Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kádrováci z ČSSD a Petr Paulczynski

Včerejší diskuse k několika blogům se opět hemžily příspěvky příznivců ČSSD podle jednoho vzorce, který odpovídá   praktikám totalitních kádrováků ve stylu "kdo nejde ve všem s námi, jde proti nám".  Jistým oživením pro mě bylo to, že vedle obvyklých kolovrátkových ataků na Paulczynského roční členství v KSČ jsem se cílem stal i sám, kvůli tomu, že jsem si dovolil v blogu zmínit neomalenou sebeprezentaci JM hejtmana Haška.

Výhodou celé situace bylo to, že jsem se osobně mohl přesvědčit jaké to je, odolávat stereotypním výpadům příznivcům jedné strany, kteří nejsou schopni ničeho jiného, než všemi prostředky hájit jakékoliv konání svých politických vůdců.

V článku:  http://sestak.blog.idnes.cz/c/90241/JM-hejtman-Hasek-zneuzil-povodnove-tragedie-jako-prvni.html  jsem si dovolil vytknout hejtmanu Haškovi, že si v agrární rozhlasové diskusi teatrálně vynutil pozornost, aby se prohodil frázovitým  projevem soustrasti obětem povodní, které v ten okamžik dělaly jistě vše jiné, než aby poslouchaly nějakou diskusi. Za to jsem byl v diskusi mj. nařčen z nenávisti k ČSSD a opakovaně u mě byla na dálku  diagnostikována paranoia.

 Zajímavé na tom je ovšem to, že když jsem podobně vytknul před časem  Pavlu Bémovi nevhodné chování,  opakovaným přirovnáním tragického případu osudu matky a dítěte z díla Sofiina volba k našim lokálním politickým kšeftíkům, nikdo mě z nenávisti k ODS neobvinil. http://sestak.blog.idnes.cz/c/60819/Je-Pavel-Bem-opravdu-obdaren.html 

Tato dvě přirovnání naznačují, že zatímco příznivci ODS jsou schopni přijmout kritiku, tak v řadách ČSSD vzbudí jakákoliv zmínka o špatných skutcích jejích členů vždy velké pobouření. Tato zaslepenost se projevuje i obráceně, kdy zase pořád dokola kritizují ostatní, aniž by byli schopni vyhodnotit si své argumenty. Diskuse pod blogy Petra Paulczynského jsou toho důkazem. S neúprosnou pravidelností se tam objevuje vždy několik příspěvků, které vůbec nereagují na článek ale zmiňují jeho roční členství v KSČ. Aniž by jim docházelo, že tím že v roce 1970 z KSČ sám vystoupil, tak si nad sebou podepsal ten nejhorší ortel. Tím okamžikem na tom byl hůř než vyškrtnutý i vyloučený člen KSČ, a dokonce i hůř než nestraník. Ti všichni měli naději, že se budou moci někdy ještě uplatnit, on už ne, jen se mu mohlo snad někdy zdát o tom, že režim jednou skončí.

 

Jediné co Paulczynskému tito kádrováci komunistického typu vyčítají pokud jde o jeho komunistické myšlení oprávněně, to jsou snad jeho občasné zmínky o mamuš. Tady to na něm stopy zanechalo, protože na rozdíl od dnešních trendů je už téměř 40 let s jednou manželkou. Byť i to musíme brát s reservou, protože soudruzi sice neustále, kupodivu  i v souladu s Masarykem, prezentovali rodinu jako základ státu, to jim ovšem vůbec nebránilo v tom, aby se důsledně nevěnovali třeba svým mladým soudružkám sekretářkám.

 

Mně osobně na těchto kádrovácích z ČSSD vadí to, že mi v diskusích často doporučují abych se Petra Paulczynského nezastával, někdo dokonce vyčítají, že jsme chodili na stejnou základku. Chtěl bych poznamenat, že tohle už jsme tady taky měli, kdy nám bylo nařizováno či doporučováno, s kým se stýkat můžeme a s kým ne, stejně jako další věci, co máme číst, jaké filmy sledovat atd. O psaní ani nemluvě, to už mohli opravdu jen soudruzi. Děkuji nechci, už toho bylo dost. Jako s každým druhým, tak se ani s Petrem Paulczynským neshodnu zdaleka ve všem. Tutově ale v tom, že není nad věcnou a nezaslepenou diskusi.

 

Autor: Jan Šesták | pátek 26.6.2009 10:07 | karma článku: 36,85 | přečteno: 2611x
  • Další články autora

Jan Šesták

Jak prezident Petr Pavel řešil své známky

"Moje vize byla nemít žádný portrét, nemít žádnou známku, a pokud možno se takhle nezviditelňovat." Dále na středeční tiskové konferenci pan prezident Pavel zmínil, že to není způsob prezentace, který by mu byl vlastní.

9.6.2023 v 10:38 | Karma: 15,38 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Rozhlas vykročil do další stovky naplno, stejně jako děkování za pozvání

Nejen náš rozhlas, ale podobně i televize či internetové podcasty jsou zaplaveny inflací děkování za pozvání. Zejména ve vysílání zpravodajských stanic, jakou je třeba Český rozhlas Plus, s krátkými vstupy expertů či politiků.

23.5.2023 v 11:23 | Karma: 10,76 | Přečteno: 251x | Diskuse| Média

Jan Šesták

Michael Kocáb si asi dovolil už hodně

Když na stanici ČRo Plus řekl: "Prezident s komunistickou minulostí? Plivnutí do tváře všem obětem komunistického režimu," a dodal: "Naprosto nepřijatelné a zklamání, že je tady 70 % voličů, kterým nevadí komunistická minulost."

26.1.2023 v 12:16 | Karma: 27,00 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Danuše Nerudová naštěstí nepostoupila

Danuše Nerudová se ze začátku zcela vážně chlubila tím, že nemá jako jedna z mála žádnou komunistickou totalitní minulost. Stopla to až poté, když se stala terčem vtipů kvůli tomu, že byla za totáče teprve školačkou.

15.1.2023 v 18:40 | Karma: 31,99 | Přečteno: 1281x | Diskuse| Společnost

Jan Šesták

Ministerstvu zdravotnictví České republiky

Vážení pracovníci ministerstva zdravotnictví. Velmi pravděpodobně došlo v souvislosti s aktuálním nouzovým stavem ke dvěma pochybením ministerstva, které na různých úrovních buď řídíte, nebo kde máte různé funkce.

16.12.2021 v 0:35 | Karma: 20,45 | Přečteno: 642x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

KOMENTÁŘ: Bagration. Operace, která odstartovala průlom východní fronty

30. června 2024

Premium V červnu 1944 se Spojenci vylodili v Normandii, zatímco na východní frontě ve stejné době probíhala...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Jako mravenci. Hrůza na mostě korunovala americký úprk z Pchjongjangu

30. června 2024

Seriál Korejskou válku dnes vnímáme především jako pozadí pro vtípky vypečených doktorů ze seriálu...

Na Plzeňsku u Seče se srazila auta, jeden řidič zemřel. Havarovalo se i jinde

29. června 2024  19:28,  aktualizováno  21:37

Smrtí jednoho z řidičů skončila sobotu odpoledne nehoda u Seče na jižním Plzeňsku. Na silnici první...

  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik