Kde si na Tenerife dobře zamlsat aneb dobrůtky z cukrárny El Rayo – XVI. část

„Dulcería“ či „Pastelería“ byly podniky, po nichž jsme od začátku našeho pobytu na Tenerife pátrali. Obojí je španělské synonymum pro českou cukrárnu a my jsme byli s Dulceríií El Rayo nadmíru spokojeni.

Důvod pro pátrání byl pro nás jasný - dcerka měla oslavit na ostrově své druhé narozeniny, a tak jsme hledali s manželem pěknou cukrárnu, kde Laurinka oslaví svůj velký den, a kde nám připraví vynikající dort. A našli jsme.

V malé vnitrozemní vesničce Las Mercedes by člověk něco tak úžasného nečekal. Růžový domeček cukrárny vypadal docela obyčejně, člověk by v něm nic zvláštního nehledal. Po vstupu dovnitř jsme však strnuli nadšením – ve vitrínách se nacházelo spousty dortů různých tvarů a barev. Na objednávku Vám jsou schopni vyhotovit prakticky cokoliv.

O vyhlášenosti podniku svědčí i fakt, že ačkoliv je tato schovaná vesnička položená mimo hlavní turistické trasy, je neustále plná – a to místními. Ti tady pravidelně posedávají, povídají si u dobré kávičky a chutného dortíku. Vypadá to, že nikam nespěchají. I v pracovní dny je tu velké množství lidí, vrcholy však nastávají v neděli večer, kdy je těžké najít místo volné k sezení.

Cukrárna má vlastní výrobnu, která zaměstnává přibližně dvacet lidí. Člověk má tak jistotu, že má k dispozici to nejčerstvější. Mimo jiné si tady můžete pochutnat na koňakové špičce s velmi důvtipným názvem El Teide – pojmenování získala tato špička po nejvyšší hoře ostrova. Připraví Vám tu výborný pomerančový džus, ale vše pouze ve španělštině – takže člověk musí zkrátka vědět, že chce „zumo naranja“. My jsme se stali pravidelnými hosty a vždy si tady náramně odpočineme a pochutnáme.

 

Autor: Linda Schumpeter | středa 27.4.2016 0:02 | karma článku: 13,51 | přečteno: 380x