Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportéři ČT a manipulace sms soutěže O2 o sto bavoráků

Pondělní pořad Reportéři ČT se snažil rozkrýt manipulaci pořadatelů s přidělováním aut BMW výhercům v předvánoční soutěži O2, zůstal ovšem na půli cesty. Dobrým počinem bylo kontaktování pánů Luďka a Ondřeje, kteří se po seznámení s herním  systémem do soutěže vrhli i s tím, že bude nutné pro možnou výhru investovat denně do esemesek cca 35 tisíc korun. Vytrvali i po dvou neúspěších a nakonec vyhráli pro sebe, rodiče a přátele 15 bavoráků, i když někdy dosáhla částka investovaná do esemesek až 80 - 90 tis. Kč. Ale za auto v hodnotě minimálně půl mega jistě přijatelný peníz.

Nebylo to ovšem tak jednoduché, jak potvrzují i ohlasy dalších účastníků v internetových diskusích, kteří to vzdali po investování různých částek. Někdo poté co investoval tisíc, jiný se zastavil na sedmi a někdo zase odpovídal na otázky až do té doby, než účet ze sms zprávy dosáhl 12 000 Kč. Každý zřejmě podle velikosti firmy, protože hodně lidí přiznalo, že používalo služební telefony. Nepromysleli si to ovšem tak precizně jako zmínění Luděk s Ondřejem, kteří si záhy vydedukovali, že budou muset začít úderem půlnoci a správně odpovídat celých 24 hodin. Navíc po prvních dnech zjistili, že se otázky začínají v určitých intervalech opakovat a jak podotkli, pak už k bleskovým správným odpovědím stačila jen průměrná paměť.

 

Ovšem když vyhráli ze svých dvou telefonů /na kterých jen měnili sim karty svých přátel/ už patnácté auto, jejich vítězná série byla přerušena a i když podle regulí měli vyhrát 20 dalších aut, byli společností  O 2 diskvalifikováni s tím, že porušují pravidla údajným používáním robota a dalšími výhradami na základě úprav pravidel soutěže.

 

Tady se nabízí otázka, která v pořadu žel položena nebyla. Bylo tam sice zmíněno vysvětlení O2, že soutěž měla být pro všechny účastníky a ne jen pro jednu skupinu, používající navíc jen dvou telefonů, byť to pravidla nezakazovala. Ovšem to přeci mohlo být O2 i pořádající společnosti Upstream jedno, pro marketing jistě úplně stačilo ukázat každý den foto a jméno výherce k tomu, aby zapracovalo vzrušení soutěžících a ti aby se tak zase dávali s novou vervou do proesemeskování svých tisícovek, podle možností svých nebo svých firem. Což jistě bohatě pokrylo jak náklady na auta, tak i reklamu a další výdaje.  

 

Fór tedy bude zřejmě úplně jinde. Nějaká chytrá hlava buď ze spol. Upstream nebo přímo z českého manažmentu O2 se inspirovala už dlouho provozovanými soutěžemi programových časopisů,  kdy při poslání odpovědi na primitivní otázku esemeskou za 30 Kč vyhrává ikstá v pořadí vstupenku na nějaký koncert,  vždy  podle její ceny. Pokud vůbec, protože tito výherci se nikdy neoznamují a tak se může jednat o reklamu ad absurdum, kdy ji platí hotově přímo ti, kterým je určena. Proč tedy neudělat něco takového ve velkém, a nenechat si zaplatit klienty sto bavoráků a ty pak nerozdělit mezi  známé a příbuzné manažerů O2 a Upstreamu? I s tím, že pár se jich může utrousit plebsu. Není to sice možná úplně fér, takhle klienty odrbávat ale nakonec co, vždyť oni většinou zase svou účastí odrbávají buď svůj podnik nebo aspoň finančák, takže je to fifty fifty.

 

Ovšem organizátoři zjevně nepočítali s tím, že se mezi účastníky najdou Luděk s Ondřejem, kteří pojedou nadoraz a budou mít kapitál. Pár bavoráků by ještě oželeli, ale dát jen tak pryč 35 aut by už bylo trochu moc, to by se na všechny spřízněné duše nedostalo. Výsledkem je krajně negativní reklama pro O2. Také proto, že podle diskusí hodně účastníkům přestávaly v závěrečné fázi otázky chodit, aby tak zřejmě neohrozili již dávno připraveného "výherce". Nebo zase naopak, pokud měli účastníci bodů málo, tak byli vyzýváni i v pokračování v soutěži po půlnoci, byť se novým dnem vše nulovalo.

Jistě by bylo  zajímavé znát názor španělských majitelů O2 na formu aktivit těchto čimanů. Stejně jako stanovisko Českého telekomunikačního úřadu. 

Dnes v pátek 29. května bylo zastaveno trestní stíhaní znojemské učitelky Miroslavy Prillerové. Případu se věnoval i nejčtenější článek tohoto blogu:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/66610/Skolni-sex-hybe-republikou.html 

 

Autor: Jan Šesták | úterý 26.5.2009 0:38 | karma článku: 42,97 | přečteno: 11230x
  • Další články autora

Jan Šesták

Jak prezident Petr Pavel řešil své známky

"Moje vize byla nemít žádný portrét, nemít žádnou známku, a pokud možno se takhle nezviditelňovat." Dále na středeční tiskové konferenci pan prezident Pavel zmínil, že to není způsob prezentace, který by mu byl vlastní.

9.6.2023 v 10:38 | Karma: 15,38 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Rozhlas vykročil do další stovky naplno, stejně jako děkování za pozvání

Nejen náš rozhlas, ale podobně i televize či internetové podcasty jsou zaplaveny inflací děkování za pozvání. Zejména ve vysílání zpravodajských stanic, jakou je třeba Český rozhlas Plus, s krátkými vstupy expertů či politiků.

23.5.2023 v 11:23 | Karma: 10,76 | Přečteno: 251x | Diskuse| Média

Jan Šesták

Michael Kocáb si asi dovolil už hodně

Když na stanici ČRo Plus řekl: "Prezident s komunistickou minulostí? Plivnutí do tváře všem obětem komunistického režimu," a dodal: "Naprosto nepřijatelné a zklamání, že je tady 70 % voličů, kterým nevadí komunistická minulost."

26.1.2023 v 12:16 | Karma: 27,00 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Danuše Nerudová naštěstí nepostoupila

Danuše Nerudová se ze začátku zcela vážně chlubila tím, že nemá jako jedna z mála žádnou komunistickou totalitní minulost. Stopla to až poté, když se stala terčem vtipů kvůli tomu, že byla za totáče teprve školačkou.

15.1.2023 v 18:40 | Karma: 31,99 | Přečteno: 1281x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Ministerstvu zdravotnictví České republiky

Vážení pracovníci ministerstva zdravotnictví. Velmi pravděpodobně došlo v souvislosti s aktuálním nouzovým stavem ke dvěma pochybením ministerstva, které na různých úrovních buď řídíte, nebo kde máte různé funkce.

16.12.2021 v 0:35 | Karma: 20,45 | Přečteno: 642x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

KOMENTÁŘ: Bagration. Operace, která odstartovala průlom východní fronty

30. června 2024

Premium V červnu 1944 se Spojenci vylodili v Normandii, zatímco na východní frontě ve stejné době probíhala...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Jako mravenci. Hrůza na mostě korunovala americký úprk z Pchjongjangu

30. června 2024

Seriál Korejskou válku dnes vnímáme především jako pozadí pro vtípky vypečených doktorů ze seriálu...

Na Plzeňsku u Seče se srazila auta, jeden řidič zemřel. Havarovalo se i jinde

29. června 2024  19:28,  aktualizováno  21:37

Smrtí jednoho z řidičů skončila sobotu odpoledne nehoda u Seče na jižním Plzeňsku. Na silnici první...

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...

  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik