Kundera, Nohavica či ing. Paulczynski vadí, JUDr. Štrougal ne?

I největší oponent rudé totality musí smeknout před tím, jak se komunisticko – estébáckým špičkám podařilo nyní udělat z totalitního Československa v podstatě ráj na zemi. To, že se národu 41 let jen lhalo a případně se v rámci klidu či bezpečnosti občas někdo popravil či zastřelil při demonstraci, nebo aspoň na pár let uvěznil, to už je zapomenuto. Dnes již oba režimy vychází u lidí fifty fifty, případně je na tom o něco líp režim předlistopadový, když se jeho pokračující propagandě podařilo geniálně rozšířit již proslulý bonmot „Raději stát ve frontě na banány než na pracáku.“

Tento úspěch bývalých estébákomunistů se ovšem nedostavil náhodou, ale je výsledkem jejich důsledné a systematické práce. Do ní také patří pravidelné bagatelizování všech zločinů totality, a k tomu posloužila taky známá  jména, zmíněná v titulku. Z Milana Kundery se pomocí jakéhosi podivného listu z archivu udělal záměrně estébák 1. kategorie jen proto, aby si lidé oprávněně povzdechli, že je to blbost a ať už s tím dají pokoj. Podobně jako Jaromír Nohavica, který zřejmě v roce 1989 se chtěl konečně podívat na Západ, tak podepsal nějakému estébáckému cypovi, že ho tedy pak bude informovat. Dodnes mu to sice půlka diskutujících pod jakýmkoliv článkem o něm vyčítá, ale většina lidí si oprávněně řekla. Ať už s tím dají pokoj.

Ing. Petr Paulczynski se zase hodí retušérům totality z toho důvodu, že byl rok členem KSČ, když tam vstoupil v bouřlivém roce 1968.  Diskuse pod blogy Petra Paulczynského to s neúprosnou pravidelností dokazují  již asi pět let, prostě od doby, kdy si blog na iDNES založil. Prakticky pod jeho každým článkem se objeví vždy několik příspěvků, které vůbec nereagují na článek ale zmiňují jeho roční členství v KSČ. Aniž by jim docházelo, že tím že v roce 1970 z KSČ sám vystoupil, tak si nad sebou podepsal ten nejhorší ortel. Tím okamžikem na tom byl hůř než vyškrtnutý i vyloučený člen KSČ, a dokonce i hůř než nestraník. Ti všichni měli naději, že se budou moci někdy ještě uplatnit, on už ne, jen se mu mohlo snad někdy zdát o tom, že režim jednou skončí. Takže tito estébákomunističtí retušéři vytrvale plevelí diskuse pod články ing. Paulczynského do nekonečna opakujícími se příspěvky o jeho členství v KSČ, a tak mu nezbývá nic jiného než je mazat, aby se normální diskutující mohl v diskusi trochu orientovat.

V tom ovšem spočívá ta taktika bývalých estébákomunistů. Je to rozumnej borec, má skvělé postřehy, tak tím že ho budeme systematicky očerňovat kvůli tomu ročnímu členství v KSČ, tak zase čtenáře unavíme natolik, až si řeknou – dejte už s tím členstvím v KSČ pokoj – a o to jim jde. Důkazem toho, že je to záměrná činnost nyní snad poloilegálních bývalých struktur je to, že žádný normální člověk, ani třeba disident, který tu dobu prožil, by takové členství nemohl nikomu vyčítat ani náhodou. Nehledě na to, že špína by se neměla házet ani na ty z nás, kteří byli kvůli své profesi v KSČ mnohem déle, pokud tedy vyloženě někomu neškodili. Taková byla prostě doba, a vyčítat třeba chirurgovi, že vstoupil do KSČ aby se mohl stát primářem, je už úplná pitomost.

Ovšem hlavním cílem těchto struktur je to, aby se s těmi, co třeba jako členové KSČ nikomu neškodili, svezli i největší nomenklaturní špičky KSČ a StB, kteří přímo vytvářeli zločinný režim a posílali třeba Lidové milice vraždit naše spoluobčany při demonstracích v roce 1969, což se jim žel daří bez téměř jediné chybičky.  Takže nikomu už nevadí, že mj. kápo všech estébáků  jako ministr vnitra v letech 1961 – 1965, JUDr. Lubomír Štrougal, má zřejmě nejvyšší důchod v této republice, když zločinný komunistický režim spoluorganizoval celých 41 let.  Milouš Jakeš na tom taky nebude o moc hůře.

V této souvislosti je přímo tragikomický velký článek z dnešní titulky tištěné MF DNES – Známí Češi dají svůj důchod chudým – když „reportér Josef Klíma získal první dárce pro svůj návrh, aby bohatí důchodci rozdělili své penze mezi ty chudé.“ Takže pan Klíma a další budou přispívat, a Štrougal, Jakeš a další, kteří se aktivně podíleli na dlouholetém zbídačování této země, včetně nevyčíslitelných morálních škod, budou nadále pobírat největší důchody v republice? Životní minimum by měli dostat a hotovo, zvláště když si už přišli na dost za dobu, kdy byli přímo u koryta. Na to by se měl Josef Klíma zaměřit, systematicky, nejlépe  po vzoru estébákomunistů, a ne přispívat nějakými drobky, byť vlastními.

Nemluvě už o tom, že odměnu sto tisíc a zvýšení penzí disidentů zase platíme my všichni, a Štrougal a spol. se nám jenom smějí. Polákům se sice většinou jen vysmíváme, ovšem pokud jde o vyrovnání se s totalitou, to máme k nim hodně daleko. Již před třemi lety se v Polsku snížily důchody 41 tisícům bývalých spolupracovníků komunistické státní bezpečnosti, a taky několika největším papalášům, když  např.  Jaruzelskému byl snížen důchod z našich 53 tis. korun "jen" na polovinu. Pro Poláky je to velmi dobrá zpráva zejména proto, že je důkazem toho, že v zemi už neexistuje prolnutí bývalých estébácko-komunistických zločinců s nynější vládou a zastupiteli na všech úrovních. Doufejme, že u nás už také ne. A že se tedy nedočkáme pokračování Gottlandu, ve kterém bychom už spíš než k smíchu byli Polákům k pláči.

 

 

 

Autor: Jan Šesták | pátek 3.5.2013 10:31 | karma článku: 43,30 | přečteno: 7528x