Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

Hawránek

18. 10. 2011 23:57
Marně čekám na pokračování

Kdy bude další díl?

0 0
možnosti
MF

corrompere

18. 10. 2011 8:39
Jeníku

ty pořáď teda jedeš, jak za důvěrnických časech...;-DR^

0 0
možnosti
PP

echo.3.

5. 10. 2011 2:23
Josef Komarek? Neznam.

Znam ale Jenika Sestaka-Oldiess-J.Kudrnace To je borec-rudobijec.

:o))

0 0
možnosti

oldiess

5. 10. 2011 8:37
Re: Josef Komarek? Neznam.

Proč hned rudobijec? Pouze tady občas poukážu na ty, kteří za totality měřili dvojím či trojím metrem. Podobně jako třeba zde na blogu zase jistý echo.3 s oblibou uvádí všechny možné i nemožné varianty nicků jiných blogerů, a investigativně odhaluje jejich všeobecně známá jména;-D. Přitom ho ani nenapadne jaká je sám trapka, když se pořád skrývá za nickem a zůstává tak tajnější než tajní za totáče. Takže vážený pane, už jsem Vám opakovaně říkal, že je naprosto OK když pouze jako nick tady diskutujete třeba o psích hovínkách či jiných podobných tématech. Ale pokud chcete přispívat do diskusí o totalitě z pozice jediného spravedlivého, musíte to napřed dokázat, že jste jím opravdu byl. Jinak nutně vypadáte nejen jako srágora totalitní, ale i dnešní.

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

2. 10. 2011 18:38
Dodatečně čtené

Pane autore, je dobře že jste se vrátil k článku pana J.Komárka a otevřel  tím diskuzi kterou J.K. nepovolil. Jeho celý článek je koncentrovaná blbost ve všech bodech, a je jich tolik že zmínit se k jednotlivostem by znamenalo příliš dlouhé psaní. Už ty vyhublé tváře na fotografiích z r.l948 - panečku Gottwald vypadal dost baculatě, a stejně tak i Slánský na stejné fotografii kde ještě nebyl vyretušovaný. Letci z Anglie to měli jednoduché, ale museli být loajální - existoval nějaký nebo znal p.K.některého takového vůbec? Atd.

Měla to být tedy idylka. Jistě lze souhlasit, že dnešek také žádná idylka není. To ovšem nemůže stačit ke glorifikaci  minulosti naplněné bezprávím a krutostí jaké jsou typické pro diktatury a státní teror. Takže p.J.K. buď zešílel, nebo úmyslně provokuje, nebo nemůže zapomenout, že "za našich mladých let bejval svět jako květ ..."   Snad vše dohromady  8-o

0 0
možnosti

oldiess

2. 10. 2011 19:40
Re: Dodatečně čtené

Díky za pregnantní shrnutí, možná to pan Komárek myslel dobře ale v tom případě se mu to vůbec nepovedlo. I když jeho vysoké karmové ohodnocení dokládá, že i tak má tato rétorika tady spoustu příznivců.

0 0
možnosti
C

carolusI

2. 10. 2011 17:04
Vyprovokoval jste mě,

že jsem si článek p.Komárka přečetl. A musím mu přiznat, že nad událostmi přemýšlí. A že se jeho závěry nehodí do propagandistických hesel, je spíš chyba těch hesel. Historii totiž málokdy věrně popisuje propaganda ať už rudá nebo dnes modrá, kterou nás krmí překabátění komunisté. Většina těch zmetků co nám vládnou a káží o krásném kapitalismu jsou buď bývalí komunisti nebo jsou alespoň z komunistického hnízda. Jenže dnes už mají nahrabáno a o svůj nakradený mamon se bojí. A pravda je, že socialismus porazili právě tito oportunisti v řadách KSČ a ne hrstka disidentů často také s komunistickou minulostí. Vidět věci tak jak jsou dá trochu práci. A to co člověk uvidí, je většinou na zvracení.Rv

1 0
možnosti

oldiess

2. 10. 2011 17:31
Re: Vyprovokoval jste mě,

Nijak neobhajuju dnešní postkomunistické lumpy, stejně jako je fakt, že disidenti pochopitelně dbali jen na své dobro a vše u nás skončilo jen díky  pádu opony v Berlíně, Maďarsku a tak. Na to ovšem není ani nutné nijak moc přemýšlet. to je zřejmé. Ale jinak se obávám, že pan Komárek opravdu vše posuzuje očima totalitních papalášů

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

2. 10. 2011 15:12
komárkovi se zadřel komunismus pod kůži

hlavně jeho styl uvažování a argumentace, vytrhávání věcí ze souvislostí..... téměř každá jím uváděná věc je reálná, ale mimo souvislosti, s nelogickými vývody.

Asi nejobludnější je kritika vyhublosti českých dělníků za krize První republiky a zcela jistě  náhodou opomentý hladomor v rusku a v souvislosti s tím (hladem v čr) glorifikace komunismu či socialismu.

Ale těch souvislostí vynechal takové mraky , že se to nehodí ani komentovat. A perla na závěr- zákaz diskuze soudruzi, řekl jsem a tak to je , Váš názor mne nezajímá.....

1 0
možnosti

oldiess

2. 10. 2011 17:03
Re: komárkovi se zadřel komunismus pod kůži

R^

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

2. 10. 2011 14:48
Urazil jste paní prokurátorku Polednovou-Brožovou

pane Šestáku, která je obětí justičního spiknutí. Vy jste dle všeho inteligentní člověk, tak jistě chápete, že byla politickou vězeňkyní tohoto režimu.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

2. 10. 2011 15:14
Re: Urazil jste paní prokurátorku Polednovou-Brožovou

hmm. poslechněte si její obžalovací projev..... zapálená soudružské nadšení, fakta nepodstatná, hněv lidu.....Pokud Vám to nepřijde divné, emigrujte  do Severní Korei.

0 0
možnosti
H

hafusak2

2. 10. 2011 9:32
Už jen v nadpisu dvakrát použít slovo "komunismus",

znamená, že už předem mám také říkat fuj fuj fuj a ze zásady nesouhlasit? Jenže on ten pán má pravdu a v hromadě věcí s ním souhlasím. Pokud s ním nesouhlasíte Vy, proč nepoužijete patřičné věcné argumenty? Takhle to vypadá jen jako osobní napadání.

0 0
možnosti

oldiess

2. 10. 2011 10:14
Re: Už jen v nadpisu dvakrát použít slovo

sorry ale nečetl jste zřejmě pozorně - autora jsem nijak nenapadal, snad jen poznámkou, že jako socialistický systémový inženýr mu leccos uniklo - což bude ale nakonec podle jeho textu pravda. Zdá se Vám jinak málo věcným argumentem např. to, že Němci měli po válce rovnocennou výchozí pozici, ale přitom ti, co u Stalingradu stříleli do vzduchu se zmohli jen na Trabanty, kdežto např. BMW či Mercedesy byly přeci jen o třídu výš?

1 0
možnosti
C

carolusI

1. 10. 2011 23:21
To jste nevyřešil.

Fišer je také překabátěnec.Rv

0 0
možnosti

oldiess

2. 10. 2011 6:03
Re: To jste nevyřešil.

Fišera jsem ani vyřešit nemohl, ale nesouhlasím s tím, že je "překabátěnec" - řekl bych, že se svými soudruhy je pořád v těsném kontaktu a jistě si při setkáních libují, jak to vše zvládli a jak to pořád postaru řídí

1 0
možnosti
K

krllo

1. 10. 2011 21:55
Bohužel Josef Komárek má pravdu.

Na druhou stranu náš mafiánský a zlodějský režim není těžké kritizovat.!!

1 0
možnosti
R

rudaz

1. 10. 2011 22:58
Re: Bohužel Josef Komárek má pravdu.

Proto se taky dalším vládám bude dařit. Stačí, když každý měsíc provedou nějaké zlepšení. Tedy zlepšení a néé jak títo chlapci neschopní.

Bude líp.R^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik