Severní část Tenerife – Punta de la Barranquera až maják Punta del Hidalgo – III. část

Pokračujeme v objevování ostrova Tenerife a tentokrát jsme si řekli, že by bylo dobré poznat lépe přímořské okolí El Soccora, které je nám na měsíc domovem. V průvodcích jsme nalezli jen strohé informace o těchto místech ostrova.

Bylo jasné, že naším dalším cílem budou právě tato místečka - Punta de la Barranquera, Bajamar a Punta del Hidalgo. 

Již od prvního dne nám utkvěli v paměti závan mořského vánku a nespoutanost vln oceánu v Punta de la Barranquera, kde žijí v symbióze místní obyvatelé a zvířata. Rackové neohroženě lítají nad hladinou moře. V tomto místě sice nejsou luxusní hotely, ale pod chátrající se omítkou přilehlých budov můžeme cítit přirozený život v každém konečku svých prstů. Je to život tak vzdálený tomu komerčnímu. Sem jsme si tedy přijeli zavzpomínat na první den našeho pobytu a zároveň započít své putování směrem na sever k majáku Punta del Hidalgo.

Po krátkém putování autem jsme se dostali do jakéhosi přímořského střediska s názvem Bajamar. Bylo znát, že sláva tohoto letoviska je již zašlá, ale je to nesmírná škoda. Na ulicích jsme potkávali spíše starší dvojice, které v tomto místě trávili svou dovolenou nebo zde již trvale žili. Prošli jsme kolem několika místních restaurací, kaváren a zmrzlináren až jsme se dostali k promenádě. Promenáda byla příjemná, všude vládla pohoda, u pobřeží se nacházel vstup do moře krytý vlnolamem, o nějž se divoce lámaly vlny. V bezprostřední blízkosti se rozprostíraly dva příjemné bazény s naprosto klidnou hladinou, která tak kontrastovala nespoutaným vlnám v pozadí. Plavání v bazénu bylo uvolňující. Vystřídali jsme se s manželem a Laurinka si taktéž přišla na své – v letovisku se nacházelo také brouzdaliště pro děti a krásné dětské hřiště, kde se dcerka parádně vyřádila. Když jsme se procházeli po letovisku, nalezli jsme na jejím konci obrovskou rezidenci s byty na prodej – nápis „se vende“ (španělsky na prodej) visel v okně jednoho z bytů. Úplně jsme se zasnili – jak by asi bylo skvělé vstávat s ranním kafíčkem a výhledem na nespoutaný oceán?

Tak snění skončilo a pokračujeme dál směrem na Punta del Hidalgo. V autě se rozprostřelo nádherné ticho – dcerka po vytrvalém řádění na dětském hřišťátku usnula. V Punta del Hidalgo již nejsou tak dobré příležitosti na koupání. V místě nalezneme několik klidných přírodních pláží, na nichž napočítáme sotva pět lidí. Podél pobřeží se nacházející posilovací stroje a vy si tak můžete hezky zacvičit přímo s výhledem na oceán. To nám české posilovny zkrátka nabídnout nemohou.

Na konci Punta del Hidalgo se nachází maják, který je zajímvou dominantou daného místa a jsou zde krásné výhledy do okolí – na útesy i na pohoří Anaga. Můžeme se tak nechat unášet pohledem do blízkých i vzdálených míst.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Linda Schumpeter | středa 13.4.2016 17:31 | karma článku: 10,92 | přečteno: 649x