Pojďme zvolit Arnouše za prezidenta!

Teda - ne teď. To už nestihneme, jelikož se mezitím do voličské přízně vecpali jiní. Ale roku 2018 by to při troše snahy mohlo vyjít. Arnouš určitě není o nic hloupější než ostatní kandidáti, a navíc umí lítat.

Arnošt čili Ernst von Zverimex, prezident České republikyZdŠ

Co je ke zdaru potřeba udělat? Rozdělíme si úkoly – něco udělám já, něco Vy, voliči.

Aby se Arnouš stal občanem, tak já mu udělám občanku. Nic těžkého to není, kdysi jsme na vysokoškolské koleji vyrobili řádnou kolejní průkazku křečkovi, jehož někdo vyhrál v hospodě při mariáši.

Tím pádem se Arnouš stane občanem České republiky, bude mít právo volit, a že je mu víc než 40, to mu do tý občanky bez rozpaků napíšu. A když tak – ten úředníček, co ověřuje, zda je kandidátovi čtyřicet, stejně ptákům beztak prdlajs rozumí. 

Za velezradu Arnouš odsouzen nebyl, ústavu nebo jinou součást ústavního pořádku hrubě neporušil, v KSČ nebyl a Benešovy dekrety jsou mu celkem putna. Arnouš se sice neumí podepsat, ale ústava ani žádný zákon nenařizuje, že to prezident musí umět. Čili, pokud do roku 2018 Arnouš moc nezvlčí, máme to už vlastně pořešené.

A na Vás, voliče, už zůstane jenom dát dohromady 50 tisíc podpisů a potom Arnouše zvolit.

No jen si představte to terno! Těch peněz, co ušetříme! Arnoušovi bude k výkonu funkce stačit akorát trochu žrádla a vody, plus nevelká klec. Nebude potřebovat poradce, prezidentská auta či letadla. Nebude chtít žádný plat. Nepůjde ho podplatit. Prezidentská kancelář se smrskne na jednoho pacholka, který Arnoušovi dá nažrat a vyčistí klec.

Tam, kam ho přinesou, nebude dělat ostudu, nýbrž s ním bude docela sranda. Jeho státnické projevy budou sestávat ze slov a souvětí typu „Arnouš je dobytek“, „opeřenec“,„seš blbej, jó?“, „Evičko, pusinku!“, „ty seš inteligent, viď?“ „Prrrrrrase!“, „Arnoušku, podíváme se na pračku!“ „čuňáku, pojď sem!“ a podobně. Možná by se Arnouš naučil i kousek hymny. Zahraniční návštěvě Arnouš sám ochotně přiletí na rameno a bude kontrolovat, zda návštěva donesla v puse nějaký žvanec.  

No řekněte, není to takhle lepší, než sledovat takové zoufalství, jako tu máme v posledních týdnech? A navíc by Česko jako první republika v historii lidstva měla opeřeného prezidenta.

Zdravím, ZdŠ

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Šindlauer | sobota 19.1.2013 7:07 | karma článku: 15,79 | přečteno: 701x