Nekomunista Josef Komárek nám to teď pěkně po komunisticku nandal

Na svém blogu totiž vykouzlil v 18.oo hod. článek  „O neušlechtilých komunistech a jejich ušlechtilých odpůrcích.“  na který by se svého času nezmohlo snad ani Rudé právo.  Úvodem nezapomněl zdůraznit, že „Jsem už v letech a nikdy jsem nebyl komunistou a komunisty jsem vždy z duše nesnášel.“ Je možné, že komunisty opravdu nesnášel, zcela jistě se mu ale zalíbily jejich metody, z nichž zákaz diskuse je ještě ta nejméně křiklavá.

V propagandě ovšem pan Komárek totalitní komunisty ještě předčil, když neváhal dát kapitalismu za vinu i hlad v Londýně v roce 1850. Kuppdivu ale už nezmínil, že třeba ani lékařská péče tehdy v Londýně zřejmě taky za moc nestála. Při zmínce o problémech naší 1. republiky, které se pochopitelně taky dotkla světová hospodářská krize zase zapomněl poznamenat, že zatímco u nás byla krize, tak sovětský diktátor Stalin  se vyžíval ve vraždění a zavírání milionů svých spoluobčanů do gulagů. Je ovšem fakt, že potom zbylo na ostatní sovětské občany více jídla, v tom je třeba dát panu Komárkovi za pravdu.

Trošku sice podcenil naše vyspělé předválečné letectvo, když napsal „Samozřejmě, tzv. západní piloti vytvořili po válce základní kádr vojenských i civilních pilotů – vždyť nikdo jiný vlastně létat neuměl.“ Ale budiž, udělal to jen proto, aby pochválil velkorysost poúnorového režimu, když pak uvedl o emigraci pilotů v letadlech: „A trvalo to dost dlouho a skoro se dnes divím, jak dlouho to komunistická moc snášela.“

Škoda jen, že si pan Komárek nepovšimnul při svém popisu hladových krků, že třeba v poválečném Německu byl hlad všude stejně, ale jakýmsi záhadným způsobem se dříve dokázali nasytit občané SRN, žijící pod bičem kapitalismu, než jejich bratři a sestry v NDR, kteří se dali cestou Anežky Hodinové – Spurné, zřejmě oblíbené to političky pana Komárka, byť mu již vypadlo její druhé jméno.

 Pan Komárek pochválil i prokurátorku Brožovou – Polednovou, když poznamenal: „ když  byla nedávno souzena dělnická prokurátorka Polednová, málokdo si asi všimnul jejího vyjádření: … nechtěli jsme tu bídu, aby se vrátila... “ Ale férově je třeba přiznat, že na paní prokurátorku potom udělal pan Komárek ty, ty, ty když dodal „(Což samozřejmě není argument pro justiční vraždy).“ Takže nakonec to s panem Komárkem tak špatné nebude, byť třeba zřejmě nikdy neslyšel o StB a spoustě dalších kuriozit. Není divu, v rubrice jeho profilu totiž stojí: „ O autorovi: Senior - bývalý systémový inženýr.“  I proto bychom se na něj neměli nijak zlobit, vždyť socialistický systémový inženýr vymýšlel příliš velké věci na to, aby se mohl zdržovat nějakými  detaily jako třeba tím, že si tady byli někteří rovnější než druzí. Ale řekl bych, že pokud bude přímá volba presidenta, tak má Jan Fischer jistý další hlas.

Autor: Jan Šesták | sobota 1.10.2011 20:23 | karma článku: 19,78 | přečteno: 2208x