Wikileaks nedej se!

Kdo propadnul zvědavosti a chtěl by si přečíst něco na serveru co hýbe světovou politikou, či se dozvědět co si myslí o našich politicích američtí diplomaté, má smůlu. Mají plné čipy práce s DDOS.

Za touhle zkratkou se skrývá jedno opatření, co bylo jen otázkou času než se objeví. Jejich server je bombardován 10 000 000 000 dotazy pro sekundu z jiných serverů a tím je server blokován. A to naprosto cíleně. Je jasné že s tím co se v uveřejněných dokumentech skrývá, znepříjemní život mnoha mocným co nemají čisté svědomí a není jich málo. Tak se upletli dva komploty. Server je nedostupný a to se jen může tipovat jak se zachová americký hostitel  Amazon. Ano telefon z Bílého domu už asi proběhnul a tak je Wikileaks.org prozatím někde ve vzduchoprázdnu. A  je zvláštní, že právě po zveřejnění jen malého zlomku z celkem asi 250 000 dokumentů se zakladatel stal mezinárodně hledaným zločincem. Prý kvůli znásilnění. Všichni ho honí, ale zatím nikdo konkrétně neřekl proč. Stejně tak nastrčená švédská právnička jen mlží. Stal se momentálně víc nepohodlným než Usama.

Zda za tím stojí sami Američani, aby aspoň trochu odvedli pozornost od jejich super trapného faktu že si velmoc neuhlídá únik tajných dokumentů a že jejich válka v Iráku byla mnohem ohavnější než tvrdili světu? Nebo se některý z ješitných politiků cítí uražen že konečně někdo řekl naplno jací jsou? Nebo se pod bankéři co přivedli svět málem na pokraj krachu, začala konečně kývat křesla díky těmto avízovaným dokumentům o skutečných praktikách věhlasných finančních domů? Asi od každého trošku. Jen si přeju aby ten tlak vydrželi a tento pokus o ukázání  pravdy nevyšuměl jako v minulosti spousta dalších. Ať tuto záležitost  dotáhnou do konce a my nebudeme za nějakou dobu číst třeba to, že zakladatel Julian Assange byl nalezen mrtev či zmizel neznámo kam.

Fandím Wikileaks a je mi i jedno že pro uveřejnění dokumentů museli sami spáchat trochu něco nekalého. V porovnáním se skutky co skrývají tyto dokumenty je to zrnko písku v poušti zločinu.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Schilling | středa 1.12.2010 22:33 | karma článku: 14,25 | přečteno: 738x
  • Další články autora

Jan Schilling

Svátky lásky a vydírání

30.11.2010 v 22:04 | Karma: 8,44

Jan Schilling

Zelený zázrak

22.11.2010 v 19:56 | Karma: 11,23

Jan Schilling

Jedna legenda…Simply Red

14.11.2010 v 8:41 | Karma: 8,11

Jan Schilling

Danone…Ano?...Ne?

27.10.2010 v 8:46 | Karma: 16,73