San Miguel de Tajao na Tenerife – skrytá rybářská vesnička s rybími tavernami - XIII. část

Když jsme cestovali na sever po východním pobřeží, hlad nás přinutil odbočit do San Miguel de Tajao. Tato malebná rybářská vesnička je skrytá hlavním trasám turistů, její taverny s čerstvými plody moře jsou však vyhlášené.

Po sjezdu z dálnice na salidě 46 (výjezd 46) jsme mířili po úzké silničce dolů k pobřeží Atlantiku. Již při projíždění vesničkou nás zaujala krásná taverna v řeckém stylu – modro-bílá barva vypadala jako z obrazu a úplně vyzývala k návštěvě. Taverna se jmenovala „Taberna Marinera Agua y Sal“ a nás úplně nadchla.  Po příchodu jsme zvolili malý stolek venku a byli jsme vyzváni, ať si jdeme vybrat náš oběd – za vitrínou byly uchovány nejrůznější čerstvé plody moře, k nim jako přílohu je možné zvolit salát, kanárské brambory či domácí krokety – ty jsou opravdu obrovské – když se mě usměvavá číšnice zeptala, kolik kusů chci, domnívala jsem se, že se jedná o krokety klasické velikosti, tak jsem řekla 20. To rozšířilo úsměv na její tváři a ukázala mi dané krokety, které byly cca 7 cm dlouhé – svou objednávku jsem poté změnila na dvě. Byly skutečně výborné, i Laurinka z nich byla nadšená. K tomu příjemné osvěžení v podobě velkého piva a naše chuťové pohárky byly naprosto uspokojeny.

Vesnička má malou oblázkovou pláž, kde jsme nikdy při našich návštěvách moc lidí nespatřili. Vstup do moře tam totiž vlivem oblázků není příliš snadný. V San Miguelu de Tajao naleznete také pěkný přístav, kde kotví lodičky nejrůznějších tvarů a barev. Rybáři vyráží každé ráno na moře a zásobují tak místní restaurace čerstvými mořskými plody.

Při procházce podél pobřeží můžete vidět v oceánu úchvatná skaliska – vypadají překrásně, ale koupání mezi nimi není dovoleno. Představovalo by totiž v případě vln velké nebezpečí nárazu do skály.

Tato spící vesnička nás mile překvapila a pro ochutnání plodů moře je to na Tenerife ideální místo.

 

Autor: Linda Schumpeter | sobota 23.4.2016 14:05 | karma článku: 13,19 | přečteno: 322x