Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nechci dospět. Chci stále zůstat naivní a krásný!

Chtěl bych zase znovu vrátit do věku, kdy mi bylo tak šest nebo sedm. Postavil bych si nějaké hrady na pískovišti. Podíval bych se v sobotu ráno na pohádky a měl bych to v piči. Byl bych spokojený sám ze sebou a byl bych šťastný.

Žiji ve velmi úspěšné době plné příležitostí. Přesto se nedokáži zorientovat a uvědomit si možnosti, které mi ona realita přináší. Připadám si jako chromý. Jsem ohromen svou vlastní představivostí, stejně tak jako deprimován tím jak s tím nedokážu naložit. Prožívám pocity vyhoření už při samotné nápadu. Ztratil jsem naivitu. Nedokáži se bezhlavě pustit do neznáma. Mám strach. Jsem unavený.

Začal jsem postupně vážit každý krok, abych náhodou nenarazil do zdi a nezlámal příliš mnoho kostí.

Emoce jsem závislost a je to v pořádku. Dávají životu smysl.

Říkám si klid. Je to v pořádku. Je to ok. Někdy se všechno tak zesere, že mysl zaplaví pocit, který jasně říká, že to nejde vrátit zpět a že už nic nebude tak jako dřív.

Nechci se přizpůsobit. Stále vzpomínám stále doufám. Věřím v něco, co nemohu mít. Něco co jsem nikdy neměl. Protože jsem prohlásil, že chci něco víc. Protože si toho nedokážu vážit.

Téměř všechno vychází z minulosti a to co ne to asi zatím není podstatné. Já navazuji přesně na svou minulost. Vzpomínky. Věci, které si nedokáži odpustit a čekám, až zapomenu. Až se probudím a řeknu si nasrat!

Nechci být složitý a nečitelný, protože jsem stejně jednoduchý, jako každý jiný jen si to nech připustit. Chci si zachovat svou schránku výjimečnosti, kterou tvořím oblakem zmatenosti. Jediný kdo se v tom ztratil, jsem byl já sám. Jen já jsem zmatený. Vytvořil jsem si kolem sebe zdi. Zazdil jsem se ve svém vlastním světě, který jsem postupně obrátil sám proti sobě. Ať už byla původní myšlenka jakákoliv, prostě se to zkrurvilo. Ztratil jsem kontrolu. Ztratil jsem sám sebe.

To prostě chceš. Zkurvit si život vlastní představivostí. Dnes rozhodně vím, že jsem to nikdy nechtěl zjistit. Něco takového se prostě semele, ale jak k tomu přistoupit, když se to začne srát. Impérium, které se zhroutí pod vlastní vahou. To je potom opravdu na kulku. A pokud to lze přežít musí to jít všechno pomalu. Postupně po malých dávkách. Bylo nutné prakticky zapřít veškeré dosavadní myšlení, názory, myšlenky a dokonce i pocity. Pocity jsou nejhorší. Názory se můžou zrelativizovat. Lze najít nové argumenty, ale pocity? To bolí. Přiznat si, že sem tam něco je jen falešná představa vyrobená na zakázku. To nechceš. Postupně mě ovládla představa, že by mohlo být falešné. Zavládla nejistota a přestal jsem si důvěřovat. Ztratil jsem sám sebe.

Tak už to prostě chodí. Lidé se rodí. Lidé umírají. A spravedlivé to příliš nebývá, ale přeci, když sám v sobě cítím něco jako svědomí, můžu sám v sobě posoudit činy, myšlenky a hlavně celou minulost a říct si jak jsem sám před sebou obstál. Jo a někdy je dost na hovno, ale nedá se, tak už to prostě chodí.

Prakticky nic není černobílé. Bipolární uvažování bych přenechal počítačům a kalkulačkám, které v tom mají jasno. Přesto je někdy příhodnější myšlenky zjednodušit a uzavřít. Jít dál. Všechno je jednou naposled. Všechno má svůj cíl, stejně tak jako start. Někdy se však stane, že nic nekončí a nejspíš ani nezačíná. Život jde dál bez ohledu na cokoliv nebo kohokoliv.

Autor: Martin Schreiber | středa 27.8.2014 23:14 | karma článku: 8,68 | přečteno: 340x
  • Další články autora

Martin Schreiber

Nemůžeš se znovu narodit, ale odpustit ano

Vypadá to, že znovu a znovu opakuji své myšlenky. Nelze se dostat dál než před práh obávaných futer pravdy. Dveře tam nejsou. Byly dávno vykopnuty, protože jsem neměl pokoru vzít za kliku a spořádaně otevřít a říct dobrý den.

17.1.2015 v 21:15 | Karma: 7,01 | Přečteno: 446x | Diskuse| Ostatní

Martin Schreiber

Parketa

Nemám příliš mnoho možností. Snad jen volný tok myšlenek. Mohu psát na klávesnici, toužit po slávě uznání, respektu. Cokoliv co bych si mohl přát se mi ztrácí. Mám mnoho představ a cílů. Většina z nich nevychází z mého nitra. Nic z toho nesouvisí s mými pocity. Hledám jednoduchá řešení, která by mi mohla rychle pomoci. Je to však jen moje iluze. Nic víc než strach.

23.10.2014 v 16:59 | Karma: 3,76 | Přečteno: 197x | Diskuse| Ostatní

Martin Schreiber

Mylná představa

Čas od času si připadám, jako pouhá existence. Nicotná tečka připojená k mnoha nepřeberným přístrojům a jiným zařízením. Všechno kolem pípá, sviští, řinčí a čeká, až někdo přijde a dotkne se tlačítka - vyhodnotit. Pro všechny ty záznamy existují mnohá vysvětlení a většinou se s nimi lze ztotožnit a můžeme je prohlásit za probádané. Není čas. Přicházejí nové a nové údaje. Důležitá je aktuálnost.

1.10.2014 v 19:59 | Karma: 7,06 | Přečteno: 465x | Diskuse| Osobní

Martin Schreiber

Znovu studentem

Letošní školní rok pro mě znamená mnohé. Nejen že mě čeká dosud nejrozsáhlejší zkouška v podobě maturitního testu, ale především volba dalšího životního směřování. S gymnáziem na krku bych bez vysoké školy, měl jen příliš mnoho možností, které by se mi pravděpodobně nikdy nesplnily. Stal bych se totiž univerzální „chytrolínem“ na lavičce úřadu práce. Okusoval bych zdi v naději, že si mě jednoho dne někdo všimne.

6.9.2014 v 22:53 | Karma: 4,74 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

Martin Schreiber

Jsem jen jeden z mnoha

Jsem jen jeden z mnoha. Jeden z mnoha miliard lidí na planetě, který se nechce pokořit před svou nicotností. V psaní hledám mnohokrát ztracenou pokoru a sílu vstát a jít dál. Bez ducha kamkoliv bez těla nikam, ani jedno však nestačí k tomu, abych mohl jít. Nerad se hrbím a ohýbám. Občas může přít neočekávaný zvrat, zlom, ztracení až zatracení.

22.8.2014 v 22:39 | Karma: 4,79 | Přečteno: 158x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

„Tak dlouho tam ta zrůda byla...“ Zjištění o střelbě na fakultě rozlítila pozůstalé

18. června 2024

Premium Univerzita Karlova i pozůstalí podali stížnosti proti policejním závěrům prosincové střelby na...

Udělejme Evropu opět skvělou, vybízí maďarské předsednictví s Rubikovou kostkou

18. června 2024  15:34

Maďarsko představilo priority svého předsednictví v Radě EU, jež začíná 1. července. Jeho logem je...

Většina Čechů je pro konec války na Ukrajině i za cenu ztráty území, říká průzkum

18. června 2024  15:23

Přibližně dvě třetiny Čechů by podpořily rychlé ukončení války na Ukrajině i za cenu územních...

Pchjongjang se chystá na Putina, Rusko zahájilo manévry v Pacifiku

18. června 2024  10:25,  aktualizováno  15:23

Ruský prezident Vladimir Putin míří do Severní Koreje na dlouho očekávanou návštěvu. Předchází ji...

Biden otevře nelegálním migrantům v manželství s Američany cestu k občanství

18. června 2024  15:14

Americký prezident Joe Biden hodlá poskytnout nelegálním imigrantům, kteří jsou v manželském svazku...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 270x
Každý občas narazí, ale jde o to jakou rychlostí a s kým.  

Seznam rubrik