když se reportér občansko-právního Českého rozhlasu takto vetře v neděli večer do soukromí populární advokátky? Jak to asi bylo? Tak co, paní doktorko, vysílat to nemusíme, Jak to uděláme...?

Dělal jsem přes 15 let v bulváru, ale tohle bych si fakt nedovolil...

Samková ho poslala do hajzlu. Kroupa si přišel říci o úplatek, ale neuspěl. Výsledkem byla reportáž ČRo z 5. května 2014 o její údajné nestandardní operaci při odkupu pohledávky od České spořitelny. Veřejno-právní rozhlas, chachacha - co to vlastně je ...? Nástroj politických intrik...

Nyní zpět k Okamurovi. O všem věděl předem. Ale využil této příležitosti, aby Samkovou odkrágloval. S rétorickým balastem, jak on tvoří novou českou politiku v duchu nejvyšší čistoty a nedopustí žádná podezření vůči svým lidem. Samková totiž se svou brilantní angličtinou (kam se Okamura se svou angličtinou typu "massa-bob" na ni hrabe) předem dojednala v Paříži a v Praze na pokyn Okamury propojení Hnutí Úsvit s frakcí euroskeptiků EFD v Evropském parlamentu, jejímž lídrem je Brit Nigel Farage. Okamura se však potom s Faragem odmítl setkat ve Štrasburku, anžto je to dle něj "Klausovec". Tím se na evropské scéně stala Samková de facto lídrem Úsvitu. Podle průzkumů Farageho strana UKIP v Británii evropské volby vyhraje, preference jsou kolem 36%. Tím se značně posílí postavení EFD v EP. Svou evropskou pozicí by Samková mohla Okamuru přerůst. A tak se lídr Hnutí Úsvit rozhodl Samkovou odrovnat, alespoň v českém rozměru, nejspíše na pokyn Babiše. Ahoj Andreji...

Tomio Okamura se může po této epizodě stát možná premérem či prezidentem v Koreji. Myslím v té Severní. Tam ovšem riskuje, že ho roztrhají psi na buzerplace jisté vojenské posádky. Jako přizpůsobený cizinec to má v Česku velmi jednoduché, ale nemusí to být věčně. Jeho intriky patří do Asie. Plán mít v čele české vlády slovenského estébáka a na Hradě japonsko-korejského-moraváka je naprosto šílený, a to se Samkové zrovna nelíbilo. Takhle to bylo...

Pavel Skramlík

Autor: Pavel Skramlík | pondělí 1.1.0001 0:00 | karma článku: 19,17 | přečteno: 2172x
  • Další články autora

Pavel Skramlík

Po Cibulkově siderickém kyvadle dorazí k volbám i Copperfield?

Teď opravdu nevím, jestli žiju v zemi velmi vyspělé, nebo v nějaké ezoterické říši duchů. Do kampaně před parlamentními volbami pronikl Petr Cibulka se siderickým kyvadlem. Přijde příště David Copperfield?

18.10.2017 v 8:45 | Karma: 14,49 | Přečteno: 506x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Krize prolhané společnosti

Za pár dnů decentně oslavíme 99. výročí vzniku samostatného Československa, které už není. Budeme si šetřit síly na stovku. Nikdo si nepřipustí, že žijeme v období prolhaných dějin.

13.10.2017 v 7:39 | Karma: 20,10 | Přečteno: 657x | Diskuse| Osobní

Pavel Skramlík

Oliver Stone se nechal koupit Putinem a Rusy kvůli světovému míru

Určitě mnoho lidí této země sledovalo čtyřdílný televizní dokument „Svět podle Putina“, který natočil americký režisér Oliver Stone, ověnčený třemi Oscary. Velmi zajímavé! Skvělé dílo! Také však smutné...

27.6.2017 v 8:30 | Karma: 12,85 | Přečteno: 803x | Diskuse| Osobní

Pavel Skramlík

Hodina od Prahy a kafkovské téma

Netušil jsem, jak snadno a zdařile může člověk udělat dobrý krok k velké a pozitivní životní změně. Po 48 letech života v Praze jsem se přestěhoval do jednoho nevelkého/nemalého města na severu Čech. Donutilo mne to přemýšlet.

26.6.2017 v 8:30 | Karma: 16,29 | Přečteno: 364x | Diskuse| Osobní

Pavel Skramlík

Co se špinavým fotbalem? Založte novou asociaci

Pro pánajána... Fotbal, nejzbožňovanější sport na světě. Nejmilovanější v Čechách. Ale v Česku je tak špinavý a prolhaný, už dlouhá léta, že si řekl o tvrdé řešení. Silové, nátlakové. Naprosto fatálně souvisí v Česku s politikou.

3.6.2017 v 8:30 | Karma: 24,22 | Přečteno: 924x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.