Včera klesla Nova v televizních novinách na samé dno

Její včerejší hlavní povodňovou reportáž rozzářil peleton lídrů české televizní zábavy ve žlutých trikotech, kteří přijeli na brigádu do jednoho zaplaveného domku. Nova dotáhla k dokonalosti scénu ze Skřivánků na niti, kde Rudolf Hrušínský, coby dělnický ředitel tehdy socialistické Poldovky, nenápadně a přirozeně demonstroval své trvalé sepětí s dělnickou třídou. To že se ani jako ředitel neštítí fyzické práce předvedl tak, že když šel  kolem hromady šrotu, vzal buržoazní psací stroj a přihodil jej  blíž k lisu, aby tak urychlil jeho zpracování na mírovou ocel. 

To by ovšem na Novu bylo zatraceně málo. Takže vedle hned několika záběrů na to, jak její hvězdy vynáší vodou zničený nábytek či koberec ven, každý účastník brigády v zářivě jasném žlutém tričku sděloval své dojmy všem divákům. Pochopitelně že ne anonymně, takže pro jistotu bylo vždy na titulcích uvedeno, čeho je dotyčný hvězdou. Jestli toho či onoho seriálu, nebo které zpravodajské relace. Svým způsobem měla Nova kliku, že se na brigádu přihlásily jen její hvězdy, a nikoliv třeba uklízečky nebo údržbáři a technici. Ti by sice jako profíci byli jistě při úklidu prospěšnější, ovšem přeci jen by to nemělo žádný velký reklamní dopad.

A jsme u toho. Jednou ze zlatých zásad je to, že když někomu něco dám či mu nějak pomůžu, už se o tom nesmím sám ani omylem nijak zmínit. Takže moc díky Nově za to, že pomohla s úklidem byť jen jednoho domku. Ovšem to, jak se z toho snažila vytřískat maximum reklamy pro své seriály, to bylo opravdu nechutné. Když už tak mnohem lepší fór by byl tehdy, kdyby pomáhali i kameramani, zvukaři, osvětlovači, střihači a titulkáři, a v televizních  novinách by se objevily jen záběry natočené  amatérskou kamerou s poznámkou, že do brigády se zapojil i štáb, byť to bylo na úkor vysílaných záběrů.

Autor: Jan Šesták | sobota 8.6.2013 10:18 | karma článku: 39,14 | přečteno: 4936x