Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jura a Staňa.

Říká sa, že "když dva dělajú totéž, néni to dycky totéž". Záleží, jak sa na to člověk dívá... Žili, byli, dva ogaři. Jura a Staňa. Oba pocházajú z chudších poměrů. Oba sa rozhodli slúžit lidu. Ne v armádě, nebo neakých sociálních službách, ale v politice. Oba v ní dopadli neslavně. Co majú společného a co jinačího, co dělali stejně a co každý po svojem ???  To tady fčil trochu rozeberu.
Začnu Staňú, protože je mladší. Nekeří o něm dodneška říkajú - je to "dítě politiky". Prý nikdy nepoznal reálný svět a neví o čem je život. Tož pozor !!! Já sa držím zásady, nepodceňovat lidi. Není to fšecko tak černobílé. Šak Staňa pokud vím, chvílu jezdil na lokomotivě. Kvůli temu ešče ale nemusí byt enom koloťuk, jak o něm taky nekeří psali. Staňa chytře vtrhl do politiky. A rovnú do opoziční partaje. Vzal to přes mládežníky, šak sám  byl v té době jinoch růžolící. Chvílu šplhal a šplhal, až najednúc jeden den byl premiérem. Z dítěte politiky, najednú taťka všech ministrů.

To Jura to měl možná aj trochu složitější. Velká rodina a práca ve Zbrojovce nic moc. Chtělo by to barák, to je jasné. A tak sa Jura dost snažil. Tady na Valachoch sa o něm říká (ludé co ho znajú osobně), že je to fakt dost slušný člověk. Temu já nemám důvod nevěřit. Problém je, že já ho neznám. Enem z TV. A o tym to celé je. Ale zpátky k baráku. Jura makal a makal, na barák našetřil. Možná mu aj negdo pučil. V každém případě chvílu na účtě prý jakési miliónky přehazoval. Jura už nebyl takový mládežník, řekněme, že byl nemladý. A tak šel starostovat na Vsetín.

Oba ogaři sa tak ocitli v politice. Jura časem začal aj senátorovat, to už tak bývá, jak má negdo důvěru voličů, tak to može dělat. Pak sa to jaxi všecko zamotalo ešče víc a Jura byl nejvyšší partajník a navrch místopředseda vlády. A taky ministr, to mu přeca nemožu upřít. Prostě Jura aj Staňa v určitém čase stanuli na vrcholu. A z vrcholu už sa dá enem padat dolů. Celkem logicky, protože vrchol nad vrcholem není. Nad vrcholem není nic. Každý z nich padal po svojem způsobu, ale vlastně oba dost podobně.

Negdo na Juru aj Staňu časem začal vytahovat špinu. Politika je prý svinstvo a špina. A tak sa veřejně prezentovaly jejich finance, až to začalo byt chvilkama aj dost nechutné. Staňa to nevydržel a zapichl celú politiku. Myslel si, že bude mět klid. A ono prd. Zas gdosi začal rýpat do jeho majetku, podnikání a akcií. Dokonce aj ti, keří sa jinak bijú do rozthání svého konzervativního těla, za svobodu podnikání. A Staňa vydělal. A ne málo.

Jura sa taky nechal zaskočit. Vaz mu srazila ďábelská kombinace tych miliónků na účtě a dávek od státu. A všeckym slúbil, že dneska řekne jak to bylo a komu ty penízky opatroval. Snad to nebude neaký strýček, jak měl Staňa. No, počkajme si. Ale nečekajme, že temu budeme rozumnět. A tady sa chvilku zastavme. Esli majú Jura a Staňa opravdu neco společného, tak je to hlavně obrovská neschopnost cokoliv srozumitelně vysvětlit. Já su prostý Valach a chtěl bych temu rozumnět. Ale ani jeden mi to nedokázal vysvětlit. A tak si říkám, že když na to majú ty týmy poradců, že by mohli podávat aj lepší výkony.

A možná proto mi ani jeden v téj politice chybět nebudú. Já nevím jak to fšecko bylo a enem obdivuju lidi, keří na to majú strašně silné názory. Já enem vidím, jak sa ti ogaři v tym oba plácali a prokázali určitú neschopnost. A já nechcu, aby premiéra dělal ogara, kerý neumí ani řéct, gde vzal prachy na bydlení a nebyl z teho rovnúc horor na pokračování. A taky aby místopředseda vlády byl ogara, který začne větu, nedokončí ju a během ní stihne začat další dvě, které taky nedokončí. Jako nevoličovi by mi to mohlo byt fšecko buřt. Ale protože ti ogaři furt chcou ovlivňovat životy voličů aj nevoličů, tak mi to ani tak moc buřt není. A Vám ???

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Šik | úterý 6.11.2007 8:45 | karma článku: 12,13 | přečteno: 632x
  • Další články autora

Martin Šik

Varování klientům KB - Moje mobilní karta

Mám rád nové technologie. Aktivně se o ně zajímám. Staly se součástí mé profese, i koníčkem. Uvítal jsem, když se moje banka postavila do čela technologického pokroku a zavedla možnost placení mobilem, prostřednictvím NFC.

10.10.2016 v 8:15 | Karma: 31,22 | Přečteno: 4455x | Diskuse| Ostatní

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

Móda se vrací ve vlnách, tak jako nelítostné tsunami. Někoho smete na místě, jiný má více štěstí a zachrání se. Momentálně to vypadá, že před módní vlnou filmu 50 odstínů šedi, se zachránit prostě nedá. Svědčí o tom rekordní návštěvnost, množství recenzí a především očekávání těch, kteří dílo ještě neviděli.

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08 | Přečteno: 550x | Diskuse| Ostatní

Martin Šik

Hra na Komárka

Když vstoupí novinář do politiky, je výsledkem většinou lidská tragédie. V tomto se historie nedá okecat.

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32 | Přečteno: 886x | Diskuse| Ostatní

Martin Šik

Novináři a komentátoři, na co ještě čekáte?

Myslím si, že sdělovací prostředky, média, komentátoři a novináři, mají právě ohromnou příležitost přispět k formování zničené politické kultury v této zemi.

29.10.2013 v 13:20 | Karma: 27,89 | Přečteno: 952x | Diskuse| Ostatní

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

V celé současné všeobecné hysterii, by myslím neměl zapadnout výrok politika ODS Pospíšila, který jako jediný zatím vyslovil střízlivý názor.

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54 | Přečteno: 1508x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Soudní dvůr EU potvrdil povinnost Polska zaplatit pokutu za těžbu v dole Turów

29. května 2024  11:46

Soudní dvůr Evropské unie potvrdil povinnost Polska zaplatit pokutu za nelegální těžbu ve...

Koho volit do Evropského parlamentu? Poradí volební kalkulačka iDNES.cz

29. května 2024  11:44

Už za pár dní odstartují napříč celou Evropskou unií volby do Evropského parlamentu. V Česku máte...

Pacienti uvidí dostupnost omezených léků v lékárnách, slibuje novela

29. května 2024  10:37,  aktualizováno  11:37

Lékaři a pacienti si budou nově moci zkontrolovat, zda má jejich lékárna omezeně dostupné léky....

Opilý vandal demoloval auta, do jednoho z nich zapíchl dopravní značku

29. května 2024  11:27

Čtyři poničená auta zůstala uprostřed minulého týdne po řádění opilého mladíka v jedné z okrajových...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1795x
Narozen v roce 1970 ve Zlíně,ve znamení Vodnáře. Pozorovatel a spolutvůrce postmoderního světa.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky