Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už samotná cesta je oměnou

Tento citát jsem poprvé zapsal v souvislosti se Stevem Jobsem. Prý souvisí se Zen Buddhismem. O Zenu nic nevím a zatím mě to ani netrápí. Přišlo mi to pouze jako zajímavý nadpis. Původně, jěště tak minulý týden, jsem chtěl napsat text s nadpisem nasrat, ale po rozchodu s jednou úžasnou holkou jsem trochu ztratil šťávu. Na druhou stranu mám twď větší volnost. Píšu si tento porbaný blog, abych měl v hlavě větší klid, a abych neterorizoval lidi kolem sebe svými myšlenkami. Ne že bych působyl jako nějaký zvlášť dobrý myslitel, jen je toho až příliš mnoho a mě to omezuje. Na idnesu si spíš chci poštěť žilou. Mám rád, když někoho pobavím nebo zaujmu. Rád bych se nějak projevil a hledám vhodnou formu. Mnoho lidí určitě znechutím gramatikou nebo formou. I na mě moje psané myšlenky působí, jako slaboduché hovadiny. Špatně se mi vyjadřuje slovy, ale věřím, že forma nezvítězí nad obsahem. Já to jen potřebuju z hlavy dosat ven.  

Lidé jsou různí a i já jsem, tak jako každý jinný něčím zvláštní nebo zajímavý. Třeba mám, co říct ale jen pro toho, kdo bude chtít a umí brát celou řadu nmyslů a težkostí na lehkou váhu. Moje uvažování je totiž občas jeden velký vtip. Ať to, co píšu znamená cokoliv, nemusí to znamenat nic. Psaní sem je důležité především pro mě a ne tolik pro odezvu ostatních. Nepíšu, aby moje texty vypadali dobře. Neumím to a zatím se o to nesnažím. Píšu jen tak co mě napadne. Chtěl bych alespoň aby moje uvažování šlo nějakým směrem. Třeba do blogu. Vyhodit to z hlavy ven. Kdo si to nechce číst nemusí. Snad svým psaním nikoho neomezuju a nepoškozuju, ale nemyslím si, že bych se tomu mohl vyhnout. Psaním se můžu zatím vyjádřit někde, tak na úrovni čtvrté třídy. Nečekám zázraky. Třeba se pár let se budu schopný psát přesně to, co chci. Zatím je pro mě důležité alespoň začít. Psal jsem nějaké nesmysli, ale nikde jsem to neuveřejňoval. Při uveřejnění třeba tady na blogo to pro mě má úplně jinou váhu.Chci říct, že na celou řadu nesmyslů kašlu. Forma pro mě zatím není až tak důležitá. Třeba časem.

V součastnosti prožívám docela zajímavý život. Skoro mi to připadá, jako období nějaké druhé puberty a zatím se mi to docela líbí. Mnohem c, než dřív su odvázaný. I tady na blog prostě jen píšu a nezajímá mě příliš, co a proč. Ještě před rokem bych uvažoval nad každým slovem. To moje pseudo psaní je sice další extrém. Nic neřeším nebo miniálně, ale zatím se mi to hodí. Jestli se chcu přiblížit svojí osobnost, tak bych skutečně přemýšlet neměl. Snažím se především vnímat a postupně se učím cítit. Pocity jsem si téměř odepřel. Myslím si, že dens uý se nebojím jen tak brečt, když to na mě přijde. Považuji se za poměrně citlivou osobu a projevovat své city je pro mě nesmírně důležité. Na drou stranu dnes +- chápu proč jsem měl z toho projevu takový strach. Neuměl jsem si to vysvětlit a asi ani uřídit a tak jsem uzvřel své pocity. Dnes se cítím mnohem lépe a poměrně dobře a možná i relativně stabilně. Mám sice stabilní prostředí. Pevné zázemí rodiny, ale přesto zavisí na mě. Pokud si budu chtít komplikovat život stejně mi v tom nikdo nezabrání. Snaím se dát mnohem větší prostor svým citům a zatím to vypadá i přes malé obtíže docela dobře. V podstaťe su na sebe docela hrdý. Hlavně na to, jak se vyrovnávám s rozchodem. Ze začátku mě moje vědomí (respektivě já přes něj) chtělo tak trochu potopit, ale ustál jsem to zatím docela v klidu. Alespoň bych tomu rád věřil. Opět mám ve vědomí docela klid. Občas mě to sice dá spoustu úsilí, ale mysím si že je to ohromný pokrok.

Autor: Martin Schreiber | pondělí 24.6.2013 22:33 | karma článku: 3,80 | přečteno: 204x
  • Další články autora

Martin Schreiber

Nemůžeš se znovu narodit, ale odpustit ano

Vypadá to, že znovu a znovu opakuji své myšlenky. Nelze se dostat dál než před práh obávaných futer pravdy. Dveře tam nejsou. Byly dávno vykopnuty, protože jsem neměl pokoru vzít za kliku a spořádaně otevřít a říct dobrý den.

17.1.2015 v 21:15 | Karma: 7,01 | Přečteno: 446x | Diskuse| Ostatní

Martin Schreiber

Parketa

Nemám příliš mnoho možností. Snad jen volný tok myšlenek. Mohu psát na klávesnici, toužit po slávě uznání, respektu. Cokoliv co bych si mohl přát se mi ztrácí. Mám mnoho představ a cílů. Většina z nich nevychází z mého nitra. Nic z toho nesouvisí s mými pocity. Hledám jednoduchá řešení, která by mi mohla rychle pomoci. Je to však jen moje iluze. Nic víc než strach.

23.10.2014 v 16:59 | Karma: 3,76 | Přečteno: 197x | Diskuse| Ostatní

Martin Schreiber

Mylná představa

Čas od času si připadám, jako pouhá existence. Nicotná tečka připojená k mnoha nepřeberným přístrojům a jiným zařízením. Všechno kolem pípá, sviští, řinčí a čeká, až někdo přijde a dotkne se tlačítka - vyhodnotit. Pro všechny ty záznamy existují mnohá vysvětlení a většinou se s nimi lze ztotožnit a můžeme je prohlásit za probádané. Není čas. Přicházejí nové a nové údaje. Důležitá je aktuálnost.

1.10.2014 v 19:59 | Karma: 7,06 | Přečteno: 465x | Diskuse| Osobní

Martin Schreiber

Znovu studentem

Letošní školní rok pro mě znamená mnohé. Nejen že mě čeká dosud nejrozsáhlejší zkouška v podobě maturitního testu, ale především volba dalšího životního směřování. S gymnáziem na krku bych bez vysoké školy, měl jen příliš mnoho možností, které by se mi pravděpodobně nikdy nesplnily. Stal bych se totiž univerzální „chytrolínem“ na lavičce úřadu práce. Okusoval bych zdi v naději, že si mě jednoho dne někdo všimne.

6.9.2014 v 22:53 | Karma: 4,74 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

Martin Schreiber

Nechci dospět. Chci stále zůstat naivní a krásný!

Chtěl bych zase znovu vrátit do věku, kdy mi bylo tak šest nebo sedm. Postavil bych si nějaké hrady na pískovišti. Podíval bych se v sobotu ráno na pohádky a měl bych to v piči. Byl bych spokojený sám ze sebou a byl bych šťastný.

27.8.2014 v 23:14 | Karma: 8,68 | Přečteno: 340x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Při požáru ve Frýdku-Místku se zranilo 13 lidí, hasiči dali první pomoc i kočce

5. května 2024  10:08

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na neděli zranilo 13 lidí, většinou se...

Byla to pecka, poprvé jsem oddával snoubence, pochlubil se Babiš

5. května 2024  10:04

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se na sociální síti pochlubil, že poprvé oddával. „Byla to pecka,“...

Senátorský mandát chce v září obhájit většina členů, včetně Hilšera či Drahoše

5. května 2024  9:48

Senátorský mandát hodlá v zářijových volbách obhajovat většina z 27 členů horní parlamentní komory,...

Bohoslužba před bitvou. Ukrajinští kaplani kážou, i válčí s puškou v ruce

5. května 2024  9:32

Záporoží (Od zpravodajů iDNES.cz) Reportéři iDNES.cz se vypravili na Ukrajinu za vojáky, kteří bojují proti Rusku. Stres a strach jim...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 270x
Každý občas narazí, ale jde o to jakou rychlostí a s kým.  

Seznam rubrik