Silvestr s Beetles přímo zde na blogu, s možností výher!

Nedávná předvánoční informace o knížce Beetles, uveřejněná na tomto blogu,  se stala  doslova převratnou událostí pokud jde o počet diskusních příspěvků. Zatímco běžné knižní recenze mají v drtivé většině nula diskusních příspěvků,  pod touto se objevilo za pět dní celkem 135 příspěvků ctěných čtenářů blogů iDNES.

Navíc často bouřlivé reakce vyvolaly vznik dalších dvou blogů na podobné téma. To jen dosvědčuje hloubavost zdejších diskutujících, podobně jako jejich zájem posuzovat vše, tedy i knihy, v  širších souvislostech. Pochopitelně, že někdy se jim to zadařilo, někdy už méně. Protože máme dnes Silvestra, tak se věnujme jedné zajímavé výtce, která se opakovala v diskusi k prvnímu blogu na téma Beetles, který je po kliknutí ZDE. Někteří diskutující totiž zmiňovali, že jsem si napsal sám jednu z pochvalných recenzí. A k tomu se vztahuje první dnešní soutěžní otázka: Napsal jsem sám následující aktuální recenzi včetně novoročního přání  ze včerejška,  nebo to napsala opravdu Barunka?

"Knížka Beetles mě zavedla do totálně neznámé krajiny, odhalila mi problémy kluků, o kterých jsem neměla ani potuchy a utvrdila mě v tom, že o čem se nemluví, neznamená, že neexistuje, nebo je špatné. Strašně jsem se u ní nasmála a četla jsem jí skoro jedním dechem, myslím že to co měla za úkol, splnila. Navíc mě dostávala angličtina, jsem se snad i něco přiučila - successful? nebo snad dokonce ssuucceessffuull?:o)
Jen se mi zdá, že je nedokončená, už máš druhý díl? :o)
Posílám Tvou knihu dál, o její navrácení do mých rukou se ale budu klidně prát, jen si myslím, že by byla škoda, aby mi ležela v knihovně, když se u ní můžou smát i ostatní....

Přeji hezkého Silvestra s fajn lidma, do přicházejícího roku vkroč tou správnou nohou a pokud možno chodidlem a né po kolenou:o) Přeji Ti, aby jsi měl v roce 2010 pevné nervy na srážky s blbcem a zároveň štěstí na lidi, kteří Tě obohatí....měj se pohádkově, měj se Beatlsácky:o)
Barunka

Dalším úkolem bude určit, jestli je na následujích fotkách opravdu Barunka, nebo já v převleku po týdnu práce maskérů?

 

Prosím soutěžící, aby mi posílali správné odpovědi na mail, aby tak ostatní nemohli opisovat. Každý, kdo odpoví správně mě může pozvat na panáka, a v případě,  že správnou odpovědí bude to, že se jedná o text i fota Barunky, budou moci pozvat i ji.

Závěrem jako snad malá prevence toho, že i na Silvestra by se mohla dodržovat střídmost v pití, jedna ukázka z knihy Beetles, jejíž autorem rozhodně nejsem já, jak ostatně vyplyne i z textu. :

Polopito

Pak se mi propojilo, jak mě Alena nazvala jazykozpytcem, a Franta Jemelka s příhodou o slavném češtináři Trávníčkovi. S Frantou jsme se potkávali při sportu a udělal na mě dojem. Bavil se, i když byl starší. Chodil na Křenku, kam přijali i mě. Byl jsem rád, budu tam mít kámoše ve vyšším ročníku.

 Franta jednou vykládal, jak studenti přišli za Trávníčkem:

„Pane profesore, všechny názvy pro ženský pohlavní orgán jsou hanlivé, copak není žádné přijatelnější slovo?“

Trávníček s údivem odvětil: „Studenti, vy máte mezery! Existuje krásné staré české slovo - polopito!“

„???“

Profesor pokračoval: „Už po staletí se používá pravdivé a výstižné přísloví: Jez do polosyta, pi/yj do polopita!“

Ukázka z knihy Beetles /J. Kudrnáč/ otištěna s laskavým svolením nakladatelství Oldies but Goldies

Tři autoři nejvtipnějších diskusních příspěvků pak dostanou výtisk knihy Beetles. Ty určíme všichni tak, že u příspěvku, který se nám bude zdát vtipný dáme reakci, že pro něj hlasujeme.  Závěrem mi dovolte, abych popřál všem čtenářům iDNES, kolegům blogerům i všem, kteří zabezpečují chod iDNES,  vše nejlepší a hodně zdraví do Nového roku! Přesně ve smyslu nahoře již zmíněného přání, ať jej psal kdokoliv.

 

Autor: Jan Šesták | čtvrtek 31.12.2009 21:08 | karma článku: 8,42 | přečteno: 1606x